Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράιχενμπαχ: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα
  • [02] Εντατικοί έλεγχοι του ΙΚΑ για την αδήλωτη εργασία
  • [03] Άκαρπη η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση για την Ελληνική Χαλυβουργία
  • [04] Περιοδεύει η επιθεώρηση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»
  • [05] 5.000 κότες τα θύματα του καύσωνα που πλήττει την Αυστρία
  • [06] Π. Σκουρλέτης: Καταστροφική η πολιτική του μνημονίου
  • [07] Πέθανε ο αμερικανός ηθοποιός Άντι Γκρίφιθ, γνωστός για την ερμηνεία του στον "Μάτλοκ"

  • [01] Ράιχενμπαχ: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα

    «Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας, αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χόρστ Ράιχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον νέο υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα.

    Ερωτηθείς για την κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε ότι «προσφέραμε σημαντική βοήθεια στις φορολογικές αρχές και βλέπουμε ότι υπάρχει βελτίωση και είμαστε στο σωστό δρόμο». Πρόσθεσε, όμως, ότι «δεν υπάρχει τεχνική βοήθεια για το πρόβλημα της ρευστότητας». Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Ράιχενμπαχ, δεν είναι αρμοδιότητα της «Ομάδας Δράσης» η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα «εποικοδομητική», καθώς συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους.

    [02] Εντατικοί έλεγχοι του ΙΚΑ για την αδήλωτη εργασία

    Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

    Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ-ΙΚΑ), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

    Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση πίνακα επιθεώρησης εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών, για αποφυγή των κυρώσεων, που προβλέπονται γι' αυτές τις περιπτώσεις.

    [03] Άκαρπη η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση για την Ελληνική Χαλυβουργία

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Νικολόπουλο με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Χαλυβουργίας υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγμάτευση αν δεν ανοίξει η πύλη του εργοστασίου, εφόσον μάλιστα υπάρχει δικαστική απόφαση και ανέφεραν ως ένδειξη καλής θελήσεως, ότι η εταιρεία από τον Ιούνιο έχει σταματήσει τις απολύσεις. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν από την πλευρά τους ως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την επαναπρόσληψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού απολυμένων κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχεται.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο, «ενθαρρύνει και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την ανάγκη λειτουργίας όλων των παραγωγικών μονάδων της χώρας».

    Οκ. Νικολόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργείου Εργασίας και εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα δοθεί λύση και η Χαλυβουργία θα επαναλειτουργήσει πολύ σύντομα.

    Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου έχουν προγραμματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, γενική συνέλευση, ως το τέλος της εβδομάδος προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [04] Περιοδεύει η επιθεώρηση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

    Στους πιο χαρακτηριστικούς σταθμούς της ιστορίας της χώρας μας «κάνει στάσεις» το σπονδυλωτό μουσικοθεατρικό έργο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» που υπογράφει και σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας και παρουσιάζει με «μετεπιθεωρησιακό τρόπο την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες».

    Η παραγωγή- στην οποία συμμετέχουν δημοφιλείς ηθοποιοί (Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου), περιοδεύει ήδη σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.

    Το παρασκήνιο της ελληνικής Ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου. Πρωταγωνιστές οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό.

    «Το κείμενο γεννήθηκε μέσα από μία ανάγκη συνάντησης με την πατρίδα μου και την ιστορία της. Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα της τελευταίας διετίας. Η Ελλάδα που κουβαλάμε! Η Ελλάδα που αντιστέκεται στη λήθη του χρόνου. Η Ελλάδα που μέσα μου άφησε φωνές που με βασάνιζαν κι ήθελα να τις ακούσω και πάλι ζωντανές γιατί τα παλιά λόγια είχαν σημερινό νόημα. Η Ελλάδα των καθημερινών ανώνυμων ανθρώπων. Δεξιών και αριστερών. Αγανακτισμένων και εφησυχασμένων. Η Ελλάδα που δεν πεθαίνει ποτέ!», ανέφερε σήμερα ο Πέτρος Ζούλιας σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο θέατρο Βασιλάκου στο Μεταξουργείο, τονίζοντας πως δεν νιώθει συγγραφέας αλλά έγινε από ανάγκη.

    [05] 5.000 κότες τα θύματα του καύσωνα που πλήττει την Αυστρία

    Περίπου 5.000 κοτόπουλα ενός αγροκτήματος στη νοτιοανατολική Αυστρία πέθαναν από ασφυξία το βράδυ του Σαββάτου, εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

    Ο χώρος όπου βρίσκονταν οι κότες διέθετε σύστημα εξαερισμού αλλά τον χτύπαγε όλη την ημέρα ο ήλιος, εξήγησε ένας από τους υπεύθυνους του πτηνοτροφείου από το Στούντεντσεν της Στυρίας. Το απόγευμα η εξωτερική θερμοκρασία ανέβηκε στους 35 βαθμούς με αποτέλεσμα ο κλειστός χώρος να μετατραπεί σε καμίνι. Οι κότες, στην προσπάθειά τους να βρουν λίγο φρέσκο αέρα, στριμώχτηκαν στο άνοιγμα της πόρτας και τελικά ψόφησαν όλες.

    [06] Π. Σκουρλέτης: Καταστροφική η πολιτική του μνημονίου

    «Αν συνεχιστεί η εφαρμογή του μνημονίου όχι μόνο θα απομακρυνθεί η χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την ίδια τη ζωή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και της στάσης της κυβέρνησης και τόνισε ότι αποδειγμένα πλέον η πολιτική του μνημονίου είναι «άκρως καταστροφική και επικίνδυνη και τυχόν παράτασή της οδηγεί στον όλεθρο».

    Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η τρόικα καταφθάνει στη χώρα εν μέσω δηλώσεων εκ μέρους Ευρωπαίων αξιωματούχων, «κάνοντας σαφές πως δεν συζητάει κανενός είδους επαναδιαπραγμάτευση», καθώς είναι «ενθαρρυμένη από την παθητική στάση της συγκυβέρνησης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, την επιστολή του πρωθυπουργού, αλλά και τις δηλώσεις των λοιπών μνημονιακών εταίρων θέτει ζήτημα περαιτέρω μείωσης των μισθών και προετοιμάζει τους όρους λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

    Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «το βασικό χαρακτηριστικό της μέχρι τώρα μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι η σθεναρή αντιπολιτευτική της στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ» και πως «άλλωστε, τα ζητήματα του κυβερνητικού προγράμματος τα έχει ήδη απαντήσει μέσω της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου».

    [07] Πέθανε ο αμερικανός ηθοποιός Άντι Γκρίφιθ, γνωστός για την ερμηνεία του στον "Μάτλοκ"

    Ο αμερικανός ηθοποιός Άντι Γκρίφιθ, γνωστός για την ερμηνεία του στη δικαστική σειρά Μάτλοκ, αλλά και το Andy Griffith Show, μια από τις μακροβιότερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στη Βόρεια Καρολίνα, όπως μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο WITN.

    Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Ρόανοκ Άιλαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 July 2012 - 16:30:33 UTC