Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε δεινή θέση τα οικονομικά των Ταμείων
  • [02] Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων για την "εξαφάνιση" των Μαζιώτη - Ρούπα
  • [03] Ο Γιάννης Μανιάτης εξελέγη Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κλείνει το εστιατόριο του Μαξίμου με απόφαση του Αντ. Σαμαρά
  • [05] Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι παλιές συνταγές
  • [06] Νέες συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο

  • [01] Σε δεινή θέση τα οικονομικά των Ταμείων

    Θολή είναι η εικόνα του τοπίου στα ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στο 2ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

    Το ΙΚΑ, που μέχρι σήμερα έχει απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης και συγκεκριμένα τα 2,7 δισ. από τα 4,1 δισ. που έχουν προβλεφθεί προσφεύγει κάθε μήνα σε δανεισμό προκειμένου να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις.

    Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα έσοδα του Ταμείου παρουσιάζουν συνεχή μείωση.

    Ο 1 στους 3 εργαζόμενους εργάζεται ανασφάλιστος και η εισφοεροδιαφυγή αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ. Ακόμη 6,7 δισ. είναι οι βεβαιωμένες οφειλές που δεν μπορούν να εισπραχθούν και 7,5 δισ. ευρώ οι βεβαιωμένες οφειλές προς τρίτους, (ΟΕΚ-ΟΑΕΔ-ΤΕΑΠΟΚΑ).

    Σε ότι αφορά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Ταμείου οι ασφαλισμένοι που υποβάλουν σήμερα τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, θα εισπράξουν το εφάπαξ μετά από μια επταετία.

    Ήδη εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για εφάπαξ για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν περίπου 2 δισ.. ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου αρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα και είναι ενδεικτικό, ότι αυτή τη στιγμή εκδίδονται βοηθήματα για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης πριν από 2 χρόνια.

    Τέλος, σε καθολική αδυναμία πληρωμής κινδυνεύει να βρεθεί μέσα στους επόμενους μήνες ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχών και Υπηρεσιών Υγείας, (ΕΟΠΥΥ), ενώ τα σωρευμένα ελλείμματα του Οργανισμού, κινδυνεύουν να συμπαρασύρουν και τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    [02] Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων για την "εξαφάνιση" των Μαζιώτη - Ρούπα

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκεμε απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, για την υπόθεση της "εξαφάνισης" του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισής τους, που προέβλεπαν την τακτική εμφάνισή τους στο τμήμα και δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά οι προϊστάμενες υπηρεσίες.

    Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικολάου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).

    Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Ν.Μαζιώτης και Π. Ρούπα,αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί έληξε ο χρόνος της προφυλάκισής τους, αφού η δίκη για την υπόθεση ορίστηκε σε ημερομηνία μετά το 18μηνο.

    [03] Ο Γιάννης Μανιάτης εξελέγη Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης εξελέγη Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ την τριμελή Γραμματεία συμπληρώνουν ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας και ο βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, οι οποίοι εξελέγησαν Αναπληρωτές Γραμματείς.

    Ειδικότερα, κατά την σημερινή ψηφοφορία, από την οποία απουσίαζε ο Χρήστος Αηδόνης που βρίσκεται εκτός Ελλάδας, ο κ. Μανιάτης έλαβε 23 ψήφους, ο κ. Ρήγας 13 ψήφους και ο κ. Γκόκας 10 ψήφους. Καταγράφηκαν 6 λευκά.

    Επιπλέον, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γενικός Διευθυντής της Κ.Ο. ορίζεται ο Βασίλης Γερανίδης, πρώην βουλευτής.

    [04] Κλείνει το εστιατόριο του Μαξίμου με απόφαση του Αντ. Σαμαρά

    Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κλείνει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου που κόστιζε 63.000 ευρώ τον χρόνο.

    [05] Δεκτές από τους φαρμακοποιούς οι παλιές συνταγές

    Δεκτές θα γίνονται από τα φαρμακεία οι συνταγές, οι οποίες είχαν εκδοθεί κατά το χρονικό διάστημα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και για τις οποίες έχει παρέλθει το, εκ του νόμου, οριζόμενο πενθήμερο, με χειρόγραφη διόρθωση της ημερομηνίας.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής είχε απευθύνει σχετικό αίτημα προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

    [06] Νέες συλλήψεις για οφειλές προς το Δημόσιο

    Δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίες μάλιστα είναι αδελφές, συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο, που ξεπερνούν συνολικά τα 13.000.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών τους, το οποίο προέρχεται από τη μη απόδοση φόρου κληρονομιάς, ανέρχεται για την 38χρονη στο χρηματικό ποσό των 6.868.498,36 ευρώ, ενώ για την 36χρονη, στο ποσό των 6.666.483,74 ευρώ. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 16:30:34 UTC