Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 1,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμη
  • [02] "Χτυπάει" 40άρια σήμερα ο υδράργυρος
  • [03] "Το μεγάλο μας τσίρκο" επιστρέφει μετά από 39 χρόνια
  • [04] Από αρχές Αυγούστου τα ειδοποιητήρια για το τέλος ακινήτων
  • [05] Φανελάκι φορτίζει ... κινητά
  • [06] Παρελθόν από τον πάγκο της Αλ Ουάσλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα
  • [07] Θερινός κινηματογράφος από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

  • [01] 1,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμη

    Μεγάλη καθυστέρηση παρουσιάζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

    Μέχρι σήμερα, πέντε μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση γεγονός που αποδίδεται από τους αρμόδιους παράγοντες και στα αυξημένα ποσά φόρου των εκκαθαριστικών σημειωμάτων λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος, των περικοπών στις εκπτώσεις δαπανών και της έκτακτης εισφοράς.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο μέσος φόρος που προκύπτει από το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί έως τώρα στους φορολογούμενους ανέρχεται στο ποσό των 1.540 ευρώ. Χθες μάλιστα ταχυδρομήθηκε και νέα, η τέταρτη, σειρά 1.937.343 εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

    Από το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζουν ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνεται με προσαυξήσεις ενώ επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει επίσης την κατάργηση του αφορολόγητου για τους εκπρόθεσμους.

    [02] "Χτυπάει" 40άρια σήμερα ο υδράργυρος

    Η θερμοκρασία σήμερα θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα καιθα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

    Ενδεικτικά:

    Στη Μακεδονία και τηΘράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοιακαι τηνανατολική Πελοπόννησο ηθερμοκρασία θα φτάσειπιθανώς τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

    [03] "Το μεγάλο μας τσίρκο" επιστρέφει μετά από 39 χρόνια

    Γνωστή στους πολίτες με ηλικία (οριακά) άνω των 50 καθώς η θρυλική παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο» παίχτηκε τη διετία (1973-1974) και ποτέ άλλοτε σε επαγγελματική θεατρική σκηνή παρά μόνο σε μαθητικές παραστάσεις μετά από επιλογή «ευαίσθητων» καθηγητών. Οι νεότεροι το είχαν υπ όψη τους μόνο από το δίσκο με τα τραγούδια της παράστασης και τη φωνή των πρωταγωνιστών (Ξυλούρης, Καρέζη, Καζάκος κ.α) - φορτισμένο πολιτικά αλλά και συναισθηματικά μετά την πτώση της δικτατορίας και το θάνατο των δύο πρώτων που τους «μετατόπισε» στα όρια του θρύλου.

    Το έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» γράφτηκε με τη μορφή πολιτικής - σατυρικής επιθεώρησης, από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη -πολυγραφότατο ήδη συγγραφέα- ειδικά για το θέατρο «Αθήναιον» και ανέβηκε στις 22 Ιουνίου του 1973 από το θίασο Καρέζη-Καζάκου.

    Εκτοτε, παρά (αλλά και εξ αιτίας ) του εμβληματικού της παράστασης - θρύλου που παίχτηκε τουλάχιστον επί δυο χρόνια (και σε περιοδεία στην ελληνική επαρχία μετά την πτώση της Χούντας) το έργο δεν ανέβηκε ποτέ, σε καμία ιδιωτική ή δημόσια σκηνή.

    Πριν από δυο χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης, συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο του χειμώνα του 2011 και το «Μεγάλο μας τσίρκο» σε σκηνοθεσία του πρώτου σκηνοθέτη του έργου - του Κώστα Καζάκου. Η αναβίωση ματαιώθηκε (ο Κώστας Καζάκος επικαλέσθηκε οικονομικά αλλά και καλλιτεχνικά προβλήματα ) ο διευθυντής του ΚΘΒΕ επέμεινε, και με μόνο κρίκο σύνδεσης με τη θρυλική εποχή τον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, το τόλμησε. Και... «η ιστορία δεν επαναλήφθηκε ούτε σαν τραγωδία, ούτε σαν φάρσα». Η φετινή επιτυχία της παράστασης - 39 χρόνια μετά - έχει τα δικά της χαρακτηριστικά .

    Η περιοδεία συνεχίζεται μετά την Κέρκυρα, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας και στη συνέχεια: Ήλιδα, Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας (11/07/2012), Ζάκυνθος (13/07/2012), Τρίπολη, Θέατρο Άλσους Αγ. Γεωργίου (15/07/2012), Νίκαια, Κατράκειο Θέατρο (18/07/2012), Ηλιούπολη Αττικής, Δημοτικό Θέατρο Άλσους 'Δ. Κίντης' (19/07/2012)Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας (20/07/2012)Λαύριο, Τεχνολογικό Πάρκο (21/07/2012), Άργος, Αρχαίο Θέατρο (22/07/2012)Δελφοί, Υπαίθριο Θέατρο Φρύνιχος (24/07/2012) κλπ.

    «Ανοιχτές» παραμένουν οι ημερομηνίες της επανάληψής του τη χειμερινή περίοδο στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο «Ακροπόλ» (σε συμπαραγωγή με το οποίο ανεβαίνει η παράσταση) στην Αθήνα.

    [04] Από αρχές Αυγούστου τα ειδοποιητήρια για το τέλος ακινήτων

    Από τις αρχές Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την αποστολή των ειδοποιητηρίων για το τέλος ακινήτων του 2012.

    Πρόκειται για ένα από τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράξει έσοδα 3 δισ. ευρώ, προκειμένου ο προϋπολογισμός να επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που προβλέπει το μνημόνιο, κάτι το οποίο τέθηκε ως προϋπόθεση από το Εurogroup ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

    Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα έσοδα από τέλος ακινήτων θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ και θα καλύψουν έτσι το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό των 3 δισ. ευρώ που αναζητείται. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσταλεί στους φορολογούμενους και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά θα είναι αποσυνδεδεμένο από το ποσό του ρεύματος. Η καταβολή του από τους φορολογούμενους αναμένεται να γίνει σε 5 δόσεις.

    Τα άλλα δύο μέτρα για τα οποία, επίσης, θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως το τέλος του μήνα είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι μεγάλες περικοπές (το μνημόνιο προβλέπει μείωση 12%).Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου. Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου.

    [05] Φανελάκι φορτίζει ... κινητά

    Άλλο ένα σημαντικό βήμα έγινε για τη δημιουργία ρούχων που μελλοντικά θα μπορούν να φορτίζουν κινητά τηλέφωνα κι άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και φορητούς υπολογιστές. Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα στις ΗΠΑ κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε ένα κοινό φανελάκι τύπου «τι-σερτ».

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή μηχανολόγο-μηχανικό Σιαοντόνγκ Λι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για νέα υλικά "Advanced Materials", σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησαν ένα φθηνό κοντομάνικο μπλουζάκι που αγόρασαν από ένα κατάστημα της γειτονιάς και το εμπότισαν με ένα διάλυμα φθοριούχου άλατος.

    Στη συνέχεια, στέγνωσαν το ρούχο και το θέρμαναν σε υψηλές θερμοκρασίες σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Οι ίνες του ρούχου μετατράπηκαν από κυτταρίνη σε ενεργό άνθρακα στη διάρκεια της διαδικασίας, χωρίς όμως το υλικό να χάσει την ευκαμψία του.

    [06] Παρελθόν από τον πάγκο της Αλ Ουάσλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα

    Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Αλ Ουάσλ ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Αν και θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αιώνα, σαν προπονητής δεν τα πάει καθόλου καλά.

    Ο 51χρονος Αργεντινός τεχνικός, που ανέλαβε τον Μάιο του 2011 την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο τρόπαιο, αλλά οδήγησε το σύλλογο στη 12η θέση, ενώ την προηγουμένη χρονιά είχε τερματίσει στην 6η του εγχώριου πρωταθλήματος.

    [07] Θερινός κινηματογράφος από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

    Θερινό κινηματογράφο «στήνει» η κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στον κήπο του Συλλόγου, στο Θησείο.

    Οι προβολές ξεκινούναύριο, Πέμπτη, με την ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος» και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με σειρά προβολών από τον ελληνικό (κάθε Τρίτη) και ξένο (κάθε Πέμπτη) κινηματογράφο.

    Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ (www.sea.org.gr) και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ (seanema) στο Facebook.

    Η έναρξη των προβολών θα γίνεται στις 9.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 July 2012 - 8:30:35 UTC