Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα προχωρήσουν γρήγορα οι αποκρατικοποιήσεις λέει η κυβέρνηση
  • [02] Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές στην πρεμιέρα των εκπτώσεων
  • [03] Για "πογκρόμ εξαθλίωσης των Ελλήνων" κατηγορεί την κυβέρνηση ο Χρ. Ζώης
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Στήριξη στα σημεία που υπάρχουν κοινές απόψεις
  • [05] Ιταλοί ναυτικοί κατήγγειλαν πειρατεία στις λιμενικές αρχές Χανίων

  • [01] Θα προχωρήσουν γρήγορα οι αποκρατικοποιήσεις λέει η κυβέρνηση

    «Mην μου λέτε για προβλήματα, φέρτε μου λύσεις είναι η εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τις αποκρατικοποιήσεις» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Σ Κεδίκογλου.

    Ο υφυπουργός είπε ότι υπάρχει βούληση της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις, πως έχουν καθυστερήσει οι αποκρατικοποιήσεις για το ΙΒC (σσ: το κτίριο του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων) και το λαχεία, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν και νομικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με την ΕΕ για τις αποκρατικοποιήσεις της ΤΡΕΝΟΣΕ και της ΛΑΡΚΟ που συνδέονται με πρόστιμα για επιδοτήσεις.

    Είπε ακόμη ότι έσοδα θα μπορέσουν να μπουν από το ψηφιακό μέρισμα ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει το κανάλι της Βουλής, λέγοντας: «Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν(οι πολίτες τις) συνεδριάσεις. Και μπορεί να γίνει και με το πάτημα ενός κουμπιού και ειδικά στην ψηφιακή εποχή, είναι πολύ μεγάλο το φάσμα και θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το βέβαιο είναι, ότι το κόστος λειτουργίας είναι δυσανάλογο».

    Στο μεταξύ, τα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και οι εξελίξεις με τα ειδικά μισθολόγια βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα των ισοδύναμων μέτρων έτσι ώστε οι ένστολοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί μια μείωση της τάξης του 37% στους μισθούς τους να μην πληγούν περισσότερο, ενώ πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκτιμούν πως τελικά θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα της τάξης των 160 εκατ. ευρώ, 40 για φέτος και 120 για του χρόνου έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα νέων περικοπών.

    [02] Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές στην πρεμιέρα των εκπτώσεων

    Εικόνα βαρυχειμωνιάς, εν μέσω καύσωνα, δίνουν οι καταστηματάρχες με αφορμή τη σημερινή πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

    Οι έμποροι υποστηρίζουν ότι οι εκπτώσεις «δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν τα δραματικά δεδομένα της αγοράς».

    Πάντως σήμερα, όσοι από τους τους καταναλωτές αψήφησαν το ...κόκκινο στον υδράργυρο, και βγήκαν για μια βόλτα σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, συνέκριναν τιμές και προϊόντα, προκειμένου να δουν αν και κατά πόσον τους... παίρνει να προχωρήσουν σε αγορές τις επόμενες ημέρες.

    [03] Για "πογκρόμ εξαθλίωσης των Ελλήνων" κατηγορεί την κυβέρνηση ο Χρ. Ζώης

    «Η τρόικα της συγκυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ως "αντιμνημονιακή" συνιστώσα, δεν θα κόβει το ρεύμα στα νοικοκυριά και στις οικογένειες, αν δεν πληρώνεται το γνωστό χαράτσι. Αντί αυτού, εξαντλώντας το "φιλολαϊκό-φιλοκοινωνικό" της οπλοστάσιο, θα εφαρμόζει κατασχέσεις, αρχίζοντας από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης.

    Στην ίδια δήλωση, ο κ. Ζώης προειδοποιεί την "τρόικα της συγκυβέρνησης" ότι οι οικονομικές και ψυχικές αντοχές των πολιτών έχουν ήδη εξαντληθεί, τονίζει ότι «το πογκρόμ εξαθλίωσης και εξόντωσης των Ελλήνων δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί» και θέτει το ερώτημα αν «θα αντιληφθούν επιτέλους οι κυβερνητικοί εταίροι ότι αυτή η παράλογη και εξωφρενική πολιτική, οδηγεί σε όλο και βαρύτερες κοινωνικές παρενέργειες»

    Με την ρήση «κρείττον σιωπάν κ. Παπανδρέου. Ίσως γιατί νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει το ατιμώρητο», ο Χρήστος Ζώης, άσκησε ακόμη οξύτατη κριτική στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, στο Συμπόσιο της Σύμης, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστοί σε όσα έχουν πει, θα προωθήσουν το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για αυτά που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης, ώστε να τους καταλογιστούν οι ευθύνες που τους αναλογούν».

    Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ζώης δήλωσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητά ευθύνες σε τρίτους για τη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας, στην οποία ο ίδιος την οδήγησε» και προσθέτει ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που κατασυκοφάντησε τους Έλληνες στο εξωτερικό και αλλοίωσε τα στοιχεία που δόθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

    [04] Π. Σκουρλέτης: Στήριξη στα σημεία που υπάρχουν κοινές απόψεις

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει στη Βουλή την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, στο βαθμό που αφορά συγκεκριμένους εφαρμοστικούς νόμους, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι ούτως ή άλλως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια αντίστοιχη πρόταση νόμου για τα ζητήματα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού.

    Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, δεν συμμερίζεται τη συνολική τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι στα ζητήματα της κρίσης, γιατί, όπως είπε, συνδέει την απάντηση στη σημερινή οικονομική κρίση «με ζητήματα που είναι έξω από το δικό μας στρατηγικό προσανατολισμό, όπως αυτό της απομάκρυνσης από την ΕΕ». Επομένως είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «θα κρίνουμε πώς θα έρθει αυτή η πρόταση νόμου και θα υποστηρίξουμε βεβαίως ολόθερμα εκείνα τα σημεία στα οποία μπορεί να υπάρξουν κοινές απόψεις».

    Αναφορικά με τη συζήτηση για την περιστολή δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι συνεχώς ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια, και μετά τις εκλογές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η ίδια συνταγή. Για την τρόικα είπε ότι «έρχονται, ακτινογραφούν και δεν είναι ικανοποιημένοι -γιατί είναι προδιαγεγραμμένο εκ των προτέρων ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε σχέση με την επίτευξη των στόχων».

    [05] Ιταλοί ναυτικοί κατήγγειλαν πειρατεία στις λιμενικές αρχές Χανίων

    Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις Ιταλοί ναυτικοί που χθες κατήγγειλαν, στις λιμενικές αρχές των Χανίων, ότι έπεσαν θύματα ανταρσίας από άλλα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους Fatima, στο οποίο επέβαιναν.

    Σύμφωνα με τους τρεις ναυτικούς, δύο Αιγύπτιοι και ένας Τυνήσιος, που ήταν μέλη του πληρώματος του ίδιου σκάφους, τους ανάγκασαν να το εγκαταλείψουν με σωστική λέμβο ενώ βρισκόταν νότια της Γαύδου. Οι τρεις ναυτικοί ενημέρωσαν τις ιταλικές αρχές με κινητό τηλέφωνο για την περιπέτειά τους και σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσής τους, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

    Οι τρεις Ιταλοί μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Παλαιόχωρας και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων. Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων Αντώνης Δασκαλάκης, οι τρεις Ιταλοί ναυτικοί κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές και το μεσημέρι της Δευτέρας μετά και προφορική εντολή του εισαγγελέα Χανίων, αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 14:30:33 UTC