Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας"
  • [02] Ενημέρωση για τη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων ζητεί ο Α. Τσίπρας
  • [03] Ταϊβάν: 18χρονος πέθανε αφού έπαιξε επί 40 ώρες βιντεοπαιχνίδι
  • [04] Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μούτσιο αύριο, στο νεκροταφείο Ζωγράφου
  • [05] Ο. Κεφαλογιάννη: Κινητήριος δύναμη για την οικονομία ο τουρισμός
  • [06] Ανεξάρτητοι Ελληνες: Το ζητούμενο είναι ποιος θα υποστεί τα μέτρα
  • [07] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για τη βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

  • [01] "Θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας"

    Την απόφασή του να τηρηθούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας, που απορρέουν από το μνημόνιο και τα όσα έχουν συμφωνηθεί, επανέλαβε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο συνέδριο Pharma and Health business, και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποιήσεων από τους στόχους. Ο υπουργός Υγείας μίλησε, επίσης, για σημαντικές αλλαγές στην οργάνωση του υπουργείου, συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας, αλλά και περιστολή της δαπάνης.

    «Η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη δεν σημαίνει καλύτερη περίθαλψη, ενώ η πιο ορθολογική περίθαλψη θα βοηθήσει το σύστημα να επιβιώσει», είπε ο κ. Λυκουρέντζος και σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε, παρότι το υπουργείο Υγείας προσδοκά να μειωθεί μέχρι το τέλος του 2012 κατά ένα δισ. ευρώ, με τελικό στόχο να μην ξεπεράσει τα 2,88 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η μείωση αυτή θα επιτευχθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά και με τις επιστοφές χρημάτων στο δημόσιο, από τους μηχανισμούς των Rebates και του Clow back, όταν η φαρμακευτική δαπάνη ξεπερνά τα 240 εκατ. ευρώ το μήνα.

    [02] Ενημέρωση για τη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων ζητεί ο Α. Τσίπρας

    Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν το σύνολο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου για τη λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων μέχρι την κατάργησή της, αλλά και το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν για προσλήψεις και συμβούλους ζητεί, μεταξύ άλλων, με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Στην ερώτηση του, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για διασπάθιση δημόσιου χρήματος με αδιαφανείς διαδικασίες σε ότι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας που ακολουθήθηκε από τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και ζητά να μάθει αν σκοπεύει η σημερινή κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια τακτική.

    [03] Ταϊβάν: 18χρονος πέθανε αφού έπαιξε επί 40 ώρες βιντεοπαιχνίδι

    Ενας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιντερνετ καφέ αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, το Diablo 3, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Τσουάνγκ, αναφέρεται μόνο το επώνυμό του, πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς να φάει κάτι.

    Το πρωί της 15ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε τον Τσουάνγκ να είναι ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι. Ο υπάλληλος τον ξύπνησε, ο Τσουάνγκ σηκώθηκε, έκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

    Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου ερευνώνται. Εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε στο νεαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα.

    Τον Φεβρουάριο ένας 23 χρονος πέθανε από ανακοπή ύστερα από 23 συνεχείς ώρες μπροστά από ένα κομπιούτερ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μούτσιο αύριο, στο νεκροταφείο Ζωγράφου

    Το τελευταίο αντίο θα πουν οικείοι και συνάδελφοι στον ηθοποιό και ερμηνευτή του λυρικού τραγουδιού Γιώργο Μούτσιο αύριο, Τετάρτη, στις πέντε και μισή το απόγευμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια έχοντας διανύσει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή.

    Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 1932 και σπούδασε μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου.

    Μόλις ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Στρατό έφυγε για τη Βιέννη, όπου έκανε ανώτερες σπουδές φωνητικής στη Μουσική Ακαδημία και σπουδές θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Reinhardt Seminar. Με το Εθνικό Θέατρο πήρε μέρος στο Φεστιβάλ των Εθνών στο Παρίσι. Στο ίδιο φεστιβάλ με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στους «Όρνιθες», όπως επίσης και στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Λονδίνο.

    Στο θέατρο εργάστηκε ως ηθοποιός, αλλά και ως θιασάρχης. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1951, στην ταινία «Ριρίκα».

    [05] Ο. Κεφαλογιάννη: Κινητήριος δύναμη για την οικονομία ο τουρισμός

    Σε κινητήριο δύναμη για την αναθέρμανση της οικονομίας προτίθεται να αναγάγει τον τουριστικό κλάδο η κυβέρνηση, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά.

    Όπως τόνισε, «με τον πρωθυπουργό είχαμε αναλυτική συζήτηση για τα θέματα του τουρισμού. Τον ενημέρωσα για τις πρώτες άμεσες κινήσεις που έχουμε δρομολογήσει. Μου έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις και η επιδίωξη μας είναι ο τουρισμός, που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση αυτή, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για περισσότερα έσοδα για το κράτος, για την αναθέρμανση της αγοράς. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε και με την αναδιάρθρωση του υπουργείου και των εποπτευόμενων οργανισμών, έτσι ώστε να εξυπηρετούν το νέο λειτουργικό κράτος, που όλοι οραματιζόμαστε. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε η υπουργός.

    [06] Ανεξάρτητοι Ελληνες: Το ζητούμενο είναι ποιος θα υποστεί τα μέτρα

    «Ο δήθεν "εξοργισμένος", με τους δήθεν "απρόθυμους" υπουργούς, πρωθυπουργός, μια εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, απειλεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Αυτό που δεν μπορεί ν' αποσιωπηθεί είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μέτρα ύψους 15 δισ. ευρώ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο, λοιπόν, είναι όχι ποιος είναι "πρόθυμος" να λάβει τα μέτρα αλλά ποιος και σε ποιο βαθμό θα τα υποστεί».

    Ο κ. Ζώης, στη δήλωσή του, κάνει ταυτόχρονα λόγο για μια «σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών» και προσθέτει ότι «δεν έχουμε καμία διάθεση να παρακολουθήσουμε ένα, πολυπαιγμένο και στο παρελθόν, ανούσιο σίριαλ μεταξύ πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και υπουργών».

    [07] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για τη βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

    Η τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοιποιηθεί "το μεσημέρι της Παρασκευής" (13:00 ώρα Ελλάδας) με τη φιλοδοξία να οριστικοποιηθεί το σχέδιο αρωγής προς τις ισπανικές τράπεζες, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Αντικείμενο αυτής της τηλεφωνικής διάσκεψης επρόκειτο να είναι αποκλειστικά η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες. Τα άλλα σημαντικά θέματα της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα ή το σχέδιο αρωγής της Κύπρου, θα εξεταστούν μετά τη διακοπή για το καλοκαίρι.

    Ο Γιούνκερ άφησε πρόσφατα να εννοηθεί πως μια συνεδρίαση του Eurogroup, με τη μια ή την άλλη μορφή, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν στους όρους του σχεδίου βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες (επιτόκια, χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις γι' αυτά τα δάνεια), ώστε να επιτραπεί η αποδέσμευση στα τέλη Ιουλίου 30 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα είναι έτοιμα για να διατεθούν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης στη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 12:30:35 UTC