Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από τα επώδυνα μέτρα»
  • [02] Τα 94α γενέθλια του Μαντέλα γιορτάζει η Νότια Αφρική
  • [03] Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμου
  • [04] Σήμερα η «αλλαγή σελίδας» στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • [05] «Δεν θα ξανακλείσει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα» τονίζει ο Κώστας Τζαβάρας
  • [06] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - καθηγητών για τα προβλήματα των ΑΕΙ
  • [07] Σε νέο επίπεδο ρεκόρ τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια στην Ισπανία
  • [08] Επίθεση καμικάζι εναντίον του κτιρίου της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό

  • [01] «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από τα επώδυνα μέτρα»

    «Επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς» απαιτούνται για την Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνδέει τις επόμενες αποφάσεις με την έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση», ενώ διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί και οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν».

    Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε ένα επιτυχημένο «κούρεμα» χρέους, ενώ αποφασίστηκε και δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα, τονίζει ο κ. Σόιμπλε, στην συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα "Reinische Post" και διευκρινίζει ότι η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Αθήνα προχώρησε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

    «Τότε θα πρέπει να λάβουν (ενν. οι Έλληνες) και να λάβουμε μια απόφαση», προσθέτει, καθώς, όπως λέει, το ζητούμενο είναι «να συνεχιστεί ο δρόμος, ο οποίος θα προσφέρει στην Ελλάδα, στο ορατό μέλλον, καλές πιθανότητες για να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούνται επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς».

    «Δεν μπορούμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από αυτό. Το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί. Οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν», επαναλαμβάνει ο κ. Σόιμπλε και παραπέμπει στην έκθεση που ετοιμάζει η τρόικα.

    [02] Τα 94α γενέθλια του Μαντέλα γιορτάζει η Νότια Αφρική

    Η Νότια Αφρική γιορτάζει τα 94α γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα. Η ημέρα άρχισε με το "happy birthday" που τραγούδησαν οι μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι πολίτες καλούνται να κάνουν "καλές πράξεις" για να τιμήσουν τον πολιτικό του αγώνα. Η φωτογραφία του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες όλων των εφημερίδων της Νότιας Αφρικής.

    Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαντέλα, η 18η Ιουλίου είναι η "ημέρα Μαντέλα", μία ημέρα που πλέον αναγνωρίζεται από το ΟΗΕ ως παγκόσμια έκκληση για να αφιερώσει κανείς 67 λεπτά από τον χρόνο του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, σύμφωνα με τις αρχές που υπερασπίσθηκε ο Νέλσον Μαντέλα.

    Ταυτόχρονα ευχές φθάνουν στον Νέλσον Μαντέλα από όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και σύζυγός του Μισέλ τιμούν στο μήνυμά του "τη σιδερένια του θέληση, την άμεμπτη ακεραιότητα και την ταπεινοφροσύνη".

    Ο ίδιος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Κούνου, το χωριό των παιδικών του χρόνων όπου περνά τον περισσότερό του χρόνο.

    [03] Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμου

    Ο πιο καταζητούμενος εν ζωή ναζί εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάσλο Τσάταρι, 97 ετών, συνελήφθη σήμερα στη Βουδαπέστη, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της ουγγρικής πρωτεύουσας.

    Ο Τσάταρι ήταν επικεφαλής της αστυνομίας της σλοβακικής πόλης Κόσιτσε (Κάσα στα ουγγρικά, Κασάου στα γερμανικά) όπου πολλοί από τους 15.700 Eβραίους που ζούσαν εκεί δολοφονήθηκαν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους στάλθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης ¶ουσβιτς, στην Πολωνία, στην διάρκεια της κατοχής της Τσεχοσλοβακίας από τη ναζιστική Γερμανία.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [04] Σήμερα η «αλλαγή σελίδας» στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

    Η «αλλαγή σελίδας» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο «Σωματείο», θα λάβει χώρα οριστικά κι αμετάκλητα σήμερα, όπως τουλάχιστον αναφέεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

    «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα, οι μετοχές περνούν στα χέρια του Σωματείου και ο κόσμος του τριφυλλιού γίνεται ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της ομάδας.

    Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, θα γίνει η τελική επαφή του Γιάννη Αλαφούζου με την πλευρά Βαρδινογιάννη για την οριστική μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δίχως αντάλλαγμα. Παρόντες θα είναι και οι εκπρόσωποι του Τύπου προκειμένου να σφραγίσουν με εικόνα και ήχο την ιστορική αυτή μέρα για τον Παναθηναϊκό και το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [05] «Δεν θα ξανακλείσει η Ακρόπολη λόγω καύσωνα» τονίζει ο Κώστας Τζαβάρας

    «Ήταν μια αυθαιρεσία από την πλευρά των συνδικαλιστών, κυρίως, όταν είχαν γνωστοποιηθεί, εγκαίρως, σε αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει, όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία, η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ αναφορικά με την απόφαση των συνδικαλιστών να "κλείσουν" την Ακρόπολη προχθές το μεσημέρι λόγω καύσωνα.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε:«Είχα, την ευκαιρία να καλέσω τους συνδικαλιστές στο γραφείο μου όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, έστω κι αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες μετεωρολογικές και, κυρίως, να μπει σε μια τάξη το θέμα. Γιατί και το Δημόσιο, θα πρέπει να το πω, ήταν σε αταξία απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει προς τους εργαζόμενους».

    [06] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου - καθηγητών για τα προβλήματα των ΑΕΙ

    «Πολύ καλό» χαρακτήρισαν, σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, το κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντησή των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά την οποία τόνισαν σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

    Οι καθηγητές υπογράμμισαν στον υπουργό ότι η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους θα εντείνει ακόμα περισσότερο το κύμα διαρροής του επιστημονικού δυναμικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας προς Ιδρύματα του εξωτερικού.

    Τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσουν κανονικά, το φθινόπωρο, τα ΑΕΙ.

    Τέλος, υπογράμμισαν την ανάγκη συνολικού και όχι αποσπασματικού χωροταξικού ανασχεδιασμού των ΑΕΙ και ότι προϋπόθεση γι' αυτό είναι ένας εθνικός σχεδιασμός και μια σοβαρή μελέτη από τη νέα Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), με επιστημονικά χαρακτηριστικά.

    [07] Σε νέο επίπεδο ρεκόρ τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια στην Ισπανία

    Στο νέο επίπεδο ρεκόρ του 8,95% διαμορφώθηκε το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων τον μήνα Μάιο στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

    Τα επισφαλή δάνεια, τα οποία αφορούν κυρίως μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις στεγαστικού χαρακτήρα, ανήλθαν το Μάιο στο ποσό των 155,841 δισ.ευρώ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    Τον Απρίλιο 2012 το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο αποτελεί και δείκτη της υγείας του τραπεζικού συστήματος, διαμορφωνόταν σε 8,72% και το Μάρτιο σε 8,37%, του συνόλου των χορηγήσεων.

    Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1994.

    [08] Επίθεση καμικάζι εναντίον του κτιρίου της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό

    Επίθεση καμικάζι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτίριο της Εθνικής Ασφάλειας στη Δαμασκό.

    Το κτίριο, για το οποίο ισχύουν αυστηρότατα μέτρα προστασίας, βρίσκεται στη συνοικία Ράουντα, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Διευθυντής της Εθνικής Ασφάλειας είναι ο στρατηγός Χισάμ Ιχτιάρ, για τον οποίο δεν έχει γίνει κάτι γνωστό.

    Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ μάχες μαίνονται στις περιφερειακές συνοικίες της πόλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2012 - 10:30:34 UTC