Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα στις κυριότερες χώρες προέλευσης κυβερνοεπιθέσεων
  • [02] Ο Θ. Δραβίλλας ορίστηκε νέος διοικητής στην ΕΥΠ
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Προτεραιότητα της Ελλάδας η επανένωση της Κύπρου
  • [04] Νέοι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς και Μέσων Ενημέρωσης
  • [05] Η οικογένεια του Γάλλου που έπεσε από ταράτσα διαψεύδει ότι είχε κάνει κάτι επιλήψιμο
  • [06] Παράνομη η εκ περιτροπής εργασία χωρίς διαβούλευση με τους εργαζομένους

  • [01] Η Ελλάδα στις κυριότερες χώρες προέλευσης κυβερνοεπιθέσεων

    Η Ελλάδα υπήρξε μία από τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης στοχευμένων κυβερνοαπειλών και διαδικτυακών επιθέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με την περιοδική έκθεση της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Symantec.

    To Intelligence Report της Symantec Corp. (η οποία, μεταξύ άλλων, αναπτύσσει το ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό κυβερνοασφάλειας Norton) αναφέρει ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου φέτος το 3,25% των παγκόσμιων στοχευμένων κυβερνοεπιθέσεων προήλθε από την Ελλάδα (συνολικά 1.025 επιθέσεις). Η χώρα μας, μαζί με την Πολωνία (3,26%) ήσαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες-πηγές των επιθέσεων αυτών μέσω του διαδικτύου.

    Η Ελλάδα βρέθηκε στην όγδοη θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες προέλευσης κυβερνοεπιθέσεων, με πρώτες τις ΗΠΑ (31,27% και 9.859 επιθέσεις), ενώ την πρώτη δεκάδα κατά σειρά συμπληρώνουν η Ιαπωνία (17,78%), η Μαλαισία (10,99%), η Κίνα (10,89%), η Ταϊβάν (9,97%), η Σιγκαπούρη (5%), η Βρετανία και το Πακιστάν (από 1%). Όσον αφορά τις χώρες-στόχους των επιγραμμικών (on-line) επιθέσεων, κατά σειρά οι κυριότερες ήσαν οι: ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, Γαλλία και Αυστραλία.

    [02] Ο Θ. Δραβίλλας ορίστηκε νέος διοικητής στην ΕΥΠ

    Νέος διοικητής στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Δραβίλλας, με απόφαση του απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

    Με την ίδια απόφαση του κ. Δένδια ορίστηκαν Α΄ υποδιοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντούλης και Β΄υποδιοικητής ο Γεώργιος Καμαρινόπουλος.

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Προτεραιότητα της Ελλάδας η επανένωση της Κύπρου

    Η επανένωση της Κύπρου και η απαλλαγή της από τον τουρκικό στρατό κατοχής είναι ύψιστη προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος έφθασε το απόγευμα στη μεγαλόνησο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής του 1974.

    Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε, επίσης, ότι στόχος της Βουλής των Ελλήνων είναι να συνεργασθεί με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της ενότητας του λαού και του εδάφους, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου, με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [04] Νέοι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς και Μέσων Ενημέρωσης

    Τα ονόματα τριών ακόμη γενικών γραμματέων ανακοινώθηκαν από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Ειδικότερα, νέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ορίστηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης και νέος γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

    Επίσης παραμένει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Μαρίνος Σκανδάμης.

    [05] Η οικογένεια του Γάλλου που έπεσε από ταράτσα διαψεύδει ότι είχε κάνει κάτι επιλήψιμο

    Η οικογένεια του 28χρονου Γάλλου, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος στις 11 Ιουλίου, πέφτοντας από ταράτσα πολυκατοικίας στους Αμπελοκήπους, διαψεύδει κατηγορηματικά, ότι ο εκλιπών είχε κάνει κάτι επιλήψιμο.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από επίσημη γαλλική πηγή στο ΑΜΠΕ, «η οικογένεια του Γάλλου υπηκόου διαψεύδει επίσημα και κατηγορηματικά την πληροφορία που μεταδόθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία, ο νεαρός έφυγε από ξενοδοχείο των Αθηνών, στο οποίο διέμενε, χωρίς να τακτοποιήσει τον λογαριασμό του».

    [06] Παράνομη η εκ περιτροπής εργασία χωρίς διαβούλευση με τους εργαζομένους

    Παράνομη είναι η επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας από την πλευρά των εργοδοτών, εάν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με τους εργαζομένους, δεν τους έχουν δοθεί οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, δεν έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο εναλλακτικών λύσεων και δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζομένους.

    Αυτό αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 4424/2012 απόφασή του (ασφαλιστικά μέτρα) και δικαίωσε εργαζομένους οι οποίοι κλήθηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις, που προέβλεπαν εκ περιτροπής εργασία.

    Την ίδια στιγμή, τα στατιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καταδεικνύουν ότι όλο και αυξάνουν οι αριθμοί της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης σε βάρος του θεσμοθετημένου 8ώρου απασχόλησης.

    Σημειώνεται ότι ραγδαία επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), βάσει των οποίων οι μισές νέες προσλήψεις γίνονται για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, ενώ αύξηση καταγράφουν και οι μονομερείς μετατροπές των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2012 - 16:30:32 UTC