Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνονται οι φωτιές σε Αχαΐα και Χανιά
  • [02] Σε πέντε δόσεις μέσω ΔΕΗ το τέλος ακινήτων για το 2012
  • [03] Καμικάζι πίσω από την επίθεση στο λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες
  • [04] Με το βλέμμα στο Λονδίνο η εληνική ολυμπιακή αποστολή
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ για τα εκκαθαριστικά της εφορίας
  • [06] Ένας νεκρός σε επεισόδια σε εργοστάσιο της Maruti Suzuki στην Ινδία

  • [01] Μαίνονται οι φωτιές σε Αχαΐα και Χανιά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Βάθη Κισσάμου στα Χανιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

    Στην εκκένωση των Παπαδιανών στην Κίσσαμο Χανίων προχώρησαν οι αρχές, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες.

    Στο μεταξύ, εξακολουθεί να καίει το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αχαΐα. Η φωτιά έχει περιοριστεί στους οικισμούς Δρέπανο και Πλατάνι, όπου μαζί με τις περιοχές Σελλά και Ανω Καστρίτσι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Για τρίτη ημέρα η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες και στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

    [02] Σε πέντε δόσεις μέσω ΔΕΗ το τέλος ακινήτων για το 2012

    Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις θα καταβληθεί το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην πληρωμή του.

    Το υπουργείο διευκρινίζει ότι και φέτος το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς τεχνικές δυσκολίες και στενά χρονικά περιθώρια κάνουν ανέφικτη την τροποποίηση του ισχύοντος καθεστώτος. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση του ειδικού τέλους θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους στο τέλος Ιουλίου.

    [03] Καμικάζι πίσω από την επίθεση στο λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες

    Βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε την επίθεση στο λεωφορείο με τους ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, κατά την οποία σκοτώθηκαν οχτώ άνθρωποι και τραυματίσθηκαν δεκάδες, δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ.

    "Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε και τα ακριβή στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστά. Το ταξιδιωτικό του έγγραφο είναι μια πλαστή άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ", τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Μπουργκάς.

    Οκτώ νεκροί και 32 οι τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκετην Τετάρτηστις 17:30, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Μπουργκάς.

    Ο Υπουργός εξωτερικών, Νίκολαι Μλάντενοφ ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων, δηλώνοντας ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Μπουργκάς, ενώ υποσχέθηκε ότι η Βουλγαρία θα κάνει τα "αδύνατα δυνατά" προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες πίσω από την επίθεση.

    Στο λεωφορείο, επέβαιναν 40 Ισραηλινοί τουρίστες, που ήρθαν με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    [04] Με το βλέμμα στο Λονδίνο η εληνική ολυμπιακή αποστολή

    To Ζάππειο Μέγαρο, το Ολυμπιακό Χωριό των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 στην Αθήνα, επέλεξαν η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), για να ευχηθούν μαζί με την αθλητική ηγεσία και ανθρώπους του αθλητισμού, «Καλό Ταξίδι» και «Καλή Τύχη» στους 105 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο «Λονδίνο 2012».

    Στην εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός της Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος και ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

    Παρέστησαν επίσης ο Πατέρας Μάξιμος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και πολλοί άλλοι.

    «Η μεγάλη στιγμή έφθασε. Σε πέντε ημέρες, οι 103 αθλητές και αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπουν στο αεροπλάνογια το Λονδίνο, μεταφέροντας εκτός από τα δικά τους όνειρα, τις ευχές όλων των Ελλήνων για διάκριση στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός του πλανήτη", τόνισεο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ για τα εκκαθαριστικά της εφορίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, οργανώνει στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    [06] Ένας νεκρός σε επεισόδια σε εργοστάσιο της Maruti Suzuki στην Ινδία

    'Ενας άνθρωπος κάηκε ζωντανός και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν σε εργοστάσιο της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Maruti Suzuki κοντά στο Νέο Δελχί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι σταμάτησε η παραγωγή.

    "Η παραγωγή σταμάτησε τελείως. Ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός και πάνω από 40 στελέχη και ανώτεροι υπάλληλοι του εργοστασίου μας στο Μανεζάρ τραυματίσθηκαν", τόνισε ο ίδιος εκπρόσψπος.

    Η Maruti Suzuki, που ανήκει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην ιαπωνική Suzuki, είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας.

    Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου έβαλαν χθες φωτιά σε κτίρια και λεηλάτησαν γραφεία.

    Σύμφωνα με την Μaruti Suzuki, οι ταραχές προκλήθηκαν χθες το πρωί όταν ένας εργάτης ξυλοκόπησε έναν επιστάτη.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 July 2012 - 6:30:35 UTC