Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση δράση από την Ευρώπη ζητεί το ΔΝΤ
  • [02] Πάνω από 50% η πτώση στον εγχώριο τουρισμό
  • [03] Δολοφονήθηκε 81χρονος στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ για τα εκκαθαριστικά της εφορίας
  • [05] Σχέδιο φαλαινοθηρίας εγκατέλειψε η Νότια Κορέα
  • [06] Ακόμα και λίγο αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας
  • [07] Το καθεστώς Άσαντ ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση αυτοκτονίας

  • [01] Άμεση δράση από την Ευρώπη ζητεί το ΔΝΤ

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να κινηθούν άμεσα προς μια πιο ολοκληρωμένη νομισματική ένωση ώστε να αποφευχθούν χειρότερες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην ετήσια έκθεσή του για την Ευρώπη.

    Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης, το ΔΝΤ κάνει λόγο για κινδύνους και καλεί επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δράσει άμεσα, διαδραματίζοντας μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της κρίσης χρέους, σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι κρίσιμη. Είναι γνωστό, τονίζεται χαρακτηριστικά, πως οι ηγέτες έχουν κάνει "σημαντικά βήματα", όμως θα πρέπει να υπάρξει μια "πιο ισχυρή και πιο συλλογική προσπάθεια" για να σταματήσει η μετάδοση της οικονομικής κρίσης.

    Ειδικότερα για την Ελλάδα, τονίζεται ότι ήταν η πρώτη από τις χώρες της ευρωζώνης που μέχρι τώρα έχουν ζητήσει βοήθεια από τους διεθνείς δανειστές, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, καταλήγοντας με την προσφυγή της Ισπανίας για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού τομέα και για την ανακεφαλαιοποίηση των προβληματικών τραπεζών της.

    [02] Πάνω από 50% η πτώση στον εγχώριο τουρισμό

    Στις κρατήσεις του Αυγούστου θα κριθεί η πορεία των τουριστικών μεγεθών για την εφετινή χρονιά που, όπως τονίζεται από τον τουριστικό κόσμο της χώρας, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτές να ανατρέψουν την καθοδική πορεία του προηγούμενου πενταμήνου στις αφίξεις και τα έσοδα. Παρά την αλλαγή της εικόνας στις κρατήσεις προς την Ελλάδα, από τις αγορές του εξωτερικού αυτή την περίοδο, εκτίμηση των φορέων του τουρισμού είναι ότι ο συνδυασμός φτηνών τουριστικών πακέτων με ολιγοήμερη παραμονή θα οδηγήσει σε μειωμένο αποτέλεσμα σε σχέση με πέρυσι.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, επιβεβαίωσε την αλλαγή του κλίματος στις κρατήσεις και ναι μεν οι Γερμανοί ξανάρχονται, όπως αναφέρει, αλλά όχι με τις σωστές τιμές και επιπλέον επιλέγουν ολιγοήμερες αποδράσεις.

    Το μεγάλο αγκάθι για τον ελληνικό τουρισμό ωστόσο -και την εφετινή περίοδο- παραμένει ο Έλληνας τουρίστας, με τον Δημήτρη Πολλάλη πρόεδρο των ξενοδόχων Λακωνίας, να τονίζει ότι εφέτος ο ντόπιος τουρίστας πολύ δύσκολα θα κάνει διακοπές, απόρροια της οικονομικής κρίσης. Πέρυσι οι πτώση στον εγχώριο τουρισμό ξεπέρασε το 30%, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 50%.

    [03] Δολοφονήθηκε 81χρονος στον Άγιο Παντελεήμονα

    Δολοφονημένος βρέθηκε τη νύχτα 81χρονος στο διαμέρισμα που διέμενε μόνος του, στην οδό Πάτμου 2, στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ τα αίτια της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

    Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν τις τελευταίες μέρες και δεν έδινε σημεία ζωής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με την παρουσία της Αστυνομιάς και κλειδαρά άνοιξαν το διαμέρισμα και τον βρήκαν νεκρό.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε αυτοψία, το θύμα φέρει τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και πιθανόν και σε άλλα σημεία του σώματος του.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ για τα εκκαθαριστικά της εφορίας

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη αποστολή των εκκαθαριστικών της εφορίας, οργανώνει στις 7:30 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στον πεζόδρομο της Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    [05] Σχέδιο φαλαινοθηρίας εγκατέλειψε η Νότια Κορέα

    Η Νότια Κορέα αποφάσισε να παραιτηθεί από το επίμαχο σχέδιό της να επαναλάβει τη φαλαινοθηρία, το οποίο είχε προκαλέσει διεθνή αγανάκτηση, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.

    "Οι συνομιλίες ανάμεσα στα υπουργεία της κυβέρνησης ολοκληρώθηκαν με τρόπο που σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί το σχέδιο φαλαινοθηρίας στα ύδατα κατά μήκος των ακτών" της χώρας, δήλωσε προς το Yonhap ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    "Έστω κι αν είναι για επιστημονικές έρευνες, πρέπει να έχουμε συνείδηση του γεγονότος ότι εμφανίσθηκε ως ένα ευαίσθητο θέμα, στο εξωτερικό και εδώ", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Το υπουργείο Διατροφής, Γεωργίας, Δασών και Αλιείας δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.

    Ωστόσο ένα στέλεχος αυτού του υπουργείου, ο Κανγκ Γιουν-Σουκ, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το σχέδιο για τη φαλαινοθηρία έχει πολλές πιθανότητες να εγκαταλειφθεί.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Ακόμα και λίγο αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

    Οι άνθρωποι που πίνουν ακόμα και μέτριες ποσότητες αλκοόλ, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μία αμερικανική και μία βρετανική, που έρχονται να θέσουν σε αμφισβήτηση την άποψη ότι το αλκοόλ με μέτρο μπορεί να κάνει καλό στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν υποστηρίξει ότι ένα-δύο ποτηράκια κρασιού ή άλλου αλκοόλ τη μέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας, όμως οι νέες έρευνες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Πάντως, καθώς δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί σε ιατρικά περιοδικά, από τυπικής απόψεως τα νέα ευρήματα θεωρούνται προκαταρκτικά.

    Οι ερευνητές δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι τελικά δεν είναι το αλκοόλ που προκαλεί τα εγκεφαλικά προβλήματα στους ηλικιωμένους, αλλά ότι συχνά συμβαίνει το αντίστροφο, δηλαδή όσοι ήδη δυσκολεύονται να θυμηθούν λόγω ηλικίας, μπορεί απλούστατα να το ρίχνουν στο ποτό για να?ξεχάσουν ακόμη περισσότερο.

    [07] Το καθεστώς Άσαντ ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση αυτοκτονίας

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Λαττάκεια, ηγούμενος της επιχείρησης με την οποία το καθεστώς θα απαντήσει στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις υψηλόβαθμοι σύροι αξιωματούχοι στη Δαμασκό, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης και έναν δυτικό διπλωμάτη.

    Ο Ασαντ, ο οποίος δεν εμφανίσθηκε δημόσια μετά τη χθεσινή επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Αμυνας της Συρίας και ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της κρίσης και σύζυγος του αδελφής του Σύρου προέδρου, έχει τεθεί επικεφαλής της κυβερνητικής επιχείρησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Δεν είναι σαφές εάν ο Ασαντ βρισκόταν ήδη στη Λαττάκεια πριν από την επίθεση της Δαμασκού ή εάν έφθασε εκεί εκ των υστέρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 July 2012 - 8:30:34 UTC