Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μανιτάκης: «Άμεση συγκρότηση Επιτροπών Αξιολόγησης»
  • [02] "Κόβεται" από 10% έως 30% το εφάπαξ
  • [03] H Λευκωσία δεν απέσυρε το αίτημα χρηματοδοτικής στήριξης
  • [04] "Μπράβο στους Έλληνες αλλά τα μέτρα δεν αρκούν"
  • [05] Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα πανεπιστήμια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Παρέμβαση Σαμαρά για την επανασύνδεση του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων
  • [07] Εντοπίστηκε το DΝΑ του τρομοκράτη - καμικάζι στο Μπουργκάς
  • [08] Γιουρόπα Λιγκ: Ελπίδες πρόκρισης για τον Αστέρα Τρίπολης
  • [09] Έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στην περικοπή του εφάπαξ
  • [10] Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ
  • [11] Απόσυρση για επανέλεγχο στην επιστρεφόμενη γυάλινη φιάλη Coca-Cola Zero 250 ml
  • [12] Εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο η χορήγηση δανείου στην Ισπανία
  • [13] Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας, αλλά οι αγορές παρέμειναν ασυγκίνητες
  • [14] Η Κύπρος απέσυρε το αίτημα για πλήρη υπαγωγή στον ESM, δήλωσε ο Σόιμπλε
  • [15] Βρετανία: Απεργία των τελωνιακών, μία ημέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
  • [16] Τυνησία: Ο έκπτωτος πρόεδρος Μπεν Άλι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη
  • [17] Εκτός Ολυμπιακών ο Ναδάλ, λόγω τραυματισμού

  • [01] Αντ. Μανιτάκης: «Άμεση συγκρότηση Επιτροπών Αξιολόγησης»

    Με τόλμη, ώστε να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια του διοικητικού ανορθολογισμού σε κάθε φορέα, καλεί να προχωρήσουν όλοι οι υπουργοί τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης, με επιστολή του. Όπως σημειώνει, η επιστολή αποτελεί συνέχεια της επιστολής του πρωθυπουργού σχετικά με την επίσπευση της διοικητικής μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών.

    Στην επιστολή γνωστοποιεί τα άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν από κάθε υπουργείο και τα οποία βασίζονται στην προεργασία που έχει γίνει με βάση το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, Ομάδας Δράσης και γαλλικής κυβέρνησης.

    Αυτά είναι, καταρχήν η άμεση συγκρότηση ομάδας αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, προκειμένου να αξιολογηθούν οι κεντρικές, αποκεντρωμένες υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι φορείς. Στην έκθεση αξιολόγησης που θα προκύψει θα υποδεικνύονται καίριες θεσμικές αλλαγές, νέες μέθοδοι εργασίας με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπηρεσίες ή φορείς που ενδεχομένως κρίνονται ως περιττοί ή αδρανείς.

    Τα υπουργεία καλούνται να καταγράψουν ποιοι από τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, είναι απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, οι δυνατότητες αναδιοργάνωσης, κατάργησης ή συγχώνευσης διοικητικών μονάδων, οι αναγκαίες ή δυνατές αναδιαρθρώσεις στις κεντρικές και αποκεντρωμένες υπηρεσίες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

    [02] "Κόβεται" από 10% έως 30% το εφάπαξ

    Το ενδεχόμενο των περικοπών στα εφάπαξ που χορηγούν Ταμεία για τα οποία οι σχετικές μελέτες δείχνουν αναλογιστικά ελλείμματα, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι ποσό 1,2 δισ. ευρώ από την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης, θα διατεθεί για την άμεση αποπληρωμή του εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου, διευκρινίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή αυτού του ποσού είναι, όπως προβλέπεται ρητά από τον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου (ν. 4046/2012), η προσαρμογή του ύψους του εφάπαξ κατά το ποσοστό του αναλογιστικού ελλείμματος.

    Σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες, που είχαν ζητηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι οποίες είναι έτοιμες από τις αρχές Μαΐου, 23 ταμεία χορηγούν εφάπαξ με ποσά που είναι υψηλότερα από τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Πρόκειται για τα ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εταιρειών τσιμέντων, των υπαλλήλων φαρμακευτικών εργασιών, του Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, των νομικών, των απασχολούμενων στα μέσα ενημέρωσης, των εφημεριδοπωλών των υπαλλήλων πρακτορείων Τύπου, των ιπποδρόμων, της ΔΕΗ, της ΕΡΤ, του τουρισμού, της Εμπορικής Τράπεζας, της Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας, των μηχανικών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

    Το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περικοπή των εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία αυτά σε ποσοστό από 10% έως 30%, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, η περικοπή να γίνει αναδρομικά ακόμη και από την 1-1-2011.

    Διαβάστε επίσης:

    Έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στην περικοπή του εφάπαξ

    [03] H Λευκωσία δεν απέσυρε το αίτημα χρηματοδοτικής στήριξης

    Tη διαβεβαίωσή του ότι«ποτέ δεν έχει υποβληθεί αίτημα για απόσυρση της αίτησής μας» από τον Μηχανισμό Στήριξης έδωσε ουπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλή, σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο έφερε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχει δηλώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέσυρε το αίτημά της για πλήρη υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (ESM). Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γερμανού ομολόγου του. «Δεν υφίσταται τέτοια δήλωση», κατέληξε ο Κύπριος υπουργός.

    Εξάλλου, νωρίτερα,εκπρόσωπος της Κομισιόνδήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ηΚύπρος δεν απέσυρε το αίτημα χρηματοδοτικής στήριξης,

    Ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν για το ευρώ, Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ, δήλωσε στον ανταποκριτή του πρακτορείου στις Βρυξέλλες ότι «η Κύπρος δεν απέσυρε το αίτημά της για χρηματοδοτική στήριξη».

    [04] "Μπράβο στους Έλληνες αλλά τα μέτρα δεν αρκούν"

    "Μπράβο, κάτι είναι κι αυτό!", θα έπρεπε να πουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβε τα τελευταία χρόνια, δηλώνει το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Stern".

    "Θα πρέπει κανείς να σέβεται όσα κάνουν οι άλλοι. Από το 2009 έως το 2010 ελήφθησαν στην Ελλάδα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (στα γερμανικά: μέτρα λιτότητας) που αντιστοιχούν σχεδόν στο 5% του ΑΕΠ", τονίζει ο κ. Άσμουσεν, αλλά διευκρινίζει ότι ούτε αυτά αρκούν. "Αν όμως αυτό το ποσοστό μεταφερθεί στα γερμανικά δεδομένα, θα σήμαινε περίπου 125 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματικές δυσκολίες σε κάθε κυβερνητικό συνασπισμό. Επομένως, πρέπει τουλάχιστον να πούμε: Μπράβο, κάτι είναι κι αυτό!", σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Ευρώπης, ο Γερμανός τραπεζίτης εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνοχής. "Υπάρχει μια έκδηλη διάσπαση Βορρά - Νότου, που δεν την είχα βιώσει τα προηγούμενα 10 με 15 χρόνια. Θα πρέπει να την ξεπεράσουμε γρήγορα", τονίζει και εξηγεί ότι "ή τα κράτη θα προβούν σε ενοποίηση περαιτέρω πολιτικών πεδίων και θα εκχωρήσουν εθνική κυριαρχία ή η Ευρώπη θα διασπαστεί". Ο ίδιος εκφράζει ανησυχία και σχετικώς με το ενδεχόμενο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας να κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους που ψήφισε η γερμανική Βουλή για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. "Σε περίπτωση ενός όχι από την Καρλσρούη θα εκλείψει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης", δηλώνει και σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν θέλει να δώσει συμβουλές στους ανεξάρτητους δικαστές, αλλά αν υπάρξει αρνητική απόφαση, "ο ΕΜΣ υπό τη σχεδιαζόμενη μορφή του θα ναυαγούσε".

    [05] Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα πανεπιστήμια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

    Λύση χωρίς καθυστέρηση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συνάντησης 18 Συλλόγων ΔΕΠ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Τ. Κουράκη, Θ. Φωτίου και Απ. Αλεξόπουλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση καταγράφηκε η άποψη του κόμματος αλλά και της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ για το ότι ο υπουργός Παιδείας οφείλει να δώσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση λύση για την άμεση, απρόσκοπτη και επαρκή χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και τη συνέχιση της διοίκησης των Ιδρυμάτων με εκλογή μονοπρόσωπων και Συλλογικών Οργάνων, σύμφωνα με το προϊσχύον νομοθετικό καθεστώς.

    [06] Παρέμβαση Σαμαρά για την επανασύνδεση του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων

    Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό για το θέμα που προέκυψε με το κόψιμο του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη επειδή δεν έχει πληρωθεί το «χαράτσι».

    Ο κ. Ζερβός έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις λέγοντας πως η διακοπή έγινε από λάθος επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη και αμέσως η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα στο Άσυλο.

    [07] Εντοπίστηκε το DΝΑ του τρομοκράτη - καμικάζι στο Μπουργκάς

    Το DNA, αλλά και τα δακτυλικά αποτυπώματα, του φερόμενου ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, εντόπισαν οι βουλγαρικές υπηρεσίες ασφάλειας και τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν διαβιβαστεί ήδη στις αντίστοιχες υπηρεσίες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στα πλαίσια της συνεργασίας για τη διαλεύκανση της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετάνοφ, σε κοινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στη Σόφια,Σαούλ Καμισά Ραζ, ο οποίος χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση «βαριά τρομοκρατική ενέργεια που στοχεύει στην χειροτέρευση των σχέσεων μεταξύ της Σόφιας και της Τέλ Αβίβ».

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας εξάλλου, έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας, θύματα της οποίας έπεσαν πέντε Ισραηλινοί τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου και ο ύποπτος τρομοκράτης που είχε διεισδύσει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα των ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε σήμερα το απόγευμα το ΥΠΕΣ.

    [08] Γιουρόπα Λιγκ: Ελπίδες πρόκρισης για τον Αστέρα Τρίπολης

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ έκανε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Με γκολ του Εμάνουελ Περόνε στο 54΄ η πελοποννησιακή ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ίντερ Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, στον πρώτο αγώνα για τον Β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σουτς στο 46΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη.

    [09] Έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στην περικοπή του εφάπαξ

    Aιτία «πολέμου» με την κυβέρνηση χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ, την ενδεχόμενη περικοπή του εφάπαξ των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλλουν κανονικά τις συντάξεις και το εφάπαξ των ασφαλισμένων τους»

    «Ο υπουργός», συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ, «δήλωσε, ευθέως, την απόφαση της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε επιπλέον μείωση κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων».

    Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει, ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, «εξαιτίας της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους, της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, των επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI».

    [10] Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ

    Μέχρι τις 21 Ιουλίου θα έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την ταυτόχρονη υποβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης, ανάμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τον Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που τόνισε ότι με την εφαρμογή των μέτρων, αναμένονται άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας της γραφειοκρατίας της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.

    Με την ηλεκτρονική διασύνδεση οι εργοδότες θα μπορορύν να υποβάλουν ηλεκτρονικά έντυπα, αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, όπως είναι οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης, οι μεταβολές αποδοχών, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

    [11] Απόσυρση για επανέλεγχο στην επιστρεφόμενη γυάλινη φιάλη Coca-Cola Zero 250 ml

    Στην προληπτική απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας επιστρεφόμενης γυάλινης φιάλης Coca-Cola Zero 250 ml (με κωδικό παραγωγής 19F1336VT και ημερομηνία λήξης 18/10/2012) από τα σημεία εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κλπ) όπου, κυρίως, έχει διατεθεί, με σκοπό τον επανέλεγχο των προϊόντων, προχώρησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    [12] Εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο η χορήγηση δανείου στην Ισπανία

    Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν σήμερα, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, τη χορήγηση βοήθειας, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ το ανώτερο, στην Ισπανία, με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ.

    Από τους 583 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 473 ψήφισαν υπέρ, οι 97 κατά και οι 13 απείχαν.

    Η έγκριση του κοινοβουλίου ήταν απαραίτητη προκειμένου η Γερμανία να δώσει το πράσινο φως αύριο στην αποδέσμευση των κεφαλαίων για τη Μαδρίτη.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [13] Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας, αλλά οι αγορές παρέμειναν ασυγκίνητες

    Το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το πακέτο των αυστηρών μέτρων λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές--οι οποίες ωστόσο έδειξαν να αψηφούν το γεγονός, αφού το κόστος δανεισμού της Μαδρίτης παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

    Τα μέτρα ενέκριναν με την ψήφο τους 180 βουλευτές, 131 τα καταψήφισαν, ενώ καταγράφηκε μία αποχή, από τους παρόντες κοινοβουλευτικούς στα έδρανα του ημικυκλίου. Το πακέτο υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές του κυβερνητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), κάτι που πάντως άρκεσε αφού διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία.

    Τα κόμματα της αριστεράς, η βασκική εθνικιστική συμμαχία Αμαΐουρ και οι Καταλανοί της Εσκέρα Ρεπουμπλικάνα (ERC) απουσίασαν από την συνεδρίαση προκειμένου να μην είναι «συνένοχοι» σε αυτό που χαρακτηρίζουν «ωμή επίθεση» κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης--και πάλι μόνον με τις ψήφους των βουλευτών του ΡΡ--το διάταγμα για τη δημιουργία του ταμείου ρευστότητας των 18 δισ. ευρώ για να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των αυτόνομων περιφερειών της χώρας. Οι αυτόνομες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονται υπεύθυνες, σε μεγάλο βαθμό, για τον εκτροχιασμό του δημοσίου ελλείμματος στο 8,9%.

    [14] Η Κύπρος απέσυρε το αίτημα για πλήρη υπαγωγή στον ESM, δήλωσε ο Σόιμπλε

    Απέσυρε η Κυπριακή Δημοκρατία το αρχικό της αίτημα για πλήρη υπαγωγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ανακοίνωσε νωρίτερα στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος είχε, χθες το βράδυ, ενημερώσει την Επιτροπή Προϋπολογισμού ότι η Λευκωσία επιδιώκει συνολική βοήθεια και όχι μόνο στήριξη για τις τράπεζές της.

    Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, διατυπώθηκαν εικασίες ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει σύσταση εξόδου στην Κύπρο, ή ακόμη και στην Ελλάδα, αν η κρίση χρέους τους κριθεί υπερβολικά επικίνδυνη για τα υπόλοιπα κράτη.

    [15] Βρετανία: Απεργία των τελωνιακών, μία ημέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών

    Το τελωνειακό προσωπικό της Βρετανίας κήρυξε απεργία μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα η εργατική τους ένωση, απειλώντας με καθυστερήσεις στα αεροδρόμια χιλιάδες επισκεπτών που θέλουν να παρακολουθήσουν τη σημαντικότερη διεθνή αθλητική διοργάνωση.

    Η ένωση των Δημοσίων και Οικονομικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε πως τα μέλη τους, περιλαμβανομένων και των υπαλλήλων ελέγχου διαβατηρίων, θα απεργήσουν στις 26 Ιουλίου και εν συνεχεία θα αρνηθούν να εργασθούν υπερωριακά από τις 27 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, στα πλαίσια της διαφωνίας τους με την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [16] Τυνησία: Ο έκπτωτος πρόεδρος Μπεν Άλι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

    Ο έκπτωτος πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για συνέργεια στη δολοφονία 43 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που τον ανέτρεψε, δήλωσε σήμερα ο δικαστής Χέντι Αγιάρι του στρατοδικείου της Τύνιδας.

    Ο Μπεν Άλι δικαζόταν μαζί με περίπου 40 αξιωματούχους του καθεστώτος του, μεταξύ αυτών ο στρατηγός Άλι Σεριάτι πρώην επικεφαλής της προεδρικής ασφάλειας ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη, και δύο πρώην υπουργούς Εσωτερικών, τον Ραφίκ Μπελχάτζ Κάσεμ που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη, και τον Άχμεντ Φρίαα ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

    Οι οικογένειες των θυμάτων αντέδρασαν οργισμένα όταν άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς θεώρησαν ότι ήταν πολύ επιεικής για τον Σεριάτι, ενώ κατήγγειλαν την απαλλαγή του Φριάα.

    [17] Εκτός Ολυμπιακών ο Ναδάλ, λόγω τραυματισμού

    Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα υπερασπιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τον τίτλο που κατέκτησε στο Πεκίνο, καθώς δήλωσε σήμερα ότι θα απουσιάσει από το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού. Ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος είναι Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη και ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πριν από τέσσερα χρόνια στο απλό των ανδρών, τόνισε πως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ένα πρόβλημα στο γόνατο. «Δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ναδάλ και συμπληρώνει: «Είναι μια από τις πιο λυπηρές στιγμές στην καριέρα μου».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 July 2012 - 20:31:34 UTC