Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαραθώνιες διαβουλεύσεις ενόψει επιστροφής της τρόικας
  • [02] Οικονομολόγος του ΔΝΤ επικρίνει το Ταμείο για "αποτυχίες"
  • [03] Κολύμπι: Κανόνες για να μην γίνει μία δυσάρεστη εμπειρία
  • [04] Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν στη Βιένη έργα τους για την κρίση
  • [05] Μπαταρίες λιθίου-αέρα που «αναπνέουν» με οξυγόνο
  • [06] Φωτιές σε δασικές περιοχές στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας
  • [07] Η Warner Bros αποσύρει τα τρέιλερ γκαγκστερικής ταινίας της μετά το Ντένβερ
  • [08] Σβήστηκαν τρεις φωτιές στο δάσος του Σέιχ-Σού
  • [09] Συνέλευση των εργαζομένων στην Χαλυβουργία

  • [01] Μαραθώνιες διαβουλεύσεις ενόψει επιστροφής της τρόικας

    Μαραθώνιες διαβουλεύσεις έχει ο πρωθυπουργός ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα την Τρίτη 24 Ιουλίου για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος και τις συνομιλίες για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ της επόμενης διετίας.

    Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών και την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό.

    Η αποστολή της τρόικας θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ. Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της.

    [02] Οικονομολόγος του ΔΝΤ επικρίνει το Ταμείο για "αποτυχίες"

    Ένας οικονομολόγος ο οποίος αποχώρησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέκρινε έντονα τον διεθνή χρηματοπιστωτικό θεσμό για τις "αποτυχίες" του σε ό,τι αφορά την επιτήρηση και την "ευρωπαϊκή προκατάληψη" της ηγεσίας του, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής του που ήλθε στην δημοσιότητα χθες.

    "Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας", αναφέρει ο Πίτερ Ντόιλ, σύμβουλος της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για την Ευρώπη στο ΔΝΤ, "ντρέπομαι που είχα οποιαδήποτε σχέση με το Ταμείο". Η επιστολή του περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, που την δημοσιεύει ολόκληρη στον ιστότοπό του.

    Ο Ντόιλ επικρίνει το ΔΝΤ διότι δεν ενημέρωσε, παρότι είχε όλες τις προειδοποιητικές ενδείξεις από τους ειδικούς του έγκαιρα και "όφειλε" να το πράξει, την ευρωζώνη, αλλά αντίθετα τις "αποσιώπησε", κάτι που χαρακτηρίζει "αποτυχία πρώτης γραμμής". Εκτιμά ότι δεν πρόκειται για "ανικανότητα" αλλά για μια ένδειξη πως το Ταμείο απέφυγε να αναλάβει τις "ευθύνες του".

    [03] Κολύμπι: Κανόνες για να μην γίνει μία δυσάρεστη εμπειρία

    Η μη τήρηση των πιο απλών οδηγιών για ασφαλή κολύμβηση, είναι όπως όλα δείχνουν, η καθοριστική αιτία για τον υψηλό αριθμό πνιγμών λουόμενων, που καταγράφεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

    Εφέτος, όλο τον Ιούνιο και το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου, οι πνιγμοί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, ανέρχονται σε 93 και κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Από τις πιο συνήθεις αιτίες, όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ, ο Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, αρχιπλοίαρχος, κλαδάρχης Αστυνομίας και Τάξης του Λιμενικού Σώματος, παραμένουν η κατανάλωση φαγητού, η κολύμβηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απρόσεκτη κολύμβηση σε θάλασσες άγνωστες και η υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας, όταν για παράδειγμα διανύουμε κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις χωρίς να υπολογίζουμε την κόπωση και τις αντοχές μας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι, που έχουν συνήθως προβλήματα υγείας, δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς συνοδό.

    Οι εικόνες από τις παραλίες της Ελλάδας επιβεβαιώνουν την αμέλεια που δείχνουν νέοι και μεγαλύτεροι στις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης. Ο ναυαγοσώστης Βαγγέλης Ροντογιάννης που εργάζεται σε παραλία της Αττικής, κάνει λόγο στο ΑΜΠΕ για ηλικιωμένους που τρώνε λίγο πριν μπουν στο νερό, αλλά και για μαμάδες που ταΐζουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον κ. Ροντογιάννη, υπάρχουν και περιστατικά ανθρώπων που λιποθύμησαν στη θάλασσα επειδή ήταν νηστικοί, ή έκαναν εξαντλητικές δίαιτες.

    [04] Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν στη Βιένη έργα τους για την κρίση

    Τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα, από τη δική τους σκοπιά, αποτυπώνουν δεκατέσσερις Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες, στα έργα τους που παρουσιάζονται σε έκθεσή τους με τίτλο «Σημείο βρασμού», στη Βιένη.

    Η έκθεση συγκροτήθηκε ειδικά για την παρουσίασή της στο Μέγαρο Καλλιτεχνών, στο πλαίσιο της μακρόχρονης, στενής συνεργασίας του με την ελληνική κίνηση «cheapart» (τέχνη σε προσιτή τιμή), η οποία ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια ως ελληνική ιδέα στην Αθήνα και εξαπλώνεται στο εξωτερικό και της οποίας μέλη είναι πολλοί από τους 14 καλλιτέχνες της έκθεσης στη Βιένη.

    Όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ στη Βιένη, οι δύο επιμελητές της έκθεσης (που είναι ιδρυτές και συντονιστές της κίνησης «cheapart»), οι αδελφοί Γιώργος και Δημήτρης Γεωργακόπουλος, λόγω της κατάστασης κρίσης που επικρατεί, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στη Δύση, η θεματική των έργων της έκθεσης περιστρέφεται γύρω από τα ζητήματα της κοινωνίας, η οποία πλήττεται από την κρίση.

    [05] Μπαταρίες λιθίου-αέρα που «αναπνέουν» με οξυγόνο

    Μία νέα ανακάλυψη φέρνει αισιοδοξία στους επιστήμονες ότι θα καταφέρουν να φέρουν στην αγορά βελτιωμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου-αέρα που «αναπνέουν» με οξυγόνο. Οι μπαταρίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν δεκαπλάσια ενέργεια σε σχέση με τις καλύτερες -ευρέως χρησιμοποιούμενες σήμερα- μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Θα μπορούσαν, έτσι, να επιτρέψουν σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να διανύσει μακρινές αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως και ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα.

    Οι εν λόγω μπαταρίες συνδυάζουν ιόντα λιθίου με άτομα οξυγόνου του αέρα. Όμως ως τώρα αυτές οι πολλά υποσχόμενες μπαταρίες ήσαν ασταθείς και χάλαγαν μετά από λίγες επαναφορτίσεις. Τώρα, ερευνητές στη Σκωτία με επικεφαλής τον χημικό Πίτερ Μπρους της Σχολής Χημείας του πανεπιστημίου Σεν Αντριους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», δημιούργησαν την πρώτη σταθερή μπαταρία λιθίου-αέρα. Αν κατορθώσουν να ξεπεράσουν μερικές ακόμα τεχνικές δυσκολίες, ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα τις βγάλουν στο εμπόριο.

    [06] Φωτιές σε δασικές περιοχές στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας

    Δυο μεγάλες φωτιές σε δασικές περιοχές των νομών Φλώρινας και Πέλλας μαίνονται από τα ξημερώματα σήμερα.

    Σε δασική και χορτολιβαδική έκταση έξω από το χωριό Βαρικό της Φλώρινας (στη νότια πλευρά του νομού Φλώρινας ? κοντά στην Πτολεμαΐδα) ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία . Η φωτιά έχει μέχρι στιγμής κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους . Στην περιοχή επιχειρεί δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία . Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    - Νωρίς το πρωί οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σβήσουν μεγάλη φωτιά σε εγκαταστάσεις ψυγείων στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας. Η φωτιά σβήστηκε τελικά ενώ είχε καταστρέψει μέρος των εγκαταστάσεων . Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

    - Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στις 10 το πρωί σε ορεινή ? δασική περιοχή έξω από την κοινότητα Ζέρβης στο νομό Πέλλας (στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν). Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται βόρεια της περιοχής του ανεμοδρομίου της Ζέρβης σε δασική έκταση μόλις πέντε χιλιόμετρο έξω από το χωριό αλλά και κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα. Στην περιοχή σπεύδουν ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    [07] Η Warner Bros αποσύρει τα τρέιλερ γκαγκστερικής ταινίας της μετά το Ντένβερ

    Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Warner Bros ανακοίνωσε πως αποσύρει από τις αίθουσες τα διαφημιστικά ?τρέιλερ? από την προσεχή ταινία της «Gangster Squad» (Συμμορία Γκάνγκστερ), τα οποία προβάλλονται πριν από την ταινία της «The Dark Knight Rises»(Ο σκοτεινός ιππότης: η επιστροφή), με πρωταγωνιστή τον ήρωα των κόμικ Μπάτμαν, έπειτα από την αιματηρή επίθεση σε κινηματογράφο σε προάστιο του Ντένβερ.

    Η γκανγκστερική ταινία Gangster Squad, που αναφέρεται στις δεκεατίες του 40 και 50, καταγράφει τις προσπάθειες της αστυνομίας του Λος Άντζελες να κρατήσει το οργανωμένο έγκλημα έξω των τειχών της πόλης.

    Η ταινία περιλαμβάνει μία σκηνή, στην οποία ένοπλοι ανοίγουν πυρ με πολυβόλα κατά του κοινού σε έναν κινηματογράφο.

    [08] Σβήστηκαν τρεις φωτιές στο δάσος του Σέιχ-Σού

    Σβήστηκαν έγκαιρα χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ανά μία ώρα τα ξημερώματα στην περιοχή του περιαστικού δάσους του Σέιχ-Σού της Θεσσαλονίκης.

    Η πρώτη εστία πυρκαγιάς ξέσπασε στις 4.10΄ τα ξημερώματα στην περιοχή απέναντι από το ξενοδοχείο «Φιλίππειο», η δεύτερη μία ώρα αργότερα επίσης σε δασική έκταση στο ύψος του Κόμβου Ρετζικίου και η τρίτη στις 6.50 το πρωί, στο ύψος της αερογέφυρας Περραιβού .

    Και οι τρεις φωτιές άναψαν σε δασικές εκτάσεις στη βάση δέντρων που καλύπτεται από πευκοβελόνες και σβήστηκαν έγκαιρα προτού προλάβουν να επεκταθούν.

    [09] Συνέλευση των εργαζομένων στην Χαλυβουργία

    Συνέλευσηπραγματοποιούν σήμερα,τα μέλητου σωματείου των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Μέλη του ΠΑΜΕ και των «πρωτοβάθμιων σωματείων», πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας στον κόμβο της γέφυρας Ασπροπύργου, περίπου 500 μέτρα από την είσοδο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 July 2012 - 8:30:37 UTC