Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 1,4 δισ. ευρώ ως το 2015 για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
  • [02] Η Τόσκα στο Ηρώδειο με την Εθνική Λυρική Σκηνή
  • [03] Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας
  • [04] Δεκατρείς νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου σε επαρχία της Τουρκίας
  • [05] Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία, δηλώνει ο Φ.Κουβέλης

  • [01] 1,4 δισ. ευρώ ως το 2015 για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

    Από το φθινόπωρο αναμένεται να ρεύσουν στην Ελληνική οικονομία τα πρώτα χρήματα από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη κατά τη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόϊερ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη.

    Όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντησή τους τόσο ο πρόεδρος της ΕΤΕπ όσο και οι δύο υπουργοί, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στο τεχνικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ - κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και έργων υποδομής στη χώρα μας - ενώ επιπλέον επιτεύχθηκε και πολιτική συμφωνία για συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μελλοντικές συμφωνίες για τη διευκόλυνση των επενδυτών για ιδιωτικοποιήσεις και για έργα ΣΔΙΤ.

    [02] Η Τόσκα στο Ηρώδειο με την Εθνική Λυρική Σκηνή

    Η Τόσκα είναι η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

    Η μουσική διεύθυνση της Τόσκα -μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως- είναι του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και η σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε 'Ανα.

    Στην Ελλάδα, η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας - τότε Καλογεροπούλου στον ομώνυμο ρόλο και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά λόγω της αγάπης του κοινού για το έργο.

    Η Τόσκα, την οποία έχει σημαδέψει με την ερμηνεία της η Μαρία Κάλλας, θεωρείται η αρχετυπική γυναικεία μορφή της όπερας.

    Στην νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Τόσκα ερμηνεύουν η διάσημη Ιταλίδα σταρ της όπερας Ντανιέλα Ντεσσί και στην δεύτερη διανομή, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Τσέλια Κοστέα η οποία εντυπωσίασε με την πρόσφατη ερμηνεία της στον Τροβατόρε.

    [03] Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

    Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία.

    Σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών τονίζοντας πως η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε. Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

    Σφοδρή είναι και η επίθεση που εξαπολύει κατά του κ. Στουρνάρα τονίζοντας πως ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του Υπουργού Οικονομικών "τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε" .

    Ο κ. Τσίπρας λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών ενώ λέει ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

    [04] Δεκατρείς νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου σε επαρχία της Τουρκίας

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σήμερα έξω από την πόλη Αγκρί, στη βορειοανατολική Τουρκία, από τη σύγκρουση ενός μικρού λεωφορείου με ένα φορτηγάκι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Το λεωφορείο παρεξέκλινε της πορείας του όταν έσκασε ένα από τα λάστιχά του και συγκρούστηκε με δύναμη με το φορτηγάκι που βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της επαρχίας Αγκρί σε ανακοίνωσή τους την οποία επικαλείται το πρακτορείο.

    Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης.

    [05] Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία, δηλώνει ο Φ.Κουβέλης

    Όχι άλλα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία και αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής Σύμβασης άμεσα με ταυτόχρονη ανάπτυξη, είναι το δίπτυχο το οποίο θεωρεί απαραίτητο για να βγει η χώρα από τη κρίση, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματος του.

    "Δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο Ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθειάς προοδευτικής μεταρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών", τόνισε και ανέφερε ότι γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί, όπως είπε "μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια".

    Από το βήμα της Κ.Ε ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ότι "σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 July 2012 - 12:30:34 UTC