Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ"
  • [02] Απέρριψε σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
  • [03] Μεταξύ "σκεπτικισμού και ελπίδας" το Βερολίνο για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
  • [04] Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης
  • [05] Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας 33 μονάδες, στο 132,4% του ΑΕΠ
  • [06] Για αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] "Η Ελλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ"

    H Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

    «Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου της Επιτροπής, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στο εγγύς μέλλον, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας που θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Ο Α. Κολομπανί αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω της διπλής εκλογικής αναμέτρησης στη χώρα μας, και τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν αυτές οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις άμεσα.

    Σε ότι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου ο ίδιος εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της Ευρωζώνης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας στην Ελλάδα τον Αύγουστο και ότι επεξεργάζονται λύσεις με τις ελληνικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος.

    [02] Απέρριψε σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας ο υπουργός Οικονομικών της χώρας

    Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος απέρριψε σήμερα εκ νέου το ενδεχόμενο ενός συνολικού σχεδίου διάσωσης της χώρας, ενώ και ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια υπογράμμισε ότι η Μαδρίτη δεν χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης.

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός σχεδίου συνολικής βοήθειας προς την Ισπανία, ο ισπανός υπουργός τόνισε: "Προφανώς".

    Δεν υπάρχει ανάγκη για μια διάσωση της Ισπανίας, πρόσθεσε, παρά την "τεράστια αβεβαιότητα και τη ρευστότητα στις αγορές".

    "Με αυτή την αβεβαιότητα της κατάστασης, τη ρευστότητα, υπάρχει μια παράλογη συμπεριφορά (των αγορών). Ο μοναδικός τρόπος δράσης υπερβαίνει τις δυνατότητες των κυβερνήσεων", σημείωσε, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την οποία και κάλεσε να επέμβει.

    Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο ντε Γκίντος θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό.

    [03] Μεταξύ "σκεπτικισμού και ελπίδας" το Βερολίνο για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

    Μεταξύ ελπίδας, αγωνίας και σκεπτικισμού βρίσκεται η γερμανική κυβέρνηση σχετικά την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος, δεν προτίθεται ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απόφαση πριν από την ολοκλήρωση της Έκθεσης από την τρόικα, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το Βερολίνο, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πάντως δηλώνει ότι δεν έχει κάποια ένδειξη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θέλει να συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθειες για την Ελλάδα.

    «Βρισκόμαστε μεταξύ σκεπτικισμού, αγωνίας και ελπίδας», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με την χθεσινή δήλωση του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για το ίδιο θέμα. Ο εκπρόσωπος του ίδιου του κ. Ρέσλερ πάντως ότι δεν υπάρχει επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις.

    [04] Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης

    Την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, με έμφαση ιδιαίτερα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, με αντικείμενο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετα την ολοκλήρωση της συνεδρίασης,τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και την κυβέρνητική πολιτική.

    Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης θέμτα που αφορούν την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ.

    Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα το 2012 και να μην κοπούν οι μισθοί κι οι συντάξεις στα ειδικά μισθολόγια, ενω υπογράμμισε την προσήλωση σε μέτρα και πολιτικές που θα ανακουφίζουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, όπως π.χ.η καταβολή των δυσβάστακτων φόρων σε περισσότερες δόσεις.

    [05] Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας 33 μονάδες, στο 132,4% του ΑΕΠ

    Στο 132, 4% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας μείωση 33 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011. Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η οποία σε ειδική υποσημείωση στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε σημειώνει ότι οι σημαντικότερες αυτές μειώσεις, μεταξύ των "27", οφείλονται κυρίως στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο του PSI που αποφασίστηκε με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

    [06] Για αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

    Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 38 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη δημοκρατία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία και προσθέτει ότι «το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε δίπλα στο λαό για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 July 2012 - 12:30:33 UTC