Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Στουρνάρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και την ΟΤΟΕ
  • [02] «Να διαψεύσει η κυβέρνηση Μόντι τις φήμες ότι ετοιμάζεται να παγώσει τον 13ο μισθό», ζητά η Confcommercio
  • [03] Πλειάδα ηγετών και προσωπικοτήτων αναμένεται στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς

  • [01] Συναντήσεις Στουρνάρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και την ΟΤΟΕ

    Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Κούκος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για τις θέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών και υπογραμμίζει πως στην αρχή της συνάντησης, ο πρόεδρος της, κ. Σταύρος Κούκος, ζήτησε ναξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έκανε μία πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του κλάδου, που αφορούν τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσο και στην πορεία του τραπεζικού συστήματος.

    Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με πυρήνα την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος, να ενισχυθεί η παρέμβαση του δημοσίου στη χρηματοπιστωτική λειτουργία για τη κατανομή των πόρων στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αποφυγή εναρμονισμένων πρακτικών.

    [02] «Να διαψεύσει η κυβέρνηση Μόντι τις φήμες ότι ετοιμάζεται να παγώσει τον 13ο μισθό», ζητά η Confcommercio

    «Να διαψεύσει η κυβέρνηση Μόντι τις έντονες φήμες ότι ετοιμάζεται να παγώσει τον δέκατο τρίτο μισθό», ζητά η εμπορική ένωση Confcommercio, με επίσημο ανακοινωθέν της.

    Σύμφωνα με την εμπορική αυτή ένωση «οι αναφορές του τύπου επικεντρώνονται στο πάγωμα του δέκατου τρίτου μισθού όλων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων που λαμβάνουν πάνω από χίλια ευρώ τον μήνα».

    Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το ιταλικό δημόσιο θα κατάφερνε να εξοικονομήσει περί τα δεκαέξι δισεκατομμύρια ευρώ.

    «Ένα μέτρο αυτού του είδους όχι μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνδέεται με κοινωνικές διακρίσεις, αλλά θα αποτελούσε και ένα τρομερό οικονομικό μπούμερανκ», προσθέτουν οι Iταλοί έμποροι, σύμφωνα με τους οποίους «ένα ενδεχόμενο πάγωμα μισθών και συντάξεων, θα επέφερε καίριο πλήγμα στην κατανάλωση, θα ανάγκαζε να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και θα έριχνε στην ανεργία έναν μεγάλο αριθμό ιδιωτικών υπαλλήλων».

    Σύμφωνα με την Confcommercio με μια τέτοια κίνηση θα στερούνταν από την πραγματική οικονομία πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Θα έπρεπε, αντιθέτως, να γίνουν άλλου είδους επιλογές, και να περικοπεί το κόστος των πολιτικών και μέρος των δημοσίων δαπανών».

    [03] Πλειάδα ηγετών και προσωπικοτήτων αναμένεται στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς

    Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης, η Αντζελίνα Τζολί και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα περιλαμβάνονται στους δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο που αναμένονται στο Λονδίνο για να παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή.

    Περίπου 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας ?το όνομα του αθλητή που θα την ανάψει παραμένει επτασφράγιστο μυστικό? αλλά και το, όπως αναμένεται, μεγαλειώδες θέαμα το οποίο στοίχισε 27 εκατομμύρια ευρώ. Υπεύθυνος για την τελετή είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ, για την ταινία Slumdog Millionaire, σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

    Ανάμεσα στους VIP, στις κερκίδες του χωρητικότητας 80.000 θεατών σταδίου, θα βρεθούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα.

    Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει προσωπικά η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από μια δεξίωση που θα οργανώσει στο Μπάκιγχαμ προς τιμή των ξένων ηγετών. Παρόντα θα είναι πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και την σύζυγό του Κέιτ και ο νεότερος αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι.

    Η ρωσική αντιπροσωπεία θα έχει επικεφαλής τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ωστόσο το Κρεμλίνο άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο, ενδέχεται να επισκεφθεί το Λονδίνο για να παρακολουθήσει το αγώνισμα αυτό.

    Από γαλλικής πλευράς, αναμένεται στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ενώ ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τους Γάλλους αθλητές στις 30 Ιουλίου.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 July 2012 - 20:30:36 UTC