Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό
  • [02] "Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με δίκαιο τρόπο" λέει για τις περικοπές ο Γ. Βρούτσης
  • [03] Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [04] Επιβεβαιώνοντας την ιστορική αλήθεια της Ιλιάδας, παίρνοντας ιδέες από το Facebook!
  • [05] Εργαζόμενοι της Peugeot διαδηλώνουν στο Παρίσι
  • [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σκάφη Χανίων
  • [07] Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς

  • [01] Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό

    Για μείωση δαπανών και για διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο ποιότητας και οι διαθέσιμοι πόροι θα χρησιμοποιούνται με ορθολογικό τρόπο και διαδικασίες, έτσι ώστε να αποδίδουν τα βέλτιστα αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος, ο οποίος σημείωσε πως πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτήδιων και οι αυθαιρεσίες, δεν έχουν θέση.

    Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της, ενώ έκανε σαφές πως κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δεν έγινε συζήτηση για το πλαφόν των 1.500 ευρώ.

    [02] "Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με δίκαιο τρόπο" λέει για τις περικοπές ο Γ. Βρούτσης

    Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και την περιστολή των δαπανών, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εργασίας.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως στην κρίσιμη στιγμή που περνά η Ελλάδα, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και ότι είναι να γίνει, θα γίνει με δίκαιο τρόπο, καθώς, όπως τόνισε, όταν υπάρχει δικαιοσύνη τα μέτρα είναι πιο ήπια. Υπενθύμισε πως το υπουργείο του έχει αναλάβει το 44% του συνολικού πακέτου των 11,5 δίσ. που πρέπει να περικοπούν και εμφανίστηκε σίγουρος πως με τις κατάλληλες αποφάσεις η χώρα θα βγεί από την κρίση.

    Αυτή την ώρα, ο κ. Βρούτσηςσυναντάται στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Στουρνάρα.

    [03] Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 3 Αυγούστου, τίθεται η πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την οποία παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, η πρόταση νόμου για τη «νέα σεισάχθεια» έχει στόχο την ανακούφιση και απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από δανειακές υποχρεώσεις στις τράπεζες, δεδομένου ότι σήμερα οι πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια, που είχαν λάβει.

    Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί:

    ? Την ολική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (7.178 ευρώ κατ΄άτομο και 15.073 για τετραμελή οικογένεια).

    ? Τη μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών έχουν υποστεί μείωση του ονομαστικού τους εισοδήματος. Η διαγραφή θα αντιστοιχεί στο ποσοστό μείωσης του εισοδήματός τους από 1.1.2010 έως σήμερα.

    ? Τη μείωση των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες ενός ατομικού δανειολήπτη, ή μιας οικογένειας, έτσι ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων προς όλες τις τράπεζες να μην ξεπερνά το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών. Το υπόλοιπο ποσό άνω του 30% της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη, θα διαγράφεται οριστικά. Οι μειώσεις θα γίνονται σε ετήσια βάση και θα αναθεωρούνται στο τέλος του έτους, ώστε να περιλαμβάνουν ενδεχόμενες μεταβολές στο συνολικό ετήσιο εισόδημα.

    ? Την εκλογίκευση των επιτοκίων, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και τα όρια υπεραναλήψεως.

    ? Το πάγωμα κάθε διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης ή εκτέλεσης των απαιτήσεων από την κατάθεση της αιτήσεως.

    ? Τη θέσπιση αναγκαστικών κανόνων ρύθμισης για τις τράπεζες, ώστε οι δανειολήπτες να μην εξαρτώνται από χρονοβόρες και πολυδάπανες δικαστικές διαδικασίες.

    [04] Επιβεβαιώνοντας την ιστορική αλήθεια της Ιλιάδας, παίρνοντας ιδέες από το Facebook!

    Η πεποίθηση ιστορικών και αρχαιολόγων ότι υπάρχει πολλή ιστορική αλήθεια σε έργα όπως η «Ιλιάδα» και δεν είναι σκέτος μύθος, ενισχύεται από μία απρόσμενη επιστημονική πηγή: τους φυσικομαθηματικούς.

    Τα μαθηματικά και ο πολιτισμός εκ πρώτης όψεως δεν έχουν μεγάλη σχέση, όμως Βρετανοί επιστήμονες πήραν την τολμηρή πρωτοβουλία να αναλύσουν την Ιλιάδα και άλλα διάσημα έργα της λογοτεχνίας, χρησιμοποιώντας μαθηματικούς υπολογισμούς που εμπνέονται από τη λειτουργία του Facebook και ειδικότερα από τις σχέσεις που δημιουργούν οι πρωταγωνιστές με τους γύρω τους. Μ? αυτό τον ασυνήθιστο στατιστικό τρόπο, πιστεύουν ότι μπορούν να φθάσουν σε συμπεράσματα για τον βαθμό ιστορικής αλήθειας που κρύβεται σε διάσημα φιλολογικά έργα της αρχαιότητας. Παράλληλα, αποκαλύπτουν ότι τα πιο σύγχρονα μυθιστορήματα είναι όντως αυτό που λέει η λέξη: προϊόν δημιουργικής φαντασίας δηλαδή σκέτοι μύθοι.

    Έτσι, οι φυσικοί Πάντρεγκ Μακ Κάρον και Ραλφ Κένα του πανεπιστημίου Κόβεντρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό φυσικής "Europhysics Letters", σύμφωνα με το «Science» και τη βρετανική «Τέλεγκραφ», εκτιμούν ότι ο Αχιλλέας είναι όντως πιο ιστορικό πρόσωπο από τον Χάρι Πότερ. Γενικότερα, έργα όπως η «Ιλιάδα» του Ομήρου και το αγγλοσαξονικό έπος «Μπέογουλφ» (γραμμένο περίπου το 800 μ.Χ.) περιέχουν σαφώς περισσότερα πραγματικά γεγονότα από ό,τι τα έργα του Σαίξπηρ, του Τόλκιεν (συγγραφέα του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών») και του Βίκτωρος Ουγκώ (συγγραφέα, μεταξύ άλλων, των «Άθλιων»).

    [05] Εργαζόμενοι της Peugeot διαδηλώνουν στο Παρίσι

    Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citro?n διαδήλωσαν σήμερα έξω από την έδρα του ομίλου στο Παρίσι, όπου οι υπάλληλοι του εργοστασίου του Ολνέ-σου-Μπουά ενώθηκαν με αυτούς της Ρεν οι οποίοι θα πληγούν επίσης από τις 8.000 απολύσεις που έχει ήδη ανακοινώσει η διοίκηση.

    "Όχι στο κλείσιμο του Ολνέ", έγραφε ένα τεράστιο πανό που είχαν κρεμάσει στη γυάλινη πρόσοψη του κτιρίου οι διαδηλωτές που, μέσα στην οχλοβοή, φώναζαν ρυθμικά "Βαρέν δολοφόνε!", αναφερόμενοι στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Φιλίπ Βαρέν.

    Περίπου 100 εργάτες έφτασαν στο Παρίσι οδικώς από τη Ρεν. Στο εργοστάσιο της Ρεν θα καταργηθούν οι 1.400 από τις 5.600 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας για απόλυση 8.000 εργαζομένων. Με αυτούς ενώθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοί τους του Ολνέ, που σήμερα απασχολεί 3.000 άτομα και όπου η παραγωγή θα σταματήσει το 2014.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι ψήφισαν ομόφωνα να οριστεί ένας ορκωτός λογιστής για να ελέγξει την κατάσταση, καθώς η διοίκηση της βιομηχανίας, για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, οι απώλειές της στην περίοδο αυτή ανήλθαν στα 819 εκατομμύρια ευρώ, ήταν δηλαδή υψηλότερες απ' όσο προέβλεπε ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατέγραψε κέρδη 806 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εντείνει την οικονομική στήριξη που παρέχει για την κατασκευή "καθαρών" αυτοκινήτων στο πλαίσιο του σχεδίου βοήθειας προς την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας που διανύει περίοδο κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου η κυβέρνηση προβλέπει τη χορήγηση ενός "οικολογικού μπόνους" ύψους 5.000-7.000 ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 2.000-4.000 ευρώ για τα υβριδικά.

    [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σκάφη Χανίων

    Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Σκάφη Χανίων, είναι σε εξέλιξη.

    Δεκαέξι άνδρες της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    [07] Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς

    Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που αφορά τόσο τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρων περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, όσο και για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τσαρλς Κόλινς, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικων Γιάννη Στουρνάρα.

    Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Κόλινς διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλινς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης .

    Ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έδειξε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε, επίσης, στον αναπληρωμή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ τη δημοσιονομικη κατάσταση της χώρας και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 12:30:34 UTC