Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι νέα ναυάγια εντοπίστηκαν στον Ευβοϊκό
  • [02] Αύξηση των εμφραγμάτων σε χώρες που εφαρμόστηκαν μέτρα του ΔΝΤ
  • [03] «Πράσινο φως» από ΣτΕ για το ωράριο των φαρμακείων
  • [04] Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Γαλλία
  • [05] Γνώριμος των αρχών, φέρεται ο ιδιοκτήτης του σκάφους που εγκαταλείφθηκε με 993 κιλά ινδικής κάνναβης
  • [06] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Σκάφης, στα Χανιά
  • [07] ΑΕΚ: Πιέζει η εφορία για τη δόση

  • [01] Έξι νέα ναυάγια εντοπίστηκαν στον Ευβοϊκό

    Έξι αρχαία ναυάγια σε καλή κατάσταση εντοπίστηκαν και τεκμηριώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Μακρονήσου - Λαυρεωτικής έπειτα από υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στον Νότιο Ευβοϊκό, που πραγματοποιήθηκε τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

    Τέσσερα από τα ναυάγια αυτά βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου σε βάθη που κυμαίνονται από 37 έως και 47 μέτρα και δύο στις ακτές της Λαυρεωτικής.

    Εξαιρετικά σημαντικό για τη σπανιότητα του φορτίου του είναι ναυάγιο που χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα μΧ με αμφορείς που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική και τη Σικελία. Εξίσου σημαντικό για το μέγεθος και την αρτιότητα του φορτίου του, είναι δεύτερο ναυάγιο με ροδιακούς αμφορείς, που εντοπίστηκε στην ανατολική πλευρά της Μακρονήσου, και χρονολογείται στα τέλη 3ου ή τις αρχές του 2ου αιώνα πΧ.

    Σε κοντινή περιοχή, εντοπίστηκε το τρίτο ναυάγιο, με μικτό φορτίο από αμφορείς της Ιταλίας και της Ρόδου, χρονολογούμενο στα τέλη του 2ου αιώνα πΧ. Το τέταρτο ναυάγιο της Μακρονήσου ανήκει σε μικρό πλοίο του 1ου αιώνα μΧ που επίσης μετέφερε αμφορείς.

    Στις ακτές βόρεια του Θορικού (Λαυρεωτική) εντοπίστηκαν δύο ακόμα ναυάγια, το πρώτο του 1ου-2ου αιώνα μΧ, που μετέφερε οικοδομικό υλικό (κεράμους και πλίνθους) και το δεύτερο, με αμφορείς της ελληνιστικής περιόδου.

    [02] Αύξηση των εμφραγμάτων σε χώρες που εφαρμόστηκαν μέτρα του ΔΝΤ

    «Δολοφόνοι της κοινωνίας» και οι υπ αριθμόν ένα παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα του μυοκαρδίου, αναδεικνύονται το κάπνισμα, η καθιστική ζωή αλλά και η ψυχολογική πίεση, λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαβήτη, Παραγόντων Κινδύνου και Καρδιάς (ΕΔΙΠΑΚΚ), συντονιστή διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του «Τζανείου» Νοσοκομείου - Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας, Στέφανο Φούσα.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, που αφορούν χώρες στις οποίες εφαρμόζεται, ή εφαρμόστηκε, η πολιτική «διάσωσης» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) (Ρωσία, Τουρκία, Εσθονία κ.λπ), αλλά και Ελλάδα, «παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εμφραγμάτων, η οποία είναι απότοκη του "φονικού" συνδυασμού ύπαρξης των οργανικών παραγόντων κινδύνου και της ψυχολογικής καταρράκωσης που έχει επιφέρει στον πληθυσμό η έντονη οικονομική δυσπραγία από τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ» επισήμανε ο κ. Φούσας.

    Επίσης, άκρως ανησυχητικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι και το συμπέρασμα πρόσφατων μελετών, όπου τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, που διατρέχει ένας καπνιστής, διατρέχει και κάποιος που κάνει καθιστική ζωή. Εξάλλου, ενώ έως πρότινος τα οξέα καρδιαγγειακά συμβάντα παρουσιάζονταν σπάνια σε γυναίκες και νέα άτομα, σήμερα κάθε μέρα όλο και περισσότερες γυναίκες και νέοι άνθρωποι υφίστανται έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μάλιστα ο κ. Φούσας ανέφερε ότι το νεότερο άτομο που νοσηλευθηκε εσχάτως στο Τζάνειο Νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα ήταν 23 ετών, ο οποίος κάπνιζε τέσσερα πακέτα ημερησίως.

    [03] «Πράσινο φως» από ΣτΕ για το ωράριο των φαρμακείων

    Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν προσωρινά τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, σύμφωνα με σημερινή απόφαση αναστολής του Δ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Κορινθίας και Λιβαδειάς και ζητούν να ακυρωθούν και να ανασταλούν οι αποφάσεις των Περιφερειαρχών (Μάιος 2012) που προβλέπουν τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στο διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων, σύμφωνα με το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4052/2012) για τη λειτουργία των φαρμακείων. Ειδικότερα, ζητούν να ανασταλούν οι αποφάσεις εκείνες των Περιφερειαρχών με τις οποίες ανακοινώνονται τα ονόματα των φαρμακοποιών, που δήλωσαν ότι επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθορισμένου ωραρίου κατά το β' εξάμηνο του 2012.

    Σύμφωνα με τα νέα νομοθετικά μέτρα, τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο. Φαρμακοποιοί, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στους αρμόδιους Περιφερειάρχες.

    [04] Πέντε νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου στη νοτιοανατολική Γαλλία

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Φαράγγι Βερντόν, στην Προβηγκία, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

    Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για ένα Puma του στρατού.

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ελικόπτερο συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

    Τα σωστικά συνεργεία αντιμετωπίζουν δυσκολίες να προσεγγίσουν τον τόπο του δυστυχήματος. Μεταξύ των σωστικών συνεργείων έχουν σταλεί στην περιοχή και ομάδες ορειβατών.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Γνώριμος των αρχών, φέρεται ο ιδιοκτήτης του σκάφους που εγκαταλείφθηκε με 993 κιλά ινδικής κάνναβης

    Παλιός γνώριμος των αρχών, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εγκαταλείφθηκε την Κυριακή από δύο χειριστές οι οποίοι αναζητούνται, με 993 κιλά και 110 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, στην παραλία Άβυθος της Κεφαλονιάς.

    Το σκάφος που ήταν νηολογημένο στα Ίσθμια δεν είχε δηλωθεί για κλοπή, ενώ ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη χθες στον Πειραιά και προσήχθη στον εισαγγελέα Κεφαλονιάς.

    Το ταχύπλοο εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο από πλωτό του Λιμενικού στην περιοχή Πέρα Πηγάδι Ιθάκης και αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

    Ακολούθησε καταδίωξη με τη συμμετοχή άλλων δύο πλωτών του Λιμενικού και λίγο αργότερα το ταχύπλοο προσάραξε στην παραλία Άβυθος Λειβαθούς Κεφαλληνίας, ενώ οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.

    [06] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Σκάφης, στα Χανιά

    Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Λουκιανά στην περιοχή της Σκάφης του δήμου Ανατολικού Σελίνου - Κανδάνου στα Χανιά .

    Οι φλόγες στο πέρασμα τους έχοντας ως «σύμμαχο» και τον ισχυρό άνεμο, έκαψαν γεωργική έκταση με ελιές αλλά και χαμηλή χορτολιβαδική βλάστηση.

    Στη περιοχή από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν ως κύριο μέλημα να μην επεκταθεί η φωτιά και να απειληθούν οικισμοί που υπάρχουν στην περιοχή.

    Με την συνδρομή και από το πυροσβεστικό ελικόπτερο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά μέσα σε μια χαράδρα.

    [07] ΑΕΚ: Πιέζει η εφορία για τη δόση

    Πέντε ημέρες διορία έδωσε στην ΑΕΚ η εφορία, προκειμένου η Ένωση να καταβάλλει τη δόση του 1.25 εκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 και η οποία εντάσσεται στο διακανονισμό που είχαν κάνει οι «κιτρινόμαυροι». Από την πλευρά της, η αθηναϊκή ομάδα έχει κατορθώσει να συλλέξει έως τώρα περίπου 900 χιλιάδες ευρώ, από τις πωλήσεις των Λεονάρντο, Κλωναρίδη και Μάκου, που σημαίνει ότι αναζητούνται εντός της προθεσμίας άλλες περίπου 300 χιλιάδες. Το εξώδικο που είχε σταλεί από τη ΦΑΕ έχει λήξει από τις 7 Ιουλίου, αλλά η ΑΕΚ πήρε «σιωπηρή» παράταση, την οποία δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί. Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, αν η ΠΑΕ δεν τακτοποιήσει το θέμα της σε πέντε ημέρες, θα γίνει διάρρηξη της ρύθμισης, η οποία θα επαναφέρει το δυσβάσταχτο χρέος των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 16:30:36 UTC