Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Reuters: Επανέρχεται το θέμα νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους
  • [02] Στη μάχη της διάκρισης η ελληνική ολυμπιακή αποστολή
  • [03] Το θέμα της επιμήκυνσης ξαναέθεσε στην τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Όλες τις εξελίξεις συζήτησαν Δ. Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών
  • [05] Άσχημο κλίμα στη συνάντηση ΓΣΕΕ - τρόικας
  • [06] Ο Σόιμπλε χαιρετίζει τις δηλώσεις Ντράγκι για την προάσπιση του ευρώ

  • [01] Reuters: Επανέρχεται το θέμα νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους

    Διαμορφωτές πολιτικής στην ΕΕ εργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο της "ύστατης προσφυγής" για την περαιτέρω απομείωση του χρέους της Ελλάδας και την ταυτόχρονη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ένα σημαντικό κούρεμα στα ομόλογα που διακρατούν, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Οι περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές συμφώνησαν στη διαγραφή μεγάλου μέρους της αξίας των ελληνικών χρεογράφων βάσει ενός δεύτερου σχεδίου "διάσωσης" που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο, αλλά αυτό κρίνεται πλέον ότι δεν ήταν αρκετό και συζητείται περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Στόχος είναι, σύμφωνα με το πρακτορείο, η απομείωση του ελληνικού χρέους κατά ακόμα 70-100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους κρατών-μελών της ευρωζώνης που είναι ενήμεροι για όσα συζητούνται. Σε μια τέτοια περίπτωση, το χρέος της Ελλάδας θα μειωνόταν σε περίπου 100% του ετήσιου ΑΕΠ της, που θεωρείται πολύ περισσότερο βιώσιμο.

    Αυτό θα απαιτούσε η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες να δεχθούν να υποστούν ζημίες και ενδέχεται επίσης εθνικές κυβερνήσεις να δεχθούν να επωμιστούν μέρος της ζημιάς.

    Η επιλογή την οποία φέρεται ότι προτιμά η ΕΚΤ είναι το κόστος να το επωμιστούν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, αλλά αυτό σημαίνει ότι κάποιες από τις τράπεζες αυτές, αλλά και η ίδια, μπορεί να χρειαστεί να ανακεφαλαιοποιηθούν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

    [02] Στη μάχη της διάκρισης η ελληνική ολυμπιακή αποστολή

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου αρχίζουν ουσιαστικά αύριο και αρκετοί Ελληνες αθλητές και αθλήτριες ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης. Την αρχή κάνει ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι συμμετέχει στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε «μεγαθήρια» του αγωνίσματος.

    Την ίδια ώρα στο «Ακουάτικς Σέντερ» αρχίζουν τα προκριματικά της κολύμβησης, όπου υπάρχουν αύριο συνολικά τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια και «πέφτει» στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό (22:09) τελικό. Εργο δύσκολο, καθώς ο 28χρονος πρωταθλητής μας έχει τη 18η επίδοση και θα χρειαστεί να κατεβάσει αρκετά το 4:14.41 που σημείωσε το Μάιο, στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, για να πλασαριστεί στην οκτάδα. Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην τέταρτη σειρά (περίπου στις 12:15) και θα κολυμπήσει στην έβδομη διαδρομή.

    Αμέσως μετά αρχίζουν τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, όπου η Κρίστελ Βουρνά συμμετέχει στην 4η σειρά (7η διαδρομή), έχοντας με 58.39 το 18ο χρόνο ανάμεσα σε 42 αθλήτριες. Η 20χρονη κολυμβήτρια έχει στόχο την πρόκριση στο βραδινό (21:40) ημιτελικό, επίτευγμα που θα αποτελέσει σίγουρα υπέρβαση. Περίπου στις 2 μ.μ. αγωνίζεται ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στην 3η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο, όπου με 1:01.10 έχει συνολικά την 28η επίδοση. Για τον 19χρονο πρωταθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, η αυριανή κούρσα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσει το άγχος του πρωτάρη και να εμφανιστεί πιο έτοιμος στα 200μ. πρόσθιο, όπου οι πιθανότητες διάκρισης είναι αισθητά αυξημένες. Το πρωινό πρόγραμμα της κολύμβησης ολοκληρώνεται με τα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών, τη μοναδική «σκυταλοδρομία» με ελληνική συμμετοχή. Οι Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα και Κρίστελ Βουρνά (αναπληρωματική είναι η Μάρθα Μάτσα) μετέχουν στη 2η σειρά (6η διαδρομή) και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, ενδεχομένως για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως η πρόκριση στον βραδινό (22:40) τελικό λογικά είναι εκτός των δυνατοτήτων τους.

    Η κωπηλασία, ένα άθλημα που περιμένουμε να χαρίσει διακρίσεις στην Ελλάδα, αρχίζει αύριο στις εγκαταστάσεις του Ιτον Ντόρνεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο. Από ελληνικής πλευράς, πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας, που συμμετέχουν αύριο (14:20) στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου. Αντίπαλοι του «γαλανόλευκου» διδύμου θα είναι τα πληρώματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους τρεις πρώτους να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τετάρτης (1/8), ενώ η τέταρτη θέση οδηγεί στα ρεπεσάζ της Δευτέρας (30/7).

    Στη «Νορθ Γκρίνουιτς Αρίνα» διεξάγεται αύριο ο προκριματικός των ανδρών στην ενόργανη γυμναστική, με τους αθλητές να είναι χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Στο δεύτερο εξ αυτών, το οποίο αρχίζει στις 17:30, θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης. Αμφότεροι επικεντρώνουν την προσοχή τους στο αγώνισμα στο οποίο ειδικεύονται, δηλαδή στο μονόζυγο και το δίζυγο αντίστοιχα. Οι δύο πρωταθλητές μας θα εκτελέσουν ασκήσεις με υψηλό συντελεστή δυσκολίας, ελπίζοντας σε μία βαθμολογία που θα τους δώσει την πρόκριση στον τελικό της 7ης Αυγούστου. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες, σε Αθήνα και Πεκίνο, ο Μάρας πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα της διάκρισης και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Τσολακίδης, δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 33 του γνωρίζει ότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

    Οι αυριανές ελληνικές συμμετοχές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (23:00), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο αντιμετωπίζει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

    [03] Το θέμα της επιμήκυνσης ξαναέθεσε στην τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος

    Το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, ώστε να απλωθεί με ασφαλή τρόπο το πρόγραμμα εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ, έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Ιπποκράτους.

    Τα μέλη της τρόικας άκουσαν με προσοχή την επιχειρηματολογία του κ. Βενιζέλου, αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν απαντήσεις από τους συνομιλητές του κ. Βενιζέλου, καθώς γνωρίζουν ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

    Το θετικό είναι, όπως παρατηρούσαν στελέχη του Κινήματος, οι επικεφαλής της τρόικας αντιλαμβάνονται πλέον τι είναι αυτό που ζητάει η Ελλάδα.

    Στη συνάντηση, η οποία κράτησε περισσότερο από μια ώρα, παρουσία και των Φίλιππου Σαχινίδη και Πάρη Κουκουλόπουλου, ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε στους επικεφαλής της τρόικας τις θέσεις που περιλαμβάνονται στη δήλωση που έκανε χθες, μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    [04] Όλες τις εξελίξεις συζήτησαν Δ. Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών

    Η οικονομική κρίση αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ως απόρροια της κρίσης στη Συρία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Δημ.Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών Φιλιπ Γκόρντον.

    Αναλυτικότερα, ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε στον συνομιλητή του την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις για την υπέρβαση της κρίσης, ενώ ο κ. Γκόρντον (που μετέφερε στον Έλληνα υπουργό την επιθυμία της Χίλαρι Κλίντον να συναντηθούν σύντομα) διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Ο κ.Αβραμόπουλος συζήτησε ακόμη με τον Αμερικανό συνομιλητή του την πορεία των ελληνοτουρκικών, το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί στο Κυπριακό λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και των τουρκικών απειλών προς τη Λευκωσία, ως προς το θέμα της εκμετάλλευσης των ΑΟΖ, αλλά και τις βαλκανικές εξελίξεις.

    Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ.Αβραμόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά έναν αξιόπιστο συνομιλητή προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό, την επίλυση του οποίου η Ελλάδα επιδιώκει με συνέπεια.

    [05] Άσχημο κλίμα στη συνάντηση ΓΣΕΕ - τρόικας

    «Συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα, ότι διαφωνούμε σε όλα». Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) με το δεκαμελές υψηλό κλιμάκιο της τρόικας ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τους ξένους συνομιλητές του «τσαρλατάνους».

    Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «το πρόγραμμα της τρόικας έχει καταστρέψει τη χώρα σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας». Σημείωσε, δε: «Οι κύριοι της τρόικας ήρθαν στην Ελλάδα ως γιατροί, έδιναν το φάρμακο που θα σώσει την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αλλά αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι, κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι που κατέστρεψε και σκότωσε την ελληνική οικονομία και είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία». Και συμπλήρωσε δηκτικά: «Αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αξιολογηθούν, είναι σίγουρο ότι θα είχαν απολυθεί».

    «Η επιμονή σε ένα πρόγραμμα περικοπών μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών είναι μια πολιτική καταστροφική που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αποδεχθεί. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι οι ορέξεις των δανειστών είναι πάρα πολύ ισχυρές και πάρα πολύ απαιτητικές», συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος. «Γι? αυτό το λόγο» είπε, «εμείς θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας. Τις παρεμβάσεις στα διεθνή δικαστήρια, στα ελληνικά δικαστήρια, προσπαθώντας να ανακόψουμε και να ακυρώσουμε αυτό το κύμα της επίθεσης».

    [06] Ο Σόιμπλε χαιρετίζει τις δηλώσεις Ντράγκι για την προάσπιση του ευρώ

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρέτισε σήμερα σε ανακοίνωσή του τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε ότι προτίθεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασωθεί η ευρωζώνη.

    Οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται "στο πλαίσιο της εντολής της ΕΚΤ, η οποία συνίσταται στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προάσπιση του ευρώ", σημειώνει ο υπουργός, ο οποίος υπογραμμίζει ωστόσο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται πρέπει να είναι αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2012 - 14:30:40 UTC