Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα
  • [02] Ενθουσιασμός, προσμονή και... κίνηση, λίγο πριν την τελετή έναρξης
  • [03] "Νίκη των συντεχνιών" οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ, υποστηρίζει ο Ι. Γρυσπολάκης
  • [04] Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, διαβεβαιώνει ο Α. Λυκουρέντζος
  • [05] Την πρόταση για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέπτυξε στην τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος

  • [01] Στην Πειραιώς η Αγροτική Τράπεζα

    Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καταθέσεις περίπου 15 δισ. ευρώ, στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

    Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει ότι "η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που όρισαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία ?ATEbank?. Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή".

    [02] Ενθουσιασμός, προσμονή και... κίνηση, λίγο πριν την τελετή έναρξης

    Το Λονδίνο έχει φορέσει τα γιορτινά του και περιμένει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, των τρίτων που θα φιλοξενήσει η βρετανική πρωτεύουσα. Χιλιάδες κόσμου, μεταξύ αυτών και πολλοί τουρίστες, συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στο Στράτφορντ, όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Πάρκο και το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα πολυτελή εμπορικά καταστήματα του τεράστιου εμπορικού κέντρου που έχει χτιστεί στο Στράτφορντ έχουν κλείσει τις πόρτες τους από τις 3μ.μ. (τοπική ώρα), ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ παραμένουν ανοιχτά, εξυπηρετούν όμως μόνο τους κατόχους εισιτηρίων της τελετής έναρξης και τους διαπιστευμένους.

    Νωρίτερα το μεσημέρι, στο κέντρο του Λονδίνου, η εικόνα ήταν διφορούμενη. Από τη μία πλευρά χιλιάδες θεατές βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως ο Πύργος του Λονδίνου, για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες στιγμές της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, λίγες ώρες πριν ανάψει ο βωμός της Φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από την άλλη, όσοι έπρεπε να διανύσουν μία σημαντική απόσταση για να πάνε στη δουλειά τους ή να επιστρέψουν σπίτι τους, πέρασαν δύσκολες στιγμές. Σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνούσε τα δύο χιλιόμετρα, ενώ δίπλα παρέμεναν φυσικά άδειες η ειδική λωρίδα για τα λεωφορεία και η λωρίδα για τα Ολυμπιακά οχήματα. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο μετρό και το ευρύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο του Λονδίνου.

    [03] "Νίκη των συντεχνιών" οι αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ, υποστηρίζει ο Ι. Γρυσπολάκης

    Επιστολή προς τους βουλευτές, σε σκληρή γλώσσα, εναντίον των αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έστειλε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

    «Από σήμερα θα γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι αν δεν θέλουν να εφαρμόσουν ένα νόμο θα κωλυσιεργούν στην εφαρμογή του και η Πολιτεία θα τους επιβραβεύει. Όσοι δε αφελείς θελήσουν να υπερασπιστούν και να εφαρμόσουν ένα νόμο, ας γνωρίζουν ότι θα χλευαστούν και θα γελοιοποιηθούν», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ο πρώην πρύτανης.

    [04] Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, διαβεβαιώνει ο Α. Λυκουρέντζος

    Κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα με την τρόικα.

    Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

    Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

    [05] Την πρόταση για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέπτυξε στην τρόικα ο Ευ. Βενιζέλος

    «Η τρόικα φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην Ελλάδα και το τι επιδιώκει η χώρα», σχολίαζαν πηγές της Ιπποκράτους μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Στο πλαίσιο αυτό ενέτασσαν και την πρόθεσή τους, όπως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, να υποβάλουν την έκθεσή τους στο τέλος Σεπτεμβρίου, σε τρόπον ώστε να έχει τον χρόνο η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα πακέτο αποφάσεων και πρωτοβουλιών, αλλά και να συνομιλήσει με άλλα κράτη μέλη σε πολιτικό επίπεδο.

    Το κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το σχήμα της παράτασης μέχρι το τέλος του 2016 και, όπως ανέφερε, κάτι τέτοιο επιτρέπει τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων σε δύο φάσεις, μια για την περίοδο 2013-2014 και μια για την περίοδο 2015-2016 στο πλαίσιο ενός επικαιροποιημένου προγράμματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2012 - 18:30:34 UTC