Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση συζήτηση για την ΑΤΕ, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Τη δημόσια συγγνώμη του Ζακ Ρογκ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [03] Φ. Ρέσλερ: Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους
  • [04] Νέος προπονητής του Κολοσσού Ρόδου ο Μηνάς Γκέκος
  • [05] Έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ο Ντάριο Κρέσιτς

  • [01] Άμεση συζήτηση για την ΑΤΕ, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Να πραγματοποιηθεί άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα «τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικότερα τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Τράπεζα Πειραιώς» ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται εκτενώς στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες για την υπόθεση και σημειώνει ότι όλα αυτά συνέβησαν παρά το ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Η Αγροτική Τράπεζα, προσθέτει, συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρώνονταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όλως παραδόξως, όμως, συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, η Αγροτική Τράπεζα -η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας- εξαιρέθηκε της ανακεφαλαιοποίησης και είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

    [02] Τη δημόσια συγγνώμη του Ζακ Ρογκ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωσή του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες και την Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που θα είναι εσαεί η μητέρα τους» ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Τέρενς Κουίκ, από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ, ο οποίος κατά την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, είπε χθες ότι «οι αγώνες γύρισαν σπίτι τους».

    Ως «απαράδεκτο, ανιστόρητο, προκλητικό και άξιο συνεχιστή της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους» χαρακτήρισε ο κ. Κουίκ τον Ζαγκ Ρογκ και καταλόγισε έλλειψη αντίδρασης από πλευράς της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, τόσο του προέδρου Σπύρου Καπράλου, όσο και του επικεφαλής Ισίδωρου Κούβελου, καθώς επίσης και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

    Υπενθύμισε, τέλος, τη πρόταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ολυμπία, την Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, «πρέπει επιτέλους να μας απασχολήσει».

    [03] Φ. Ρέσλερ: Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους

    «Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους» τονίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabr?cker Zeitung» και επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές. Αρνείται δε ότι η καγκελάριος Μέρκελ τον έψεξε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».

    «Όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ!» απαντά ο κ. Ρέσλερ σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του. «Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας για τους φόρους. Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους» σημειώνει.

    [04] Νέος προπονητής του Κολοσσού Ρόδου ο Μηνάς Γκέκος

    Τη σύναψη συμφωνία με τον Μηνά Γκέκο ανακοίνωσε ο Κολοσσός Ρόδου για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Οι διαπραγματεύσεις με τον Θανάση Παπαχατζή ναυάγησαν λόγω διαφοράς στο οικονομικό και ο Γκέκος χρήστηκε αντικαταστάτης του Βασίλη Φραγκιά.

    Μετά από μία σπουδαία καριέρα σαν αθλητής ο Μηνάς Γκέκος υπήρξε προσωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού το 1993 και το 1997.

    Τη σεζόν 2005-06 ήταν βοηθός προπονητή στο Μαρούσι, ενώ έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στον Έσπερο Καλλιθέας τον Απόλλωνα Πατρών και τον Πανιώνιο.

    Στις 25 Ιανουαρίου 2010, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψή του, στην θέση του Αργύρη Πεδουλάκη.

    Ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου ο Γκέκος υπέβαλλε την παραίτησή του. Τέλος, ο Γκέκος έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ασίσταντ κόουτς σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Μαρούσι και Πανιώνιο.

    [05] Έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ο Ντάριο Κρέσιτς

    Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την κοινή συναινέσει, λύση του συμβολαίου του τερματοφύλακα Ντάριο Κρέσιτς με τον ΠΑΟΚ.

    Ο παίκτης έχει ήδη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και κατά μια πληροφορία θα κατευθυνθεί στην Γερμανία για να υπογράψει εκεί.

    Το απόγευμα ο Κροάτης τερματοφύλακας - που για να μείνει ελεύθερος χάρισε στον ΠΑΟΚ τα χρήματα που του οφείλονταν, ποσό περίπου 250.000 ευρώ - θα μεταβεί στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία για να αποχαιρετήσει τους ως τώρα συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

    Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη σε αναζήτηση τερματοφύλακα και κεντρικού αμυντικού, δεδομένης και της βέβαιης μεταγραφής του Στέλιου Μαλεζά στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και στους υποψήφιους φέρονται οι Μιχάλης Σηφάκης (για την θέση του γκολκίπερ) και Βαγγέλης Μόρας (για την θέση του κεντρικού αμυντικού).

    Σε ότι αφορά τον Στέλιο Μαλεζά, αυτός ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Γερμανία καθώς λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μετακίνησης του και την υπογραφή των νέων του συμβολαίων με την Φορτούνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 July 2012 - 12:30:36 UTC