Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών
  • [02] Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι
  • [03] Ένας άτρωτος ναυαγοσώστης!
  • [04] "Έξυπνοι" κάδοι μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων
  • [05] Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
  • [06] Οκτώ νεκροί και 140.000 εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες
  • [07] Νίκη της Δανιηλίδου στον 1ο γύρο του Τουρνουά Τένις Ουάσινγκτον
  • [08] Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η διάσημη συγγραφέας Μέιβ Μπίντσι
  • [09] "Εξαφανίστηκε" η πρώτη σημαία των ΗΠΑ στη σελήνη
  • [10] Το πρώτο "πράσινο" βιοκλιματικό σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών
  • [11] Ανακαλύφθηκε ιός της γρίπης που μεταδίδεται από τα πουλιά στις φώκιες

  • [01] Νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

    Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν και πάλι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με αντικείμενο την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων 11,5δισ.ευρώ για τη διετία 2013-2014.

    Στο μεταξύ, το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τρόικαςστο Μέγαρο Μαξίμου, για την παροχή διευκρινίσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Η κυβέρνηση συνεχίζει να αναζητά το άριστο μείγμα για τα μέτρα εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ και μόλις τα βρει θα τα ανακοινώσει, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι οι τρεις αρχηγοί διαμορφώνουν το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής με στόχο την έξοδο από την κρίση.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε οτι η κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη και πρόσθεσε ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

    [02] Σφοδρές συγκρούσεις στο Χαλέπι

    Οι Σύροι αντάρτες επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με ρουκέτες στην έδρα του στρατιωτικού δικαστηρίου στο Χαλέπι, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και κυβερνητικά στρατεύματα, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν στη διάρκεια της νύχτας της συνοικίες Φερντούς, αλ Μασάντ και Ανσάρι.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [03] Ένας άτρωτος ναυαγοσώστης!

    Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ- κολυμβητή, που κάνει ύπτιο και ελεύθερο (κρόουλ). Θα χρειαστεί όμως στο μέλλον ένα ζευγάρι πιο εξελιγμένα πόδια για να καταφέρει και το πρόσθιο που είναι πιο απαιτητικό στιλ.

    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μοτόμου Νακασίμα, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», προορίζουν το ρομπότ τους για ναυαγοσώστη στις παραλίες.

    Παράλληλα, όμως, το ρομπότ θεωρείται χρήσιμο για επιστημονικές έρευνες στο πεδίο της αθλητικής κολύμβησης, όπως π.χ. για αναλύσεις σχετικά με τη δύναμη που πρέπει να καταβάλουν οι κολυμβητές στο νερό.

    [04] "Έξυπνοι" κάδοι μειώνουν τον όγκο των απορριμμάτων

    Η αυτοματοποίηση μπαίνει σιγά σιγά σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής, φτάνοντας και στο δύσκολο έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών.

    «Πράσινοι» κάδοι που δέχονται έως και πέντε φορές μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε τέσσερα κεντρικά σημεία της πόλης από τον δήμο Κηφισιάς. Εσωτερικά έχουν συμπιεστή, ο οποίος δουλεύει με ηλιακή ενέργεια από τους συλλέκτες, που βρίσκονται πάνω στην κατασκευή.

    «Οι παλιοί κάδοι χρειάζονται κάθε τόσο άδειασμα και το πρόβλημα της υπερχείλισης των σκουπιδιών είναι υπαρκτό. Με τους νέους ευελπιστούμε να λύσουμε το πρόβλημα, εξοικονομώντας παράλληλα από τη μείωση του κόστους αποκομιδής, υλοποιώντας μια φιλική στο περιβάλλον τεχνολογία» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος και διευθυντής καθαριότητας του δήμου Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς. Οι κάδοι έχουν τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία και αν «πετύχουν» τον στόχο τους, ο δήμος θα προμηθευτεί κι άλλους.

    [05] Ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά

    Αλλοδαπό υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, λήστεψαν το πρωί δύο άτομα, στην οδό Θηβών 32, στον Πειραιά.

    Οι δράστες, με την απειλή ενός ρόπαλου, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφού του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, διέφυγαν πεζή.

    [06] Οκτώ νεκροί και 140.000 εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες

    Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 140.000 εκτοπισμένοι είναι ο απολογισμός από τις πλημμύρες και τα ατυχήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Σάολα στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (ΟCD).

    Η καταιγίδα ενισχύθηκε σε τυφώνα στη διάρκεια της νύχτας όταν πέρασε από τις βόρειες Φιλιππίνες με ανέμους που κινούνταν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Νίκη της Δανιηλίδου στον 1ο γύρο του Τουρνουά Τένις Ουάσινγκτον

    Σε αγώνα για τον 1ο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, η Λένα Δανιηλίδου επικράτησε 6-3, 2-6, 6-2 της Ρωσίδας, Βέρα Ντουσέβινα και συνεχίζει στην διοργάνωση.

    [08] Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η διάσημη συγγραφέας Μέιβ Μπίντσι

    Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η διάσημη Ιρλανδή συγγραφέας Μέιβ Μπίντσι, μετά από σύντομη περιπέτεια που είχε με την υγεία της, ανέφεραν την Τρίτη τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Μπίντσι είχε γίνει γνωστή από τα μυθιστορήματά της, όπως το "Light a Penny Candle", "Tara Road" και το "Circle of Friends", το οποίο και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το 1995. Οι πωλήσεις των βιβλίων της ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

    [09] "Εξαφανίστηκε" η πρώτη σημαία των ΗΠΑ στη σελήνη

    Οι σημαίες που είχαν υψώσει οι Αμερικανοί αστροναύτες στη σελήνη πριν από σαράντα χρόνια βρίσκονται όλες στη θέση τους, εκτός από μία, αποκάλυψε σήμερα ένας επιστήμονας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA.

    Η σημαία που λείπει είναι αυτή που είχαν τοποθετήσει ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ, οι αστροναύτες της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι, το 1969.

    Οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης αυτής παρουσιάζονται σε ένα άρθρο που έγραψε ο Μαρκ Ρόμπινσον αναλύοντας τα δεδομένα που έλαβε από μια κάμερα του δορυφόρου LROC που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη σελήνη.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [10] Το πρώτο "πράσινο" βιοκλιματικό σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

    Το πρώτο «πράσινο» βιοκλιματικό σχολείο αποκτά η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 8ο Δημοτικό Σχολείο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, το οποίο θα παραδοθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Αυγούστου.

    Το σχολείο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 4.550.000 ευρώ και καλύπτει όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με βάση τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, για τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στα δύο ολοήμερα νηπιαγωγεία (8ο και 15ο), στον τομέα Τειχών. Πρόκειται για ένα επιπλέον βιοκλιματικό πολυδύναμο νηπιαγωγείο, συνολικού προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με δυνατότητα φιλοξενίας 100 παιδιών.

    [11] Ανακαλύφθηκε ιός της γρίπης που μεταδίδεται από τα πουλιά στις φώκιες

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ιό της γρίπης των πτηνών που μολύνει τις φώκιες με πνευμονία. Ο ιός θεωρείται δυνητική απειλή να μεταδοθεί τους ανθρώπους, οι οποίοι ποτέ πριν δεν έχουν εκτεθεί σε αυτόν. Γι? αυτό τέθηκε υπό παρακολούθηση, αν και είναι ακόμα νωρίς να πει κανείς αν όντως ο ιός θα μπορούσε μελλοντικά να μολύνει τους ανθρώπους και πόσο σοβαρά.

    Οι επιστήμονες πάντως δεν αποκλείουν ότι ο ιός Η3Ν8 μπορεί να αποτελεί το πρώτο σημάδι μιας νέας ομάδας ιών της γρίπης, που έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται ανάμεσα στα διαφορετικά είδη και άρα να καταλήξουν να μολύνουν ανώτερα θηλαστικά, όπως ο άνθρωπος. Η ανακάλυψη ότι ένας ιός «πήδησε» από τα πουλιά στις φώκιες και στη συνέχεια η μία φώκια μόλυνε την άλλη, μάλλον ξάφνιασε τους επιστήμονες, δείχνοντας ότι η απειλή μιας μελλοντικής πανδημίας μπορεί να προέλθει από απρόσμενες πηγές, γεγονός που, όπως είπαν, δικαιολογεί μεγάλη και συνεχή ετοιμότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2012 - 8:30:39 UTC