Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Κεφαλογιάννη: Εφικτή η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα
  • [02] Τ. Γκάιτνερ: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο δυναμική
  • [03] Άσαντ: Η τύχη της χώρας θα κριθεί απ'τη μάχη μεταξύ στρατού - αντικαθεστωτικών
  • [04] Λονδίνο-μπάντμιντον: Αθλήτριες κατηγορούνται για έλλειψη αγωνιστικού ενδιαφέροντος
  • [05] Διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα - αντιδράσεις του Δήμου
  • [06] Στην ανακρίτρια για "παραβίαση μυστικών πολιτείας" ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • [07] Από σήμερα η νέα κλαδική σύμβαση εμπορίου
  • [08] Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δεν αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
  • [09] «Μόνον ένα ομοσπονδιακό σύστημα θα σώσει την Ευρώπη», δηλώνει ο Ζακ Ατταλί

  • [01] Όλγα Κεφαλογιάννη: Εφικτή η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, διατυπώνει σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι τελευταία στοιχεία δείχνουν πως «θα μπορέσουμε τελικά να κινηθούμε κοντά στα περυσινά επίπεδα» όπως λέει.

    Η κ. Κεφαλογιάννη θεωρεί ότι είναι εφικτό να αντιστραφεί σε μεγάλο βαθμό το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε για τη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να έχει μια καλύτερη αφετηρία εκκίνησης για την επόμενη τουριστική χρονιά.

    Η κ. Κεφαλογιάννη έχει όραμα για τον ελληνικό τουρισμό κι αυτό, όπως σημειώνει, είναι η άμβλυνση της εποχικότητας, η οποία αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Κάθε ενέργεια, λέει, που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί ένα κερδισμένο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό.

    Μάλιστα για την επίτευξη αυτού του στόχου εκτιμά ότι θα πρέπει αναπροσδιορίσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε, καθώς το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» δεν αντιπροσωπεύει πλέον όλο το εύρος του τουριστικού μας προϊόντος.

    [02] Τ. Γκάιτνερ: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο δυναμική

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο δυναμική και δημιουργική όσον αφορά στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

    Ο Γκάιτνερ, ο οποίος συναντήθηκε με Ευρωπαίους εταίρους τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει δεσμευτεί να βρει τρόπους ώστε να επιλύσει την κρίση χρέους και έχει ήδη τα εφόδια για να πράξει αναλόγως. Προειδοποίησε, όμως, ότι θα "πάρει αρκετό χρόνο" προτού να αρχίσουν να ευδοκιμούν οι οικονομικές αλλαγές.

    "Πρέπει να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί ώστε να κατευνάσουν τις οικονομικές πιέσεις, οι οποίες προκαλούν τόση ζημιά στην ανάπτυξη" είπε σε δηλώσεις του ο Γκάιτνερ.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Άσαντ: Η τύχη της χώρας θα κριθεί απ'τη μάχη μεταξύ στρατού - αντικαθεστωτικών

    Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι από την έκβαση της μάχης του συριακού στρατού με τους αντικαθεστωτικούς θα κριθεί η τύχη της χώρας του και εξήρε τους στρατιώτες επειδή αντιμετώπισαν τις "εγκληματικές τρομοκρατικές συμμορίες", όπως χαρακτήρισε τους αντάρτες.

    "Η τύχη των πολιτών μας και του έθνους μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, εξαρτάται από αυτή τη μάχη", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ο Άσαντ, ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημοσίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ύστερα από την δολοφονία τεσσάρων από τους ανώτερους αξιωματικούς ασφαλείας του.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Λονδίνο-μπάντμιντον: Αθλήτριες κατηγορούνται για έλλειψη αγωνιστικού ενδιαφέροντος

    Η διεθνής ομοσπονδία του μπάντμιντον κατηγόρησε οκτώ αθλήτριες για έλλειψη ενδιαφέροντος στις αναμετρήσεις που έδωσαν για το Ολυμπιακό τουρνουά, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

    Πρόκειται για τέσσερις ομάδες του διπλού, δύο από την Νότια Κορέα, μία από την Ινδονησία και μία από την Κίνα.

    Η ομοσπονδία κατηγορεί τις εν λόγω αθλήτριες, ότι δεν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πλέον δεν αποκλείεται να τους επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις.

    [05] Διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα - αντιδράσεις του Δήμου

    Διανομή τροφίμων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος, παρουσία βουλευτών του κόμματος.

    Μέλη του κόμματος μοίρασαν ζυμαρικά, λάδι, πατάτες, γάλατα και παιδικές τροφές μόνο σε Έλληνες, δίνοντας προτεραιότητα σε άπορους, άνεργους και πολύτεκνους.

    Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων αρνήθηκε να δώσει άδεια, θεωρώντας ότι η πρώτη πλατεία της χώρας δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις και αντιπροτείνοντας άλλα σημεία της πόλης. «Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της χώρας μεταφέρουν την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάρρευση», επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του δήμου, Γιώργος Σταματόπουλος. Όπως πρόσθεσε, ο δήμος Αθηναίων θα εκδώσει ανακοίνωση, όπου θα αποδοκιμάζει την αυθαίρετη κατάληψη του χώρου.

    [06] Στην ανακρίτρια για "παραβίαση μυστικών πολιτείας" ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    Για "παραβίαση μυστικών πολιτείας" σε βαθμό κακουργήματος και "παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων" οδηγείται στην ανακρίτρια ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Η σύλληψη του υψηλόβαθμου υπαλλήλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του, έγινε την περασμένη Παρασκευή, καθώς προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαβαθμισμένων εγγράφων.

    της Τζ. Βινιεράτου

    [07] Από σήμερα η νέα κλαδική σύμβαση εμπορίου

    Από σήμερα, 1η Αυγούστου, ισχύει η νέα κλαδική σύμβαση του εμπορίου, η οποία αφορά 800.000 εργαζόμενους.

    Η Σύμβαση προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 6,7% και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009.

    Ενδεικτικά, για τους πωλητές ο βασικός εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ (651,53 καθαρά), για το προσωπικό γραφείου στα 793 (603,52 καθαρά), για τις γραμματείς στα 843 (639,36 καθαρά) και για τους λογιστές στα 941 ευρώ (709,59 καθαρά).

    [08] Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δεν αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

    Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ δεν απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας του.

    "Φυσικά και η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ", δήλωσε ο Ραμσάουερ μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας. "Αν και πρέπει να το πούμε, δεν είναι αυτή η λύση όλων των προβλημάτων", πρόσθεσε.

    Πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό υπουργό, μετά τον Φίλιπ Ρέσλερ, που αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [09] «Μόνον ένα ομοσπονδιακό σύστημα θα σώσει την Ευρώπη», δηλώνει ο Ζακ Ατταλί

    «Μόνον ένα ομοσπονδιακό σύστημα θα σώσει την Ευρώπη», δηλώνει ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Ατταλί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο.

    «Δεν μπορούμε πάντα να κρεμιόμαστε από μια παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ θα δραστηριοποιηθεί, αλλά δεν μπορεί να φέρει σε πέρας όλα μόνη της. Πρέπει να λάβουν αποφάσεις οι πολιτικοί και η απόφαση είναι μόνο μία: ομοσπονδιακό σύστημα», αναφέρει ο Γάλλος οικονομολόγος και συμπληρώνει:

    «Τα κράτη- μέλη της Ένωσης πρέπει να δεχθούν μια ομοσπονδιακή λογική και να δημιουργήσουν, πολύ γρήγορα, τα μέσα για μια πραγματική ομοσπονδιακή ένωση της Ευρωζώνης, διαμέσω ενός προϋπολογισμού, με τα ευρωομόλογα, με την τραπεζική επιτήρηση, τον διορισμό ενός πραγματικού υπουργού Οικονομικών της ΕΕ και, ακόμη πιο σημαντικό, με ένα ομοσπονδιακό κοινοβούλιο των δεκαεπτά, που να προσδώσει, επιτέλους, δημοκρατική βάση στην Ευρωζώνη».

    Σε ότι αφορά, δε, το μέλλον της Ελλάδας, ο Ζακ Ατταλί τονίζει ότι «αν αναγκαστεί να βγει από το Ευρώ, μετά θα έρθει η σειρά της Ισπανίας και της Ιταλίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 August 2012 - 10:30:48 UTC