Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λευτέρης Βογιατζής και Φιόνα Σω στην Αρχαία Επίδαυρο
  • [02] Απάτη με συνταξιούχο αναπηρικών συντάξεων αποκάλυψε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [03] Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ
  • [04] Ισπανία: Συλλήψεις τριών ανδρών, φερόμενων ως μέλη της Αλ-Κάιντα
  • [05] «Θετικό» και το δεύτερο δείγμα του Χονδροκούκη
  • [06] Με αιτήματα εφ' ολης της ύλης προσήλθαν οι εκπαιδευτικοί στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

  • [01] Λευτέρης Βογιατζής και Φιόνα Σω στην Αρχαία Επίδαυρο

    Δύο πολυαναμενόμενες παραστάσεις θα φιλοξενήσουν αυτό το τριήμερο (3-4-5/8) το Μεγάλο και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.

    Ο λόγος για τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου, που θα ανεβάσει το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και το ποιήμα-ορόσημο του εμβληματικού Αγγλου ποιητή του Ρομαντισμού Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ , «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού», που θα ερμηνεύσει επί σκηνής η πολυβραβευμένη Ιρλανδή ηθοποιός Φιόνα Σω, σε σκηνοθεσία Φιλίντα Λόιντ.

    Πριν από μερικά χρόνια, το κοινό της Επιδαύρου την είχε αποθεώσει ως «Γουίνι» στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ. Τώρα, η Φιόνα Σω- γνωστή από τις επιτυχίες της στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βραβευμένη για εμφανίσεις της σε θεατρικές παραγωγές- επιστρέφει, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, αυτή τη φορά ( στις 3 και 4 Αυγούστου), με έναν μονόλογο.

    «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού», ένα ποίημα διακοσίων δεκατεσσάρων χρόνων του Σάμιουελ Κόλεριτζ, γίνεται παράσταση. Και η σπουδαία ηθοποιός καλείται να το ερμηνεύσει μαζί με τον Ντάνιελ Χέι Γκόρντον, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Φιλίντα Λόιντ (η οποία αν και έχει πάμπολλες περγαμηνές στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του Λονδίνου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από το κινηματογραφικό sold out μιούζικαλ «Mamma mia!» και την οσκαρική «Σιδηρά Κυρία») και του Δανού χορογράφου Κιμ Μπράντστραπ.

    [02] Απάτη με συνταξιούχο αναπηρικών συντάξεων αποκάλυψε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Μεγάλη απάτη εις βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε περίπτωση συνταξιούχου, ο οποίος ελάμβανε σύνταξη αναπηρίας, από το 1989 έως και το 2010, ενώ, συγχρόνως, εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης, χρονικής περιόδου 30/10/1989 -31/12/2010, ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ.

    [03] Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ

    Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και περαιτέρω άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρατηρήθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών.

    Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ανέκαμψε τον Ιούλιο κατά 2 μονάδες, στις 76,1 μονάδες, εξέλιξη, όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, η οποία εκπορεύεται από τη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών, κυρίως, στο λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές, αλλά και από την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, για πέμπτο διαδοχικό μήνα. Οι προσδοκίες στη βιομηχανία υποχώρησαν οριακά, ενώ στις υπηρεσίες παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο.

    [04] Ισπανία: Συλλήψεις τριών ανδρών, φερόμενων ως μέλη της Αλ-Κάιντα

    Τρεις άνδρες που φέρονται να είναι μέλη της Αλ-Κάιντα, συνελήφθησαν στην περιοχή Κάντιθ της νότιας Ισπανίας, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

    Οι τρεις άνδρες σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ισπανία, συνελήφθησαν στα νότια της χώρας, στην περιοχή του Κάντιθ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ.

    "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι συλληφθέντες μπορεί να προετοίμαζαν επιθέσεις στην Ισπανία" ή και σε άλλες χώρες, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση των ισπανικών αρχών για τον εντοπισμό των υπόπτων ως "μία από τις σημαντικότερες" έρευνες εναντίον της Αλ Κάιντα σε διεθνές επίπεδο.

    [05] «Θετικό» και το δεύτερο δείγμα του Χονδροκούκη

    Θετικό στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας στανοζολόλη, βρέθηκε και το δεύτερο δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη. Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΓΑΣ και πλέον απομένουν οι πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στον Ελληνα πρωταθλητή του άλματος εις ύψος, ο οποίος αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    [06] Με αιτήματα εφ' ολης της ύλης προσήλθαν οι εκπαιδευτικοί στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

    Πολυσέλιδο υπόμνημα, με τα αιτήματα των καθηγητών δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, λίγη ώρα πριν οι καθηγητές προσέλθουν στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

    Οι καθηγητές, με το υπόμνημα, θέτουν στον Κ. Αρβανιτόπουλο όλα τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου και των σχολείων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο. Κυρίαρχο θέμα αναδεικνύεται και πάλι «η ελλιπής χρηματοδότηση των σχολείων», αλλά συγχρόνως τίθενται και «τα ζητήματα σχετικά με τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης μαζί με τη δραματική επιδείνωση της εργασιακής, οικονομικής, κοινωνικής και επιστημονικής θέσης του εκπαιδευτικού», που όπως τονίζεται στο υπόμνημα «δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που διαλύει το δημόσιο σχολείο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 August 2012 - 12:30:40 UTC