Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάλκινο μετάλλιο για τις Γιαζιτζίδου και Τσιάβου
  • [02] «Φακελάκι», 2.500 ευρώ, ζήτησαν από ξενοδόχο προϊσταμένη του ΕΟΤ και μια συνάδελφός της
  • [03] Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου για την άρνηση του ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

  • [01] Χάλκινο μετάλλιο για τις Γιαζιτζίδου και Τσιάβου

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ελληνίδες αθλήτριες. «Συγχαρητήρια, κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους», αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο πρωθυπουργός.

    Στο μεταξύ,ηΣτέλα Ηρώ Λεδάκη, προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ καθώς υπερέβη τα τέσσερα μέτρα και 50 εκατοστά με την δεύτερη προσπάθεια, που ήταν το όριο πρόκρισης.

    Εκτός βάθρου έμειναν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου, καθώς κατέλαβαν την 4η θέση στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου της κωπηλασίας με επίδοση 6:11.43, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι «χρυσοί» στο Πεκίνο Βρετανοί, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και μέσα στο ... σπίτι τους, στο κωπηλατοδρόμιο του Ίτον. Οι Άλεξ Γκρέγκορι, Πιτ Ριντ, Τομ Τζέιμς και Άντριου Τριγκς Χοτζ εκμεταλλεύτηκαν τη συμπαράσταση από 30 χιλιάδες φιλάθλους στη λίμνη Ντόρνεϊ και πέρασαν πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 6:03.97. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία (Λόκγουντ, Τσάπμαν, Τζιν, Ντάνκλεϊ-Σμιθ) με επίδοση 6:05.19, ενώ χάλκινο το μετάλλιο κατέκτησαν οι (ΗΠΑ Ότσαλ, Ράμελ, Κόουκ, Γκολτ) με 6:07.20.

    [02] «Φακελάκι», 2.500 ευρώ, ζήτησαν από ξενοδόχο προϊσταμένη του ΕΟΤ και μια συνάδελφός της

    «Φακελάκι», 2.500 ευρώ, κατηγορείται ότι ζήτησαν από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Πιερία, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ και μια συνάδελφός της, που συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 50χρονη υπάλληλος φέρεται ότι ζήτησε εκβιαστικά από τον ξενοδόχο το παραπάνω χρηματικό ποσό, για να ακυρώσει απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που στεγάζεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου του.

    Στη διάρκεια συνάντησης, που είχε η 50χρονη με τον ξενοδόχο, κατηγορείται ότι του παρέδωσε την απόφαση για την άρση της ανάκλησης, αλλά συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε το «φακελάκι», με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

    Όπως προέκυψε από την εξέτασή της, τα μισά από τα χρήματα προορίζονταν για την 54χρονη προϊσταμένη της, ενώ παραδέχτηκε ακόμα, ότι και στο παρελθόν είχε εισπράξει και άλλα χρηματικά ποσά, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την 54χρονη ανώτερη υπάλληλο του ΕΟΤ, ενώ και οι δύο θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

    Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παθητική δωροδοκία, απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία κατ? εξακολούθηση, ενώ οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων δωροδοκίας από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ.

    [03] Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου για την άρνηση του ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

    Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την σιωπηρή άρνηση του ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων εξέδωσαν οι συνήγοροι του Ακη Τσιχατζοπουλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 August 2012 - 12:30:35 UTC