Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" στο κέντρο της Αθήνας
  • [02] Κατάμεστη η μικρή Επίδαυρος στη Φιόνα Σο
  • [03] Κάτοικοι του Ρίου έχουν αποκλείσει τα διόδια στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου
  • [04] Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία συνομιλίες για την Συρία στις 11 Αυγούστου

  • [01] Συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" στο κέντρο της Αθήνας

    Επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στις περιοχές γύρω από την πλατεία Ομονοίας, στο Μοναστηράκι και στην Βάθη, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του 'Αρεως.

    «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, και για την ελληνική κοινωνία, τόσο για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», όσο και για την επιτυχία την οποία είχε η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά το γνωστό ειδεχθές έγκλημα στην Πάρο» δήλωσεχθες σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

    «Η περιοχή της Ομόνοιας, από σταυροδρόμι της πόλης έχει γίνει κέντρο παρανομίας. Οι περιοχές γύρω από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν γίνει κρυψώνες εμπόρων ναρκωτικών. Στην τραγική αυτή κατάσταση, η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και δεν μπορούμε να μη μείνουμε άπραγοι. Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την προσωπική του έγκριση στο σχεδιασμό, μετά την επίσκεψή μου στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές της εβδομάδας, έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες του «ΞΕΝΙΟΥ- ΖΕΥΣ»» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση, στοχεύει και στην αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των μεταναστών.

    Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια και δε θα διαρκέσει τρεις μέρες όπως όλα τα θαύματα.

    [02] Κατάμεστη η μικρή Επίδαυρος στη Φιόνα Σο

    Πάνω από 1600 θεατές απόλαυσαν την Φιόνα Σο στο Μικρό Θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, χθες και προχθές, να ερμηνεύει υποδειγματικά την «Μπαλάντα του Γέρου Ναυτικού», ένα ποίημα βγαλμένο από το αποκορύφωμα του αγγλικού Ρομαντισμού, γραμμένο στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ,(1772-1834), εκ των ιδρυτών του κινήματος στην χώρα του.

    Η διάσημη Ιρλανδή ηθοποιός, ευρέως γνωστή ως Πετούνια Ντάρσλι στις ταινίες του Χάρι Πότερ αλλά και αγαπημένη «Γουίνι», των Ελλήνων θεατών, επανήλθε στην Επίδαυρο μετά από πέντε χρόνια και τις «Ευτυχισμένες μέρες του Μπέκετ» και κυριάρχησε στη σκηνή του αρχαίου, Μικρού αργολικού θεάτρου, απαγγέλοντας τους στίχους του Κόλεριτζ, που εξιστορούν την περιπέτεια του γέρου ναυτικού , μοναδικού επιζώντος ενός μεγάλου ταξιδιού στα πέρατα της γης. Ο ναυτικός φέρει πάνω του, το «βαρύ κρίμα» του φόνου ενός άλμπατρος, που συμβόλιζε το αίσιο τέλος του ταξιδιού. Ο φόνος αυτός που διέπραξε ο γέρο ναυτικός, οδήγησε ολόκληρο το πλήρωμα στον θάνατο.

    Ο ίδιος αφηγείται σε ένα νεότερο, την τραγική ιστορία του, το έγκλημά του, την κατάρα που τον κατατρέχει και την αγωνία του για εξιλέωση.

    [03] Κάτοικοι του Ρίου έχουν αποκλείσει τα διόδια στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου

    Κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, εξ αιτίας κινητοποιήσεων κατοίκων του Ρίου.

    Οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν αποκλείσει τα διόδια, διαμαρτύρονται για την παρουσία σκηνιτών Ρομά κάτω από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

    Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές.

    [04] Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία συνομιλίες για την Συρία στις 11 Αυγούστου

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση για τη Συρία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    "Η ΥΠΕΞ Κλίντον πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη για διμερείς διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση για τη Συρία, καθώς επίσης και για άλλα επίκαιρα θέματα", σημειώνει η Βικτόρια Νάλαντ σε ανακοινωσή της στους δημοσιογράφους.

    Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθούν στις 11 Αυγούστου, πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 August 2012 - 10:30:45 UTC