Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο ρεκόρ ανεργίας 23,1% τον Μάιο
  • [02] Στο τέλος Αυγούστου ο νέος ιδιοκτήτης της Εμπορικής
  • [03] Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, από 20 Αυγούστου
  • [04] Μείωση τζίρου, αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τον ΟΤΕ
  • [05] Πιράνχας στον Έβρο: Πιθανότατα πετάχτηκε από ενυδρείο
  • [06] "Ξένιος Ζευς": Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας
  • [07] Αύξηση 3,3% στην αξία των εξαγωγών και μείωση 18,2% στην αξία των εισαγωγών τον Ιούνιο
  • [08] Barclays: Σε ύφεση έως το 2014 η κυπριακή οικονομία
  • [09] Το κόμμα του Μπερλουσκόνι θέλει τον μεγιστάνα υποψήφιό του στις εκλογές

  • [01] Νέο ρεκόρ ανεργίας 23,1% τον Μάιο

    Σε 23,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2012, έναντι 22,6% τον Απρίλιο του 2012 και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

    Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%).

    [02] Στο τέλος Αυγούστου ο νέος ιδιοκτήτης της Εμπορικής

    Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, από τον μητρικό της γαλλικό όμιλο Credit Agricole.

    Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank, όπως ανέφεραν και σε επίσημες ανακοινώσεις αργά χθες το απόγευμα, προχώρησαν σε προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας.

    Η διαδικασία επιλογής του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας αναδιάταξη δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη.

    [03] Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, από 20 Αυγούστου

    Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν από τις 20-8-2012 έως τις 2-9-2012, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλει ο Οργανισμός.

    Η επίσχεση θα έχει ως συνέπεια να εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο, αναφέρεται στο εξώδικο που κατέθεσε σήμερα η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον Οργανισμό, τον υπουργό Υγείας και το ελληνικό δημόσιο, για την "παράνομη" -όπως επισημαίνουν- παρακράτηση δεδουλευμένων ποσών για τα έτη 2010- 2012.

    [04] Μείωση τζίρου, αύξηση κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2012 για τον ΟΤΕ

    Στο ποσό των 199,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 49,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

    Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο στα 411,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 344,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2.369 εκατ. ευρώ, έναντι 2.479 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 4,5%.

    [05] Πιράνχας στον Έβρο: Πιθανότατα πετάχτηκε από ενυδρείο

    Μην απελευθερώνετε ψάρια από ενυδρεία στη θάλασσα, καθώς αποτελούν ξενικά είδη και διαταράσσουν την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Τη συμβουλή αυτή δίνουν επιστήμονες, με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό πιράνχα στον ποταμό Έβρο.

    Το τροπικό ψάρι έπιασε ο 58χρονος Κώστας Τσολακίδης και το έστειλε στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ), όπου οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι ανήκει στην οικογένεια pyrocentus nattereri και είναι γνωστό ως «πιράνχα με την κόκκινη κοιλιά».

    Επειδή πρόκειται για το δεύτερο πιράνχας που ψαρεύτηκε (σ.σ. το πρώτο είχε βρεθεί στα δίχτυα Τούρκου ψαρά πριν από λίγο καιρό), οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ψάρια πετάχτηκαν στον Έβρο από ιδιοκτήτη ενυδρείου. Ωστόσο, είναι καθησυχαστικοί, αφού το συγκεκριμένο είδος ζει σε θερμοκρασία νερού που κυμαίνεται από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα, μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα, να μην μπορεί να επιβιώσει.

    [06] "Ξένιος Ζευς": Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας

    Με συλλήψεις και προσαγωγές, συνεχίζεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς". Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες συνελήφθησαν 52 άτομα, σε ελέγχους σε καταστήματα και οίκους ανοχής, αλλά και στον δρόμο, βρέθηκαν άλλες τρεις εκδιδόμενες να είναι φορείς του ιού του AIDS, ενώ εντοπίστηκε και μια αποθήκη με προϊόντα "μαϊμού".

    Ειδικότερα, ελέγχθησαν 10 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων 14 αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, καθώς και έξι Έλληνες, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια αρχή, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα κ.λπ. Επιπλέον για 11 από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

    Ακόμη, προσήχθησαν 37 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις, ενώ τρεις από τις εκδιδόμενες (δύο Ελληνίδες και μία αλλοδαπή) κρατούνται, καθώς βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV μετά την εξέτασή τους από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Συνελήφθησαν, επίσης, 5 αλλοδαποί, οι οποίοι «με διάφορους τρόπους παρεμπόδιζαν/ παρακώλυαν την κυκλοφορία των οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες».

    [07] Αύξηση 3,3% στην αξία των εξαγωγών και μείωση 18,2% στην αξία των εισαγωγών τον Ιούνιο

    Στο ποσό των 2.479 εκατ. ευρώ ανήλθε η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Ιούνιο 2012, έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 18,2%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

    Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2011- Ιουνίου 2012 παρουσίασε μείωση 10,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010- Ιουνίου 2011.

    [08] Barclays: Σε ύφεση έως το 2014 η κυπριακή οικονομία

    Εξωτερική οικονομική στήριξη ύψους 10,6- 18,4 δισ. ευρώ, επιπρόσθετα από το ρωσικό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ που ήδη έχει λάβει, θα χρειαστεί η Κύπρος μέχρι το 2016 ώστε να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος ύψους 6,1 δισ. ευρώ και να φτάσουν τα τραπεζικά κεφάλαια το απαιτούμενο επίπεδο, καθώς και να καλυφθούν πιθανές απώλειες των δανειακών χαρτοφυλακίων λόγω της εσωτερικής (στον κατασκευαστικό τομέα) και εξωτερικής (στην Ελλάδα) έκθεσής τους.

    Αυτές είναι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι εκτιμήσεις έκθεσης της τράπεζας Barclays για την κυπριακή οικονομία.

    [09] Το κόμμα του Μπερλουσκόνι θέλει τον μεγιστάνα υποψήφιό του στις εκλογές

    Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει αυτός να είναι ο υποψήφιός του για την θέση του πρωθυπουργού στις εκλογές του 2013, όπως επανέλαβε ο επικεφαλής του Αντζελίνο Αλφάνο σήμερα, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας των ΜΜΕ δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα το δεχτεί.

    Ο Μπερλουσκόνι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει την επάνοδό του τον περασμένο μήνα, αλλά η υποψηφιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

    "Ο υποψήφιός μας, εάν το δεχτεί, είναι ο Μπερλουσκόνι", είπε ο Αλφάνο στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI. "Δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2012 - 10:30:39 UTC