Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλη αιματηρή ληστεία στην Πάρο
  • [02] Επί τάπητος η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές
  • [03] Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών - κυβερνητικών στρατευμάτων στο Χαλέπι
  • [04] Ηλεκτρισμός από μικρόβια που "μασάνε" απόβλητα
  • [05] Ληστής έδεσε και χτύπησε 91χρονη στην Κατερίνη
  • [06] Υπογραφή μνημονίου έως τον Σεπτέμβριο θέλει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου
  • [07] "Κληρώνει" ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [08] Με υδατογραφίες υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [09] Οι Anonymous "χτύπησαν" την αυστραλιανή υπηρεσία πληροφοριών
  • [10] Η ζήτηση νερού ξεπερνά την προσφορά, κυρίως εξαιτίας της γεωργίας
  • [11] Ανακλήθηκε ιαπωνικό γάλα επικίνδυνο για τον θυρεοειδή στο Χονγκ Κονγκ
  • [12] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Μαντούδι Ευβοίας

  • [01] Ένοπλη αιματηρή ληστεία στην Πάρο

    Ένοπλη αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί, σε υποκατάστημα της Alpha Bank, στη Νάουσα της Πάρου.

    Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα, ενώ ένας τέταρτος είχε τον ρόλο του "τσιλιαδόρου" και τους περίμενε για τη διαφυγή.

    Διερχόμενος άνδρας άγνωστων μέχρι στιγμής στοιχείων, κατάλαβε ότι επρόκειτο για ληστεία και προσπάθησε με αυτοθυσία να σταματήσει τους δράστες. Χωρίς δισταγμό πυροβόλησαν εναντίον του και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει καταλήξει, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τις αρχές.

    Το νησί έχει αποκλειστεί και γίνονται εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

    [02] Επί τάπητος η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές

    Σύσκεψη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και την ηγεσία του ΣΔΟΕ έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές στις οποίες εμφανίζονται πολύ υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι οι έλεγχοι αυτοί να συνεχισθούν καθ? όλη την καλοκαιρινή περίοδο για να συμβάλουν αφενός στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, αφετέρου στην ενίσχυση των εσόδων.

    [03] Συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών - κυβερνητικών στρατευμάτων στο Χαλέπι

    Συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα στη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι, από την οποία αποσύρθηκαν χθες Πέμπτη οι σύροι αντάρτες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών από τον συριακό στρατό, δήλωσε διοικητής των αντικαθεστωτικών.

    "Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε σημεία της Σαλαχεντίν γιατί δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη συνοικία", τόνισε ο Χουσάμ Αμπού Μοχάμαντ, διοικητής της ταξιαρχίας Ντέρα Ασάχμπα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

    Στο μεταξύ τα συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν άλλες συνοικίες στο Χαλέπι, κυρίως την Σαχούρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [04] Ηλεκτρισμός από μικρόβια που "μασάνε" απόβλητα

    Τα μικρόβια, εκτός από πολλά άλλα χρήσιμα και ωφέλιμα για τον άνθρωπο πράγματα, θα μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρισμό αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων και βιολογικού καθαρισμού, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, αποτελώντας μία εναλλακτική τεχνική σε σχέση με τις παραδοσιακές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Τα μικρόβια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία (διάσπαση) της βιομάζας των αποβλήτων, είναι επίσης δυνατό να παράγουν και ρεύμα. Η τεχνολογία βασίζεται στη νέα επιστήμη της «ηλεκτρο-μικροβιολογίας» που αξιοποιεί τη δυνατότητα ορισμένων μικροοργανισμών να «γεννούν» ηλεκτρικό ρεύμα έξω από τα κύτταρά τους.

    [05] Ληστής έδεσε και χτύπησε 91χρονη στην Κατερίνη

    Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια ληστή μία υπερήλικη γυναίκα στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας.

    Ο δράστης εισέβαλε το πρωί στο σπίτι της 91χρονης από ανασφάλιστη πόρτα και με την απειλή μαχαιριού, αφού την έδεσε και τη χτύπησε στο πρόσωπο, της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

    [06] Υπογραφή μνημονίου έως τον Σεπτέμβριο θέλει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

    Την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπογραφεί το Μνημόνιο με την τρόικα, ώστε να εκλείψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, εξέφρασε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης.

    Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως θα επιδιωχθεί το δάνειο να χορηγηθεί με όσο το δυνατό πιο ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δύσκολα θα βρει κανείς από άλλη πηγή δανεισμού.

    Αναφερόμενος σε πληροφορίες για μειώσεις μισθών και αποκοπή του 13ου, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι τέτοιου είδους μέτρα θα μειώσουν τα εισοδήματα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και κατ΄επέκταση στην ίδια την οικονομία.

    [07] "Κληρώνει" ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

    Είκοσι ομάδες θα μπουν σήμερα στην κληρωτίδα της UEFA για να σχηματιστούν τα ζευγάρια των πλέι οφ, που αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι πριν τους "χρυσοφόρους" ομίλους.

    Ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φενερμπαχτσέ, Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ.

    [08] Με υδατογραφίες υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Αρχαιολογικό Μουσείο

    Με τις υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου, υποδέχεται τον Σεπτέμβριο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Η έκθεση με τίτλο «Ατέρμων Χρόνος» θα εγκαινιαστεί στο εσωτερικό αίθριο του μουσείου στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 19:30.

    Πρόκειται για 38 υδατογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική αρχαιότητα, τον νεολιθικό μικρόκοσμο, τις κρητομυκηναϊκές τοιχογραφίες και σφραγίδες, την κλασική αγγειογραφία, τα λαμπρά έργα μεταλλοτεχνίας και χρυσοχοΐας, τη μνημειακή πλαστική.

    [09] Οι Anonymous "χτύπησαν" την αυστραλιανή υπηρεσία πληροφοριών

    Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για την πειρατεία στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληροφοριών Ασφαλείας της Αυστραλίας (Asio), της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, που παραδέχτηκε σήμερα ότι είχε "προβλήματα" στην ηλεκτρονική της διεύθυνση.

    Ο Asio έκανε λόγο για "μερικά τεχνικά προβλήματα στη δημόσια ιστοσελίδα του", η οποία "δεν περιέχει καμιά απόρρητη πληροφορία", όπως τόνισε.

    Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό των ιστοσελίδων κυβερνητικών υπηρεσιών στο Κεμπέκ ώστε να υποστηρίξει το φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πόλη αυτή και για την κυβερνοπειρατεία στον όμιλο χαλυβουργίας ArcelorMittal.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [10] Η ζήτηση νερού ξεπερνά την προσφορά, κυρίως εξαιτίας της γεωργίας

    Σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους του πλανήτη ζει σε περιοχή όπου το νερό χρησιμοποιείται, κυρίως στη γεωργία, με ρυθμό πολύ ταχύτερο από ό,τι μπορεί να ανανεωθεί με φυσικό τρόπο.

    Το γεγονός αυτό, καθιστά μη βιώσιμη τη χρήση του νερού, σύμφωνα με μία νέα καναδο-ολλανδική επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανισορροπία ζήτησης- προσφοράς, εξαιτίας της αλόγιστης εκμετάλλευσης που γίνεται στα αποθέματα νερού, ιδίως για άρδευση στις αγροτικές περιοχές.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον υδρογεωλόγο Τομ Γκλίσον του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, έκαναν παγκόσμιους υδρολογικούς υπολογισμούς με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και κατέληξαν στην εκτίμηση ότι το «αποτύπωμα του νερού» (η περιοχή πάνω από το έδαφος που εξαρτάται από το νερό κάτω από το έδαφος) είναι έως 3,5 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος των υπόγειων αποθεμάτων νερού. Με άλλα λόγια, η ζήτηση νερού από τους ανθρώπους είναι κατά τόπους υπερτριπλάσια από τη προσφορά νερού που καθιστά διαθέσιμη η Φύση.

    [11] Ανακλήθηκε ιαπωνικό γάλα επικίνδυνο για τον θυρεοειδή στο Χονγκ Κονγκ

    Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ζήτησε την ανάκληση από την αγορά ιαπωνικού γάλατος για βρέφη, η περιεκτικότητα του οποίου σε ιώδιο είναι πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα το γάλα να είναι επικίνδυνο για τον θυρεοειδή, ενώ κάλεσε τους γονείς των βρεφών που φέρονται ότι το κατανάλωσαν να υποβάλουν σε ιατρική εξέταση τα παιδιά τους.

    Το εν λόγω προϊόν που διέθεταν στην αγορά οι εταιρίες Wakodo και Morinaga και προοριζόταν για βρέφη μικρότερα των εννέα μηνών, περιέχει λιγότερο από το ένα τρίτο του επιπέδου του ιωδίου που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [12] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Μαντούδι Ευβοίας

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πύλη, στο Μαντούδι Ευβοίας.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 August 2012 - 8:30:40 UTC