Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Τουρκία η Κλίντον για το ζήτημα της Συρίας
  • [02] Κραυγή αγωνίας Ελλήνων πανεπιστημιακών στο περιοδικό «Science»
  • [03] Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στην Αρκαδία και ζήτησε άμεσα μέτρα

  • [01] Στην Τουρκία η Κλίντον για το ζήτημα της Συρίας

    Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον έφθασε σήμερα στην Τουρκία, όπου αναμένεται να έχει επαφές για να συζητήσει σχετικά με την σύγκρουση στη Συρία.

    Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους οποίους θα συζητήσει σχετικά με την υποστήριξη της συριακής αντιπολίτευσης, την ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και τα σενάρια μιας πολιτικής μετάβασης.

    Μερικές ώρες νωρίτερα, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε συριακά και ιορδανικά στρατεύματα στα σύνορα των δύο χωρών, με αφορμή την προσπάθεια στελεχών του καθεστώτος που αυτομόλησαν να διαφύγουν.

    Σύμφωνα με πηγές των ιορδανικών πυρών ασφαλείας ξέσπασε μάχη όταν οι Σύροι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας περίπου 500 προσφύγων, περιλαμβανομένων λιποτακτών και στελεχών του καθεστώτος που αποσκίρτησαν, να μπουν στην Ιορδανία.

    Άνδρες της ιορδανικής συνοριοφυλακής ανταπέδωσαν τα πυρά όταν οι συριακές δυνάμεις έθεσαν στο στόχαστρο πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στο ιορδανικό έδαφος, κοντά στο μεθοριακό χωριό αλ Σατζίρα, σύμφωνα με μια πηγή. Η μάχη διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην ιορδανική πλευρά.

    [02] Κραυγή αγωνίας Ελλήνων πανεπιστημιακών στο περιοδικό «Science»

    Την ανάγκη να αναστραφεί η κρίση στα ελληνικά πανεπιστήμια και γενικότερα στο πεδίο των δραστηριοτήτων έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα, επισημαίνουν τρεις εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών και ερευνητών της χώρας μας σε επιστολή τους στο διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό "Science", με την οποία εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη σχετική υποστήριξη που εξέφρασε ομάδα ξένων επιστημόνων κατόχων Νόμπελ, μέσω του περιοδικού, τον Μάιο.

    Ο Νικόλαος Σταυρακάκης (καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερευνητικού και Διδακτικού Προσωπικού-ΠΟΣΔΕΠ), ο Ιωάννης Τσακνής (επιστήμων τροφίμων και πρόεδρος της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Μαρία Στουμπούδη (βιολόγος-ιχθυολόγος, διευθύντρια ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών-ΕΕΕ) αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «τα μέτρα λιτότητας (περικοπές μισθών και προϋπολογισμών) που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, έχουν θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ερευνητικής υποδομής και έχουν εντείνει την μετανάστευση τόσο των νέων ταλαντούχων ερευνητών όσο και των παλαιότερων διακεκριμένων ερευνητών».

    Οι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού τονίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας και, σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουν μια σειρά από μέτρα.

    [03] Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στην Αρκαδία και ζήτησε άμεσα μέτρα

    Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας με επικεφαλή τον βουλευτή Κώστα Ζαχαριά και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Θανάση Μάντη, Γιάννη Λάζαρη και Γιάννη Κουνέλη επισκέφτηκαν χωριά των Δήμων Μεγαλόπολης και Τρίπολης που υπέστησαν τα καταστροφικά πλήγματα των πυρκαγιών.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, «τα 30 χιλιάδες στρέμματα αγροτικής και δασικής γης που χάθηκαν, είναι ο βαρύς φόρος της Αρκαδίας στην ανεύθυνη πολιτική δασοπροστασίας που ασκείται και στην επιλογή ενός ισοπεδωτικού προτύπου ανάπτυξης».

    Επίσης κάνουν λόγο για λανθασμένο κι αναποτελεσματικό πρότυπο καταστολής των πυρκαγιών και αφού σημειώνουν πως είναι ευθύνη όλων να βρεθούν και να συμπαρασταθούν αποτελεσματικά στους πληγέντες, ασκούν δριμεία κριτική στην περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέροντας, «αποδοκιμάζουμε κατηγορηματικά την τακτική των "κλειστών" συσκέψεων που επέλεξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Πέτρος Τατούλης, για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπισή τους και τα μέτρα ανακούφισης των πυροπλήκτων. Δυστυχώς ο αποκλεισμός ενημέρωσης από την αιρετή Περιφέρεια των εκλεγμένων στη Βουλή αντιπροσώπων του νομού μας πλην ενός, στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, οδηγεί σε συμπεράσματα για έλλειψη διαφάνειας και επιδερμική - επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων για τον τόπο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2012 - 6:30:36 UTC