Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόλαση" φωτιάς στο Άγιον Όρος
  • [02] Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ
  • [03] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου
  • [04] Αόρατη «σκοτεινή ύλη» περιβάλλει τον ήλιο
  • [05] Χημική ουσία στην ατμόσφαιρα επιδρά στην όξινη βροχή, την κλιματική αλλαγή και την υγεία
  • [06] Ιταλός άνεργος αυτοπυρπολείται μπροστά από τη βουλή της Ρώμης
  • [07] Έκθεση φωτογραφίας για την κατεχόμενη Μόρφου, στο Ρέθυμνο

  • [01] "Κόλαση" φωτιάς στο Άγιον Όρος

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στο 'Αγιον Όρος που καίει ανεξέλεγκτη γιαπέμπτη συνεχή μέρα, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένο δάσος.

    Με το πρώτο φως της μέρας,τα εναέρια μέσαξεκίνησαν τις ρίψεις, ενώοι δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και στρατιώτες που επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή συνεχίζουν από ξηράς το έργο της πυρόσβεσης.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και εντοπίζεται ανάμεσα στις θέσεις Πρώτο Νερό και Γιοβάνιτσα, σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα, σε ευθεία γραμμή, από τη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία, πάντως, επί του παρόντος, δεν απειλείται.

    Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σε διάσπαρτα σημεία εκδηλώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

    Χθες βράδυέγινε σύσκεψη στην περιοχή της Γιοβάνιτσας για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

    [02] Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

    Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών για την απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων για την πώληση μέχρι και του συνόλου των μετοχών του δημοσίου στα ΕΛΤΑ και την ΕΛΒΟ.

    Οι ταχυδρομικοί συγκαλούν αύριο συνεδρίαση για να καθορίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει "αυγουστιάτικο πραξικόπημα, που δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα".

    Για "ξεπούλημα" των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ κάνει λόγο το ΚΚΕ.

    [03] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου

    Συνεχίζεται αμείωτη και σήμερα Κυριακή, η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου για νησιωτικούς προορισμούς. Οι περισσότεροι προορισμοί έχουν 100% πληρότητα στα πλοία.

    Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστείγια σήμερα 24 δρομολόγια, από το λιμάνι της Ραφήνας 17, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν 5 δρομολόγια.

    Πάντως, η κίνηση στα λιμάνια είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 20-30% (τα δρομολόγια φέτος είναι λιγότερα από πέρυσι) και σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοΐας αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

    Οι λιμενικοί δίνουν τρεις βασικές οδηγίες προς τους ταξιδιώτες: να εφοδιαστούν έγκαιρα με τα εισιτήρια της επιστροφής για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να πηγαίνουν στο λιμάνι μιάμιση ώρα νωρίτερα από την αναχώρηση του πλοίου και δύο ώρες νωρίτερα αν ταξιδεύουν με όχημα, και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, στους δρόμους περιμετρικά και μέσα στο λιμάνι, των λιμενικών και του προσωπικού των πλοίων.

    [04] Αόρατη «σκοτεινή ύλη» περιβάλλει τον ήλιο

    Μια διεθνής αστρονομική ομάδα θεωρεί ότι ανίχνευσε μεγάλες ποσότητες αόρατης «σκοτεινής ύλης» κοντά στον Ήλιο. Οι εκτιμήσεις τους ενισχύουν τη θεωρία ότι όχι απλώς ο γαλαξίας μας περιβάλλεται από μία τεράστια «άλω» σκοτεινής ύλης, αλλά ότι αυτή η μυστηριώδης μορφή ύλης βρίσκεται πολύ πιο κοντά, στο ίδιο το ηλιακό μας σύστημα.

    Οι ερευνητές δήλωσαν «κατά 99% βέβαιοι ότι υπάρχει σκοτεινή ύλη κοντά στον ήλιο», εκτιμούν μάλιστα ότι η πυκνότητά της είναι μεγάλη.

    Η σκοτεινή ύλη, που εκτιμάται ότι αποτελεί περίπου το 70% του σύμπαντος, δεν μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα. Η ύπαρξή της τεκμαίρεται από τους επιστήμονες μέσω της βαρυτικής επίδρασης που ασκεί στα γύρω ουράνια σώματα και στους γαλαξίες.

    Κανείς επιστήμων δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι η σκοτεινή ύλη και από τι αποτελείται. Αρκετοί φυσικοί υποθέτουν ότι διαθέτει τα δικά της θεμελιώδη σωματίδια, που όμως αλληλεπιδρούν πολύ ασθενώς και αδιόρατα με την συνήθη ορατή ύλη, από την οποία αποτελείται το γνωστό σύμπαν. Ανιχνευτές βαθιά μέσα στη Γη προσπαθούν εδώ και μερικά χρόνια, σε πειράματα όπως το XENON και το CDMS, να «συλλάβουν» αυτά τα φευγαλέα «σκοτεινά» σωματίδια- αν όντως υπάρχουν.

    [05] Χημική ουσία στην ατμόσφαιρα επιδρά στην όξινη βροχή, την κλιματική αλλαγή και την υγεία

    Μια νέα οξειδωτική χημική ουσία ανακαλύφθηκε στην ατμόσφαιρα της Γης, η οποία επιδρά τόσο στο κλίμα όσο και στην υγεία των ανθρώπων, έχοντας αρνητικές αλλά και θετικές επιπτώσεις. Η ουσία, ένα είδος οξειδίου του καρβονυλίου, αντιδρά χημικά με το διοξείδιο του θείου και σχηματίζει θειικό οξύ, το οποίο, όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, αυξάνει την επιβλαβή όξινη βροχή, καθώς και τον σχηματισμό νεφών («ασπίδα» κατά της ανόδου της θερμοκρασίας), ενώ παράλληλα έχει αρνητικές αναπνευστικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.

    Τα ευρήματά μας αναδεικνύουν μία νέα σχέση ανάμεσα στη βιόσφαιρα και στη χημεία της ατμόσφαιρας», ανέφερε μέλος της επιστημονικής ομάδας.

    Όπως είπαν οι ερευνητές, η ανακάλυψη αυτή έχει σημασία για τους κλιματολόγους, επειδή η μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του θείου που εκλύεται σήμερα στην ατμόσφαιρα (πάνω από το 90%), προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού και σε άλλες βιομηχανίες. Ένα πολύ μικρότερο μέρος του διοξειδίου του θείου εκλύεται από τα ηφαίστεια και το φυτοπλαγκτόν των ωκεανών.

    [06] Ιταλός άνεργος αυτοπυρπολείται μπροστά από τη βουλή της Ρώμης

    Ένας Ιταλός 54 ετών, αυτοπυρπολήθηκε τη νύχτα της Παρασκευής μπροστά από το μέγαρο της βουλής της Ρώμης, στην πλατεία Μόντε Τσιτόριο της Αιώνας Πόλης. Περιλούσθηκε με εύφλεκτο υλικό, χρησιμοποίησε αναπτήρα για να πάρει φωτιά και άρχισε να τρέχει προς την είσοδο της βουλής, μέχρις ότου σωριάσθηκε στο έδαφος. Οι καραμπινιέροι παρενέβησαν άμεσα για να τον βοηθήσουν, με πυροσβεστήρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν εργάτη που είχε απολυθεί πριν από δυο μήνες.

    Ο άτυχος Ιταλός φέρει εγκαύματα στο 54% του σώματός του, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Σαντ΄Εουτζένιο, στην περιοχή Έουρ της Ρώμης.

    Μέσα σε σακίδιο που έφερε μαζί του, βρέθηκαν δυο μηνύματα: το ένα απευθύνεται στον γιό του και το άλλο για τον δικηγόρο του.

    Η κατάστασή του θεωρείται από τους γιατρούς «ιδιαίτερα κρίσιμη».

    [07] Έκθεση φωτογραφίας για την κατεχόμενη Μόρφου, στο Ρέθυμνο

    «Η Σύληση και η Καταστροφή της πανάρχαιας Κληρονομιάς» είναι το θέμα της Φωτογραφικής Έκθεσης Κατεχόμενης Μόρφου Κύπρου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκανχθες βράδυ,στα Ανώγεια Ρεθύμνου, παρουσία του δημάρχου Μόρφου Χαράλαμπου Πίττα.

    Πρόκειται για μία ενθύμηση ότι η Κύπρος εδώ και 38 χρόνια παραμένει κατεχόμενη, στο πλαίσιο ενός πολύ μεγάλου και μακρινού ταξιδιού τής συγκεκριμένης έκθεσης, με οδηγό τον ίδιο τον δήμαρχο Μόρφου. Στην έκθεση, η οποία συνοδεύεται και από προβολή ομώνυμης ταινίας, παρουσιάζεται η κακοποίηση, ο καθημερινός βιασμός όπως ανέφερε ο κ. Πίττας, της ιστορίας, της εθνικής αξιοπρέπειας ενός τόπου, μνημείων, ενός ολόκληρου θρησκευτικού και πολιτιστικού κόσμου που είχε αγκαλιαστεί από τη γη της Μόρφου.

    Μέσα από πρόσφατες αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα εκκλησιαστικά μνημεία των 23 κοινοτήτων που βρίσκονται στην κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου, η έκθεση επιδιώκει, στοχεύει να προβάλλει τη σύληση και την καταστροφή της μακραίωνης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Θρησκευτικής ελευθερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 August 2012 - 8:30:45 UTC