Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση
  • [02] Τουλάχιστον δύο νεκροί από νέο μακελειό στο Τέξας
  • [03] Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τον Δεκαπενταύγουστο
  • [04] Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
  • [05] Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί Frommer στο στόχαστρο της Google
  • [06] Σεισμός 7,3 βαθμών έπληξε περιοχές στις ακτές της ανατολικής Ρωσίας
  • [07] Ομπάμα προς ΝΑΣΑ: "Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς"

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση

    Με τη βοήθεια της Παναγίας θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα κι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός, από το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου, τη Δευτέρα, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο.

    Ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι παίρνει δύναμη από τη Μεσσηνία, υπογράμμισε ότι, «η σημαία του αγώνα είναι για όλη την Ελλάδα ψηλά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση».

    Εξάλλου,σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν έχει αποφασιστεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας την επόμενη Τετάρτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

    [02] Τουλάχιστον δύο νεκροί από νέο μακελειό στο Τέξας

    Ο δράστης των πυροβολισμών κοντά στο πανεπιστήμιο A&M του Τέξας φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Νωρίτερα η αστυνομία της πόλης Κόλετζ Στέισον, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ανθρώπων, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, και τον τραυματισμό τριών ακόμη αστυνομικών και μίας γυναίκας.

    «Η κατάσταση εδώ είναι χαοτική. Πολλές πληροφορίες φτάνουν, υπάρχουν πολλά σημεία έρευνας και ζητάμε από τους ανθρώπους να είναι υπομονετικοί καθώς προσπαθούμε να μάθουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτή η τραγωδία», δήλωσε ο υποδιοικητή της αστυνομίας της πόλης Σκοτ ΜακΚόλουμ.

    Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι η αστυνομία πυροβόλησε και συνέλαβε τον δράστη.

    Το περιστατικότης Δευτέραςείναι το τρίτο που συμβαίνει στις ΗΠΑ μέσα με λίγες εβδομάδες μετά το μακελειό από ένοπλο σε κινηματογράφο της Ορόρα στο Κολοράντο στις 20 Ιουλίου, οπότε έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, και την επίθεση με έξι νεκρούς που σημειώθηκε στις 5 Αυγούστου σε ναό Σιχ από έναν νεοναζί πρώην στρατιωτικό.

    Επιμέλεια : Ε. Μορώνη

    [03] Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τον Δεκαπενταύγουστο

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2012, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

    1. Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 22:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών ? Κορίνθου ? Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών ? Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης ? Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

    δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου ? Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών ? Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    2. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών ? Κορίνθου ? Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης ? Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών ? Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

    δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας ? Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών ? Θεσσαλονίκης.

    3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

    α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

    β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

    γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

    δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

    ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών ? Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

    στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

    ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

    Υπενθυμίζεται ότι όλη την περίοδο των Εορτών του Δεκαπενταύγουστου θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

    [04] Ανοίγει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

    Την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων αιθουσών της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις οποίες παρουσιάζεται η Συλλογή των Γλυπτών, ανακοίνωσαν το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αναπληρωτής υπουργός και το Μουσείο.

    Η νέα μόνιμη έκθεση της Συλλογής Γλυπτών, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, ανοίγει για το κοινό σήμερα με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα, με σταθερή τιμή εισιτηρίου (4 ευρώ).

    Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη- Σάββατο 8 πμ- 8 μμ. Τις Δευτέρες, τις Κυριακές και τις αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

    Επίσης, από τις 16 Αυγούστου 2012 και για όλες τις Πέμπτες και Παρασκευές του μήνα, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Έκθεση Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.

    [05] Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί Frommer στο στόχαστρο της Google

    Η Google Inc. σκοπεύει να αγοράσει τη σειρά ταξιδιωτικών οδηγών Frommer, με στόχο να εμπλουτίσει περαιτέρω την μηχανή αναζήτησής της, η οποία είναι η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο.

    Με την κίνηση αυτή, η Google θα προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να πραγματοποιούν αναζητήσεις για οποιοδήποτε ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν κριτικές για ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ταξιδιωτικά γραφεία.

    Στόχος της Google είναι να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου και παράλληλα να διατηρήσει τη θέση της ως η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Σεισμός 7,3 βαθμών έπληξε περιοχές στις ακτές της ανατολικής Ρωσίας

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα περιοχές στ' ανοικτά της ανατολικής Ρωσίας και της βόρειας και βορειοανατολικής Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:01 ώρα Ιαπωνίας (06:00 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στ΄ανοικτά του ιαπωνικού νησιού Χοκάιντο σε βάθος 590χλμ.

    [07] Ομπάμα προς ΝΑΣΑ: "Να με ενημερώσετε αν βρείτε Αρειανούς"

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε αστειευόμενος από τους επιστήμονες στη ΝΑΣΑ, μετά την επιτυχημένη προσγείωση στον Άρη του ρομποτικού οχήματος Curiosity, να τον ενημερώσουν αμέσως αν βρουν ίχνη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη.

    "Αν έρθετε σε επαφή με Αρειανούς, θα ήθελα να με ενημερώσετε", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη ΝΑΣΑ.

    "Ασχολούμαι με πολλά άλλα επείγοντα θέματα, αλλά πιστεύω πως αυτό θα έχει προτεραιότητα. Ακόμα και αν πρόκειται για μικρόβια, θα έχει ενδιαφέρον", πρόσθεσε.

    Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη την περασμένη εβδομάδα και αναζητεί ίχνη ζωής στον πλανήτη. Επίσης θα συλλέξει πληροφορίες για μια ενδεχόμενη επανδρωμένη αποστολή στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 6:30:39 UTC