Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμία απόφαση πριν από την έκθεση της τρόικας"
  • [02] 35 χρόνια χωρίς τον "βασιλιά της ροκ" Έλβις Πρίσλεϊ
  • [03] Η ομάδα αίματος επηρεάζει την καρδιά
  • [04] Νέο ρεκόρ επίτευξης υψηλότερης θερμοκρασίας
  • [05] Λήγει η προθεσμία για την εξόφληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
  • [06] Πρώτες συλλήψεις στη Γαλλία μετά τις ταραχές στην Αμιένη
  • [07] Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός Ιούλιος στο βόρειο ημισφαίριο
  • [08] Αυξημένα τα επίπεδα ινσουλίνης και βισφατίνης στα παχύσαρκα παιδιά
  • [09] Ιστορική επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου στην Πολωνία

  • [01] "Καμία απόφαση πριν από την έκθεση της τρόικας"

    Η Άγκελα Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών.

    Το Βερολίνο επιμένει στην τήρηση των δεσμεύσεων της Αθήνας, αλλά είναι ανοιχτό σε συνομιλίες, σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το Ρόιτερς και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου.

    Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ελλάδα επιζητεί μια παράταση δύο ετών, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε: "Η καγκελάριος θα ακούσει βεβαίως τι έχει να πει ο κ. Σαμαράς για την κατάσταση στην Ελλάδα και για την εφαρμογή του προγράμματός της. Για εκείνην, όπως και για την υπόλοιπη γερμανική κυβέρνηση, το συμφωνηθέν μνημόνιο κατανόησης, το οποίο καθορίζει τι πρέπει να επιτύχουν οι Έλληνες και το οποίο παραμένει σε ισχύ για μας, αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία μας ή τη βοήθεια της Ελλάδας".

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    FT: "Παράταση δύο ετών θα ζητήσει ο Σαμαράς για τα νέα μέτρα"

    [02] 35 χρόνια χωρίς τον "βασιλιά της ροκ" Έλβις Πρίσλεϊ

    Έναταξίδι ήταν... Ένα ταξίδι με ρυθμό, ένταση, μουσικές και τραγούδια, ένα ταξίδι σαν πέταγμα από τις γκρίζες γειτονιές και την πλήξη των μεγαλουπόλεων στη φαντασία, ένα φτερούγισμα και μια κραυγή όλο λαχτάρα για λίγο χρώμα στη ζωή.

    Σε τούτο το ταξίδι πήραν μέρος μόνο νέα παιδιά, αρκετούς από αυτούς θα τους θυμόμαστε πάντα νέους, πολλοί από αυτούς θα έπρεπε να είναι μαζί μας.

    Εκείνα τα παιδιά προσπάθησαν να φτιάξουν μια πόλη φανταστική, με πολύ μουσική, πολύχρωμα φωτάκια, ξένοιαστες μέρες, νύχτες γεμάτες όνειρα και έρωτες, μια πόλη ζαχαρένια, μια πόλη που όλες οι εποχές θα ήταν αθώες, μια πόλη όπου ακόμα και ο πόνος θα ήταν ένα παιχνίδι όπως στα κόμικς.

    Μόνο που η ζωή δεν είναι κόμικς και το ροζ συννεφάκι μέσα στο οποίο ήταν χτισμένη αυτή η πολιτεία διαλυόταν με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, διαλυόταν από τον φόβο της ατομικής βόμβας, διαλυόταν από τον αποκλεισμό και την εκμετάλλευση, διαλυόταν από τους πυροβολισμούς των εκτελεστικών αποσπασμάτων, διαλυόταν από τις οιμωγές των θυμάτων των πολέμων.

    Μέσα σε αυτήν τη ροζ πολιτεία μπήκαν αμέσως οι έμποροι, που είδαν στα όνειρα εκείνης της παρέας ένα ολοκαίνουργιο προϊόν.

    Από όλα αυτά έμεινε η μουσική και τα ονόματα των παιδιών. Και όπως σε όλες τις παρέες των παιδιών, πάντα κάποιος είναι ο αρχηγός.

    Το όνομά του ήταν Έλβις Ααρον Πρίσλεϊ και σε αυτόν είναι αφιερωμένο αυτό το σύντομο σημείωμα, 35 χρόνια μετά τον θάνατό του.

    [03] Η ομάδα αίματος επηρεάζει την καρδιά

    Δεν κινδυνεύει εξίσου η καρδιά όλων των ανθρώπων. Μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ποικίλει ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει κάθε άνθρωπος. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη σπανιότερη ομάδα ΑΒ και τον μικρότερο όσοι ανήκουν στην ομάδα 0.

    Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Λου Τσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", σύμφωνα με το BBC, δεν γνωρίζουν για ποιόν λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στον βαθμό κινδύνου και υποθέτουν ότι διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη σχέση ανάμεσα στην ομάδα αίματος και την καρδιά.

    Οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι ο τύπος αίματος Α σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης (λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας- LDL), ενώ ο τύπος αίματος ΑΒ σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα χρόνιας φλεγμονής που επίσης προξενεί ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία. Αντίθετα, μία ουσία που ευνοεί τη ροή του αίματος, μπορεί να είναι αυξημένη και να δρα προστατευτικά στα άτομα με ομάδα αίματος 0.

    [04] Νέο ρεκόρ επίτευξης υψηλότερης θερμοκρασίας

    Τα πειράματα που πραγματοποιούνται στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων (Large Hadron Collider- LHC) του CERN για την αναδημιουργία της πρωταρχικής «σούπας» της αρχέγονης ύλης του σύμπαντος, του λεγόμενου «πλάσματος κουάρκ- γκλουονίων», που εμφανίσθηκε κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Big Bang), οδήγησαν σε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ ανάπτυξης θερμοκρασίας πάνω στη Γη, άνω των πέντε τρισεκατομμυρίων βαθμών Κελσίου.

    Πρόκειται για την πιο θερμή κατάστασης της ύλης που μελετήθηκε ποτέ στο εργαστήριο και η οποία είναι περίπου 100.000 φορές θερμότερη από το εσωτερικό του Ήλιου και πυκνότερη από αυτήν ενός αστέρα νετρονίων. Το προηγούμενο ρεκόρ, της τάξης των τεσσάρων τρισεκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, είχε επιτευχθεί προ ετών στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (Relativistic Heavy Ion Collider- RHIC) του Εθνικού Εργαστηρίου Μπρουκχέιβεν των ΗΠΑ.

    Το νέο ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που δημιούργησαν οι άνθρωποι πάνω στη Γη, έγινε γνωστό, σύμφωνα με το "New Scientist", στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής συνδιάσκεψης για την ύλη κουάρκ («Quark Matter 2012») που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

    [05] Λήγει η προθεσμία για την εξόφληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

    Λήγει σήμερα η προθεσμία που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εξόφληση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

    Στο μεταξύ αναστέλλουν από σήμερα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, με αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

    Στις 25 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με πρόταση να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών όλης της χώρας από την 1η Σεπτεμβρίου.

    [06] Πρώτες συλλήψεις στη Γαλλία μετά τις ταραχές στην Αμιένη

    Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερα άτομα μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν 17 αστυνομικοί, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τέσσερα άτομα, ηλικίας από 15 ως 30 ετών, συνελήφθησαν τη νύχτα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε σχέση εμπρησμούς, ληστεία και διακίνηση κλοπιμαίων.

    Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας αποκατέστησε χθες την ηρεμία στην πόλη αυτή, δυο ημέρες μετά τις ταραχές κατά τις οποίες νεαρά άτομα πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ένα αθλητικό κέντρο και ένα παιδικό σταθμό.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός Ιούλιος στο βόρειο ημισφαίριο

    Ο Ιούλιος του 2012 υπήρξε ο τέταρτος θερμότερος στην ξηρά και στους ωκεανούς του πλανήτη μας από το 1880, όταν διατηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά αρχεία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ. Ειδικά στην ξηρά, ο φετινός Ιούλιος ήταν ο τρίτος πιο ζεστός στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και, ειδικότερα, στη στεριά του Βορείου Ημισφαιρίου (στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα) ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών!

    Η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στη ξηρά και τις θάλασσες του πλανήτη διαμορφώθηκε στους 16,42 βαθμούς Κελσίου και ήταν κατά 0,62 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (15,8 βαθμοί).

    Η μέση θερμοκρασία της ξηράς ήταν κατά 0,92 βαθμούς υψηλότερη από τον παγκόσμιο μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα και ειδικά στο Βόρειο Ημισφαίριο ήταν 1,19 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα. Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που στο Βόρειο Ημισφαίριο (στην ξηρά) καταγράφηκε ένα νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ θερμοκρασίας.

    [08] Αυξημένα τα επίπεδα ινσουλίνης και βισφατίνης στα παχύσαρκα παιδιά

    Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης και βισφατίνης σε παχύσαρκα παιδιά έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας του εργαστηρίου βιοχημείας της άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ.), που εδρεύουν στα Τρίκαλα.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας, που θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού Pediatric Exercise Science, έδειξαν ότι τα επίπεδα της βισφατίνης, μιας νέας σχετικά λιποκυτταροκίνης που βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στο κοιλιακό λίπος, ήταν κατά περίπου 20% αυξημένα στα παχύσαρκα παιδιά, ενώ τα επίπεδα ινσουλίνης ήταν αυξημένα κατά 12%.

    Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Αθανάσιος Τζιαμούρτας, η βισφατίνη μιμείται τη δράση της ινσουλίνης και παίζει σημαντικό ρόλο στη σχέση παχυσαρκίας και μεταβολικού συνδρόμου, ενώ τα επίπεδα της στους ενηλίκους αυξάνονται με την παχυσαρκία και το διαβήτη τύπου ΙΙ.

    [09] Ιστορική επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη Κύριλλου στην Πολωνία

    Ο πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος πραγματοποιεί από σήμερα στην Πολωνία ιστορική επίσκεψη, η οποία κινδυνεύει να διαταραχθεί εξαιτίας της ετυμηγορίας στη δίκη του συγκροτήματος Pussy Riot, το οποίο δικάζεται για μια "προσευχή" κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

    Στη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του, η πρώτη πατριάρχη της Ρωσίας στην καθολική Πολωνία, ο επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα υπογράψει την Παρασκευή με τον Πολωνό αρχιεπίσκοπο Γιόζεφ Μίχαλικ έκκληση για τη πολωνο-ρωσική συμφιλίωση.

    Η υπογραφή της έκκλησης συμπίπτει με την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης στη Μόσχα στην δίκη των τριών μελών του συγκροτήματος που μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 8:30:37 UTC