Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στις 23 Αυγούστου
  • [02] ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την αποδέσμευση από την ΕΕ
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου
  • [04] "Προκλητικές ενέργειες ακραίων στοιχείων"
  • [05] Κοινωνικό παντοπωλείο στο Λουτράκι
  • [06] Πυρκαγιά στις Καρυές Χίου
  • [07] Συνελήφθη στην Κακαβιά 36χρονος Αλβανός που αναζητείτο από τις ιταλικές αρχές
  • [08] Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στις 23 Αυγούστου

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς και για την σύρραξη στη Συρία,στις 23 Αυγούστου, στο Βερολίνο, με την Γερμανίδα καγκελάριο ¶γγελα Μέρκελ, δύο ημέρες πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή.

    Οι δύο συναντήσεις, που είχαν «προγραμματιστεί εδώ κι εβδομάδες», θα επικεντρωθούν «στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου», είπε η ίδια πηγή.

    Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στα τέλη του Ιουνίου, υιοθετήθηκε ένα «σύμφωνο για την ανάπτυξη», ύψους 120 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας των είκοσι επτά καθώς και ο μηχανισμός που θα επιτρέπει υπό όρους την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Η συνάντηση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψής της στο Παρίσι στα τέλη του Ιουνίου, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, θα συμπεριλάβει μια συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει ένα δείπνο.

    [02] ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την αποδέσμευση από την ΕΕ

    «Αυτό που πρέπει να φοβάται ο λαός δεν είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά οι θυσίες που ασταμάτητα του επιβάλλουν για τα καπιταλιστικά κέρδη, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, που ταλανίζονται από την κρίση και τις αντιθέσεις».

    Αυτά αναφέρονται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καρυές, στη Χίο.

    [04] "Προκλητικές ενέργειες ακραίων στοιχείων"

    «Προκλητικές ενέργειες από ομάδα "μηχανοκίνητων" ακραίων στοιχείων, συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά» καταγγέλλει με δήλωση του ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Στυλιανός Χατζηευαγγέλου.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο, «για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο».

    «Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους» προσθέτει ο κ. Χατζηευαγγέλου.

    [05] Κοινωνικό παντοπωλείο στο Λουτράκι

    Κοινωνικό παντοπωλείο και δημοτική τράπεζα ρουχισμού, έθεσε σε λειτουργία, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ο δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων και των οικογενειών που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

    Ο δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, καλεί τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, να ενεργοποιηθούν και να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δομές του δήμου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (συσκευασμένα) ή ενδύματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση και καθαρά, τα οποία θα συλλέγονται στα δημοτικά κτίρια στο Λουτράκι, την Περαχώρα, τα Ίσθμια και τους Αγίους Θεοδώρους.

    [06] Πυρκαγιά στις Καρυές Χίου

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καρυές Χίου.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

    [07] Συνελήφθη στην Κακαβιά 36χρονος Αλβανός που αναζητείτο από τις ιταλικές αρχές

    Συνελήφθη, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, 36χρονος Αλβανός, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στην ελληνική επικράτεια από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.

    Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε Eυρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για διακεκριμένη ληστεία, διάρρηξη και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία έκδοσής του στις ιταλικές Αρχές.

    [08] Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 19 νεκροί και 104 τραυματίες είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας τα θύματα των επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ.

    Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε εννέα πόλεις, λίγες ημέρες πριν από τη θρησκευτική γιορτή ¶ϊντ ελ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού.

    Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Χουσεϊνίγια της Δαμασκού και στην πόλη Ντακούκ, βορείως της πρωτεύουσας.

    Στη Χουσεϊνίγια εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 26.

    Στη Ντακούκ της επαρχίας Κιρκούκ, βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία σκοτώνοντας έξι αστυνομικούς και τραυματίζοντας 25.

    Στην περιοχή Αλ-Γκάρμα κοντά στη Φαλούτζα, τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά ενόπλων σε οδόφραγμα.

    Τρεις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στις πόλεις Τουζ Χουρμάτου, Κιρκούκ και Ντιμπίς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 12:30:39 UTC