Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κοντρέρας στην Αθήνα για να υπογράψει με τον Ολυμπιακό
  • [02] Προς κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου
  • [03] Προβλέπουν και νέα ύφεση στην Ευρωζώνη
  • [04] Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για τη σωτηρία του ευρώ

  • [01] Ο Κοντρέρας στην Αθήνα για να υπογράψει με τον Ολυμπιακό

    Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης αναμένεται να περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψειτο συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» για τα επόμενα δύο χρόνια.

    Ο Κοντρέρας αναμένεται να περάσει αύριο το πρωί τις εξετάσεις και μετά να κατευθυνθεί προς τα γραφεία του Ολυμπιακού για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Αυτή λογικά θα είναι και η τελευταία μεταγραφή των «ερυθρολεύκων», εκτός και αν προκύψει πρόταση από την Έβερτον για τον Μιραλάς, οπότε θα ανοίξει πάλι το θέμα του επιθετικού.

    [02] Προς κινητοποιήσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Σάμου

    Τελεσίγραφο προς το υπουργείο Υγείας, τη Β' Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και τη διοίκηση απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους έως τις 18 Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

    Η σχετική απόφαση ελήφθη στην συνέλευση που έγινε στις 3 Αυγούστου όπου συζητήθηκε το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων σε υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα. Τα χρήματα που τους οφείλονται αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 και το πεντάμηνο Μάρτιος-Ιούλιος 2012.

    «Εφόσον η διοίκηση δεν εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, και οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Πολιτεία όπως φόρος εισοδήματος, επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ κ.ά.», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή των εργαζομένων του νοσοκομείου.

    [03] Προβλέπουν και νέα ύφεση στην Ευρωζώνη

    Η Ευρωζώνη θα ολισθήσει σε νέα ύφεση και δεν πρόκειται να αναπτυχθεί ξανά πριν από το 2013, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς με τη συμμετοχή οικονομολόγων, που επίσης δεν προβλέπουν νέες δραστικές πολιτικές παρεμβάσεις από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα προστίθεται στα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat αυτή την εβδομάδα, κατά τα οποία η Ευρωζώνη μόλις απέφυγε την ύφεση το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, αφού μόνον η Γερμανία αναπτύχθηκε το τρίμηνο ως τον Ιούνιο, ενώ η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας, παρέμεινε σε στασιμότητα.

    Αν τα δεδομένα αυτά συνδυαστούν με την επιδεινούμενη προοπτική για τις πιο ευάλωτες οικονομίες της Ευρωζώνης, που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα σε άλλη έρευνα του Ρόιτερς, οι ελπίδες περί τερματισμού της κρίσης της ευρωζώνης ή για μια ουσιαστική ανάκαμψη μοιάζουν να εξασθενούν.

    [04] Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για τη σωτηρία του ευρώ

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τόνισε σήμερα τη σημασία της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης για να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση στη ευρωζώνη.

    "Ο χρόνος τελειώνει", δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ στην Οτάβα.

    Είπε επίσης ότι η Γερμανία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μιας πολιτικής ένωσης στην ευρωζώνη.

    Ο Χάρπερ έχει επικρίνει έντονα τις μέχρι τώρα προσπάθειες από τα μέλη της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους, και έχει παροτρύνει την Μέρκελ να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις συνομιλίες για την κρίση.

    Χθεςη Μέρκελ δήλωσε ότι θεωρεί τον Καναδά μοντέλο για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, αναφερόμενη στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας που τρέχει παράλληλα με τις πολιτικές της για την προώθηση της ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2012 - 18:30:36 UTC