Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Ενδείξεις εμπρησμού
  • [02] Βεστερβέλε: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
  • [03] Κόβονται οι πιστώσεις στις ΜΚΟ
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Ανύπαρκτη η πυροπροστασία
  • [05] "Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων "
  • [06] Πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Ζάκυνθο

  • [01] Ν. Δένδιας: Ενδείξεις εμπρησμού

    Για ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- εμπρησμών έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ζητήσει τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

    Όπως είπε ο υπουργός, τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν εκδηλωθεί 589 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 16 μόνο σήμερα.

    Στο μεταξύ, στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα εντοπίζονται τα κύρια μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο στη Χίο.

    Η καταστροφή στο νησί είναι πολύ μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καταστραφεί το 30% των μαστιχόδεντρων.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Μονόπετρο Μαγνησίας, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Κοχυλού, Άνδρου.

    Καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα στα πύρινα μέτωπα της Πελοποννήσου, όπου τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε ύφεση.

    [02] Βεστερβέλε: Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    Τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης και την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση, τονίζει για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο Γερμανός πολιτικός επαναλαμβάνει ωστόσο ότι για το Βερολίνο αποκλείεται χαλάρωση επί της ουσίας των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και αναδεικνύει την ανάγκη η δημοσιονομική σταθεροποίηση να συνδυαστεί με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και προσήλωση στην αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων.

    [03] Κόβονται οι πιστώσεις στις ΜΚΟ

    Με εντολή του πρωθυπουργού κόβονται οι πιστώσεις του 2012 προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Σωματεία, ενώ θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση τα κονδύλια για το 2013.

    Σχετική επιστολή απέστειλε προς όλους τους υπουργούς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Ανύπαρκτη η πυροπροστασία

    «Θεωρούμε εξαιρετικά προκλητικές τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και αυτές που κατατρώγουν τη Χίο είναι αποτέλεσμα εμπρησμού», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας, όμως, ταυτόχρονα ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών, αλλά ο υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός, για το οποίο βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το ότι στη Χίο είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας».

    Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι από τις αρχές Ιουλίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, είχαν καταγγείλει το γεγονός και πρόσθεσε ότι «επομένως ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό, κάτι που είναι δυστυχώς κι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας - πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό».

    [05] "Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων "

    Σε οριακή κατάσταση έχει περιέλθει η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

    «Τα νοσοκομεία της χώρας «αργοπεθαίνουν» ενώ το υπουργείο Υγείας μιλάει για κλείσιμο 661 κλινικών και συγχρόνως προσπαθεί να καλύψει τα κενά σε προσωπικό με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών με ετήσιες συμβάσεις εργασίας. Λένε ότι θα κλείσουν 661 κλινικές αλλά ούτε οι ίδιοι ξέρουν ποιες είναι αυτές οι κλινικές. Από την άλλη τα κενά σε ιατρικό προσωπικό ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνονται γύρω στις 2.300. Ανάλογες είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου τα κενά πανελλαδικά είναι 20.000. Όσο για τις ελλείψεις σε υλικά είναι γνωστό ότι είναι τεράστιες. Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν σύριγγες και γάζες», αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο κ Βαρνάβας.

    Τονίζει επίσης ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά με την πρόσληψη γιατρών με σύμβαση έργου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου απέτυχε γιατί κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον. «Τώρα προσπαθούν να αναπληρώσουν τα τεράστια κενά με την πρόσληψη 400 επικουρικών γιατρών που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ Λυκουρέντζος, ο οποίος, όμως, απέφυγε να κάνει λόγο για τις ευτελείς αμοιβές και το βαρύ εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν οι επικουρικοί γιατροί, για τις εφημερίες τους που θα μένουν απλήρωτες και για την έλλειψη μέσων ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», προσθέτει ο κ Βαρνάβας.

    Παράλληλα επισημαίνει ότι σήμερα στο 30% των νοσοκομείων οι γιατροί κάνουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό θα γενικευτεί από τον Σεπτέμβριο.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών από εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες και τις αργίες.

    [06] Πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Ζάκυνθο

    Πυρκαγιάξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αυλώνας Μεσσηνίας.Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή 'Ανω Βόλιμες, στη Ζάκυνθο, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2012 - 12:30:37 UTC