Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση
  • [02] Εικοσιτετράωρη προθεσμία στον Τ. Θεοφίλου για να απολογηθεί
  • [03] Πανσέληνος με ρομαντικές μελωδίες στο Μουσείο της Ακρόπολης
  • [04] Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία
  • [05] Επιτροπή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανακοινώνει το υπ. Παιδείας
  • [06] Διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κρήτη
  • [07] Νέες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα ανοίγουν και πάλι τα hedge funds
  • [08] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από νέες πλημμύρες στη Ρωσία
  • [09] Μουσείο Μάρκο Πόλο δημιουργήθηκε στο νησί Κόρτσουλα της Αδριατικής

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση

    «Το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δείχνοντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που υπήρχαν από την πλευρά του κόμματος, στο ζήτημα της εφεδρείας.

    Τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Πρέπει να κλείσουν, να συγχωνευτούν οργανισμοί και να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα στους εταίρους μας ότι κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα?».

    Όπως είπε, για το 2012 δεν θα υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και κυρίως των ένστολων, χωρίς να υπάρχει όμως δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών, για τα επόμενα χρόνια. «Η δέσμευση που υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι, τουλάχιστον για φέτος δεν θα υπάρχει καμία μείωση, τουλάχιστον για το 2012», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [02] Εικοσιτετράωρη προθεσμία στον Τ. Θεοφίλου για να απολογηθεί

    Προθεσμία για αύριο στις 9 το πρωί, πήρε ο 30χρονος κατηγορούμενος, Τάσος Θεοφίλου, για τη ληστεία στην Πάρο από τον 10ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

    Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται τη συμμετοχή του τόσο στη ληστεία όσο και στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Τόνισε ότι υπάρχει δικονομικό πρόβλημα καθώς ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δίωξη για το ίδιο αδίκημα δυο φορές, ενώ αμφισβήτησε και τον τρόπο λήψης DNA από την αστυνομία, στοιχείο που τον τοποθετεί στον τόπο της ληστείας.

    Τέλος, ο κ. Φυτράκης επισήμανε ότι η ποινική διαδικασία θα έπρεπε να είναι στα δικαστήρια της Σύρου και όχι στην Αθήνα. Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος βρίσκεται ενώπιον του αυτοφώρου τριμελούς πλημμελειοδικείου για το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής κατά τη σύλληψή του.

    [03] Πανσέληνος με ρομαντικές μελωδίες στο Μουσείο της Ακρόπολης

    Με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012. Το «ραντεβού» έχει δοθεί, στις 9.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου ενώ το έναυσμα θα σημάνει το μουσικό σχολείο Βόλου.

    Στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του, το μουσικό σχολείο Βόλου έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθιερώνοντας μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες δημιουργούς.

    Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.

    Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

    [04] Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία

    Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών θα μπορούσε αργότερα να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία, αποκαλύπτει έρευνα.

    "Πιστεύουμε συνήθως ότι η παχυσαρκία είναι μια επιδημία που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, όμως ολοένα και περισσότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα", υπογραμμίζει ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Λεονάρντο Τρασάντε, του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τη χρήση αντιβιοτικών σε 11.532 παιδιά που γεννήθηκαν στο Έιβον της Βρετανίας το 1991 και το 1992. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν λάβει αντιβιοτικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες της ζωής τους ζύγιζαν περισσότερο από τα υπόλοιπα.

    Η διαφορά βάρους ήταν ελάχιστη στα νήπια από 10 έως 20 μηνών, όμως αυξανόταν στη συνέχεια και σε ηλικία 3 ετών και 2 μηνών τα παιδιά που είχαν πάρει αντιβιοτικά είχαν αυξημένες πιθανότητες (κατά 22%) να είναι υπέρβαρα.

    Αντιθέτως, στα βρέφη που έλαβαν αντιβιοτικά μετά τον 5ο μήνα δεν διαπιστώθηκε αξιοσημείωτη διαφορά βάρους.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Επιτροπή για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανακοινώνει το υπ. Παιδείας

    Τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί, έπειτα από σχετικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, τη διαδικασία και τους όρους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας.

    Οι αρμοδιότητες καθώς και τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσουν αύριο ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου.

    Πηγές από το υπουργείο σημείωναν ότι τα μέλη της επιτροπής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και ότι το έργο τους δεν θα έχει καμία σχέση με απολύσεις ή την εφεδρεία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χθες, ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η εφεδρεία θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς εφόσον αποφασιστεί για τον δημόσιο τομέα. Επισήμανε, πάντως, ότι το μέτρο της εφεδρείας δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο μέσον της σχολικής χρονιάς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του από το ερχόμενο έτος.

    [06] Διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κρήτη

    Διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή της Φαιστού Ηρακλείου, όταν άγνωστος επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον ζευγαριού, που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Η επίθεση έγινε στη μία και μισή τα ξημερώματα στην επαρχιακή οδό Καμηλαρίου - Καλαμακίου στη Φαιστό, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος, με συνεπιβάτη την 50χρονη σύζυγό του, οι οποίοι επέστρεφαν από την ταβέρνα που διατηρούν στο Καλαμάκι, στο σπίτι τους στις Μοίρες.

    Ο άγνωστος άνδρας τους είχε στήσει καρτέρι και μόλις είδε το αυτοκίνητο να πλησιάζει το πυροβόλησε πάνω από 17 φορές και 8 σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημα. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξε τραυματισμός του ζευγαριού, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

    [07] Νέες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα ανοίγουν και πάλι τα hedge funds

    Ορισμένα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) άρχισαν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα, οι τιμές των οποίων είναι πολύ χαμηλές, καθώς αισιοδοξούν ότι η πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της θα τους αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ.

    Τα ταμεία αυτά, τα οποία αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμο κέρδος και δεν είναι θεσμικού χαρακτήρα επενδυτές, θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προσέλκυαν λίγους επενδυτές μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες επενδυτές τον περασμένο Μάρτιο, μπορεί να αποτελούν τώρα ευκαιρία, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να κρατηθεί σε τροχιά για να επιτύχει τους όρους και να λάβει τη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

    [08] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από νέες πλημμύρες στη Ρωσία

    Πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και ώθησαν τις αρχές να απομακρύνουν 1.500 κατοίκους από τη νότια επαρχία Κρασνοντάρ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου τον περασμένο μήνα οι πλημμύρες είχαν στοίχισει τη ζωή σε 171 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η έντονη βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε την υπερχείλιση ενός ποταμού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 600 κατοικίες στην πόλη Ναβαμιχάιλοφσκι και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μια γειτονική πόλη, ανέφερε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Μουσείο Μάρκο Πόλο δημιουργήθηκε στο νησί Κόρτσουλα της Αδριατικής

    Μουσείο αφιερωμένο στο Μάρκο Πόλο, στο οποίο προβάλλονται τα ταξίδια του μεγάλου Ιταλού εξερευνητή και εμπόρου, απέκτησε η πόλη Κόρτσουλα στο ομώνυμο νησί της Κροατίας.

    Η Κόρτσουλα, σύμφωνα με κάποιους βιογράφους του, είναι η γενέτειρα του ανθρώπου που έφθασε τον 13ο αιώνα έως την Κίνα

    Οι επισκέπτες του Μουσείου περνούν από επτά τμήματα, από επτά σκηνές, στις οποίες, με υψηλής αισθητικής σκηνικά και υπερρεαλιστικές κούκλες και τη συνοδεία συστήματος ξενάγησης, βλέπουν τη ζωή του Μάρκο Πόλο από την αναχώρησή του από την Κόρτσουλα για το ταξίδι του έως την άφιξή του στην αυλή του Μογγόλου ηγέτη Κουμπλάι Καν.

    Για την ανέγερση του Μουσείου διατέθηκαν περίπου 266.000 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 August 2012 - 10:30:40 UTC