Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από 1/9
  • [02] Tα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων
  • [03] Ο Β. Σόιμπλε δεν συμφωνεί να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος
  • [04] Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ

  • [01] Αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από 1/9

    Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), από την 1η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε πριν από λίγο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

    Η εφαρμογή αυτής της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά.

    Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.

    Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν:

  • Τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες. *Άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία». *Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
  • Εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.

    [02] Tα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων

    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα--μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καπνιστών που προσπαθούν να απαλλαγούν από τη συνήθεια--δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με ελληνική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Έλληνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από την μικρής κλίμακας κλινική τους μελέτη προέκυψε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο--μία συσκευή που δουλεύει με τη χρήση μπαταριών και μετατρέπει την υγρή νικοτίνη σε ατμό--δεν έχει παρενέργειες για την καρδιακή λειτουργία.

    "Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μια υγιεινή συνήθεια αλλά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική των (κανονικών) τσιγάρων", δήλωσε κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

    "Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους τεράστιους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα, από τα δεδομένα που διατίθενται επι του παρόντος προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο βλαβερά και ότι το να αντικαταστήσει κάποιος τον καπνό με ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του".

    Ο Φαρσαλινός και η ομάδα του εξέτασαν την καρδιακή λειτουργία 20 νεαρών καπνιστών πριν και μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου με καπνό καθώς και εκείνη 22 χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου πριν και μετά την χρήση του επι επτά λεπτά.

    Ενώ οι καπνιστές εμφάνισαν σημαντική καρδιακή δυσλειτουργία--περιλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού--εκείνοι που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα εμφάνισαν μόνο μια μικρή αύξηση της πίεσης.

    Η ελληνική κλινική μελέτη ήταν η πρώτη στον κόσμο που εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στην καρδιά από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ο δρ Φαρσαλινός δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθούν μελέτες ευρύτερης κλίμακας για την εξέταση των πιθανών μακροχρόνιων παρενεργειών από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ άλλοι γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο δήλωσαν επιφυλακτικοί για τυχόν πρώιμη "αθώωση" του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

    "Προφανώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει το πλεονέκτημα του να μην περιέχει τις χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες--πλην της νικοτίνης--που περιέχει ένα κανονικό τσιγάρο", είπε ο δρ Ράσελ Λέπκερ από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

    "Δεν νομίζω ότι έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα (η μελέτη), αλλά αναμφίβολα αν εκθέσεις κάποιον σε λιγότερες βιοενεργές χημικές ουσίες ο κίνδυνος θα είναι μικρότερος", πρόσθεσε ο ίδιος.Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά το 2003 στην Κίνα αλλά σήμερα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους.

    [03] Ο Β. Σόιμπλε δεν συμφωνεί να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος

    «Επιπλέον χρόνος σημαίνει γενικά και περισσότερα χρήματα και αυτό σημαίνει πολύ σύντομα ένα νέο πακέτο στήριξης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να ζητεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος λιτότητας.

    Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Der Tagesspiegel", αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης» και, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο τέλος του 2011, σημειώνει ότι «εάν μισό χρόνο μετά, αυτό δεν επαρκεί, τότε δεν μιλούμε πια για μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

    Άλλη διάσταση στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη δίνει το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Άρμιν Λάσετ, ο οποίος, σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Reuters προειδοποιεί για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης μιας χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί», επισημαίνει.

    [04] Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Ιράκ

    Ελικόπτερο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν συνετρίβη σήμερα στο δυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό.

    Το ελικόπτερο επρόκειτο να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στη μεθοριακή πόλη Σαρντάστ. Η συντριβή του οφείλεται σε τεχνική βλάβη, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 August 2012 - 16:30:42 UTC