Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των "τριών" για τα μέτρα των 11,5 δισ.
  • [02] "Μη ρεαλιστικό" να μιλάμε για ζώνες προστασίας, λέει ο Άσαντ
  • [03] Δωρεάν οδοντοατρική φροντίδα σε παιδιά και χαμηλόμισθους στην Αυστραλία
  • [04] M. Μόντι: Τα υψηλά "σπρεντ" συνιστούν "σοβαρό πρόβλημα"
  • [05] Παραιτήθηκε από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ο Ν. Χατζηαργυρίου
  • [06] Απερρίφθη η έφεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γ. Τιμοσένκο
  • [07] Βόμβα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ
  • [08] Υπέγραψε στη Μίλαν ο Ισπανός επιθετικός Μπόγιαν Κρκιτς

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των "τριών" για τα μέτρα των 11,5 δισ.

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία είχε ως βασικό θέμα την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η επεξεργασία των μέτρων δεν έχει ολοκληρωθεί και τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες, όπως είπε, είναι αντίθετος και να προστατευθούν τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι το πακέτο αυτό πρέπει να συνδιαστεί μ' ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, επισήμανε πως η προσπάθεια είναι συνεχής και ξακαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας.

    Οσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, τόνισε πως η συζήτηση συνεχίζεται ενώ τάχθηκε κατά των μειώσεων των συντάξεων του ΟΓΑ. Σχετικά με τους ΟΤΑ, δήλωσε πως δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές καθώς οι δήμοι υποκαθιστούν σε πολλές περπιτώσεις το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.

    Ο κ. Βενιζέλος μεταβαίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, όπου θα κάνει δηλώσεις.

    Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι το πακέτο των μέτρων έχει κλείσει.

    Απομένουν ακόμα ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως είπε, που θα ρυθμιστούν σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

    Διευκρίνισε ότι είναι ανοιχτό το θέμα των ειδικών μισθολογίων και πρόσθεσε ότι στο βασικό σενάριο δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη για περικοπή συντάξεων του ΟΓΑ.

    [02] "Μη ρεαλιστικό" να μιλάμε για ζώνες προστασίας, λέει ο Άσαντ

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι Δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων, είναι "μη ρεαλιστική", σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξής του που θα μεταδοθεί απόψε.

    "Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρία", δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό φιλοκαθεστωτικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.

    Ο Άσαντ παραδέχθηκε πως το καθεστώς του δεν έχει ακόμη κερδίσει τη μάχη που διεξάγει εναντίον των ανταρτών και πως η μάχη αυτή θα πάρει ακόμη "καιρό", σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Τουρκία είχε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την πιθανότητα φιλοξενίας των σύρων προσφύγων μέσα στην ίδια τη χώρα τους και ότι η Άγκυρα αναμένει ο διεθνής οργανισμός να λάβει σαφή μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

    [03] Δωρεάν οδοντοατρική φροντίδα σε παιδιά και χαμηλόμισθους στην Αυστραλία

    Δωρεάν ιατρική φροντίδα θα παράσχει η αυστραλιανή κυβέρνηση σε εκατομμύρια παιδιά και χαμηλόμισθους πολίτες.

    Η υπουργός Υγείας, Τάνια Πλίμπερσεκ, ανακοίνωσε ένα εντυπωσιακό πακέτο μέτρων συνολικού κόστους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως εξήγησε η υπουργός μέσω του προγράμματος αυτού θα προσφέρεται δωρεάν ιατρική φροντίδα σε εκατομμύρια Αυστραλούς, θα περιοριστεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής και θα «απελευθερωθούν άλλοι πόροι και υπηρεσίες» ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η οδοντιατρική υγεία όλων των Αυστραλών.

    [04] M. Μόντι: Τα υψηλά "σπρεντ" συνιστούν "σοβαρό πρόβλημα"

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι προειδοποιεί ότι τα υψηλά "σπρεντ" συνιστούν "σοβαρό πρόβλημα" για την Ιταλία, αλλά επίσης "κίνδυνο για τις χώρες που φαίνεται ότι επωφελούνται από αυτά", σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Ο Μάριο Μόντι παραδέχεται ότι το επίπεδο των "σπρεντ", η διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται μία χώρα και των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Γερμανία, η οποία χρηματοδοτείται με πολύ χαμηλά επιτόκια, "παραμένουν σοβαρό πρόβλημα".

    "Οχι μόνο για τα κράτη, αλλά επίσης για τις επιχειρήσεις που πρέπει να χρηματοδοτηθούν σε χώρες όπως η δική μας, το κόστος είναι πολύ υψηλό... Είναι ένας παράγοντας που αλλοιώνει σοβαρά τον διεθνή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων", προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

    [05] Παραιτήθηκε από αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ο Ν. Χατζηαργυρίου

    Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Χατζηαργυρίου.

    Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό και θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012.

    Ο κ. Χατζηαργυρίου είχε στις αρμοδιότητές του την εποπτεία των Δικτύων της Μεταφοράς και της Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

    [06] Απερρίφθη η έφεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γ. Τιμοσένκο

    Το Ανώτατο δικαστήριο της Ουκρανίας απέρριψε σήμερα την έφεση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο κατά της καταδίκης της για κατάχρηση εξουσίας, κατηγορία για την οποία εκτίει επταετή ποινή κάθειρξης.

    "Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η έφεση", είπε στο δικαστήριο ο δικαστής Ολεξάντερ Γελφίμοφ.

    Η ΕΕ και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η καταδίκη της Τιμοσένκο συνιστά πολιτική δίωξη υποκινούμενη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς και έχουν ζητήσει την αποφυλάκισή της.

    Η ίδια η Τιμοσένκο έχει καταγγείλει την κακοποίησή της κατά την διάρκεια της κράτησής της.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Βόμβα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

    Οι αρχές έκλεισαν σήμερα τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ Σίπχολ μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

    "Ο τερματικός σταθμός C εκκενώθηκε προληπτικά εξαιτίας βάσιμης υποψίας" ότι οι αρχές του αεροδρομίου εντόπισαν μια βόμβα από τον Πόλεμο, είπε η εκπρόσωπος.

    "Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μπορούμε να σταθμεύσουμε τα αεροσκάφη σε κάποιο άλλο σημείο, ως ένα βαθμό, αλλά κάποια στιγμή (αυτό) θα προκαλέσει ματαιώσεις ή καθυστερήσεις (πτήσεων)", πρόσθεσε η ίδια.

    Από τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό αναχωρούν πτήσεις προς τις χώρες της ΕΕ που ανήκουν στη Συνθήκη Σένγκεν.

    Το Σίπχολ είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Υπέγραψε στη Μίλαν ο Ισπανός επιθετικός Μπόγιαν Κρκιτς

    Ο Μπόγιαν Κρκιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μίλαν.

    Ο τεχνικός των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος, καθώς ήθελε διακαώς να πάρει τον Ισπανό επιθετικό στο «Σαν Σίρο» από τη Ρόμα. Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η διοίκηση της Μίλαν συμφώνησε με την αντίστοιχη της Ρόμα για την απόκτηση του 22χρονου -σερβικής καταγωγής- άσου.

    «Ο Μπόγιαν είναι παίκτης της Μίλαν», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε από τη Ρόμα πέρσι το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα αντί 12 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2012 - 8:30:38 UTC