Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα
  • [02] Ρυθμίσεις 663.422 στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
  • [03] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους μετακλητούς υπαλλήλους
  • [04] Νέο διήμερο "λουκέτο" στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου βάζουν οι δήμοι
  • [05] Γιορτή κρασιών στη Νεμέα
  • [06] Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου

  • [01] Το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα

    Τη στήριξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις και παράλληλα δήλωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας,για να συζητήσει με τις ελληνικές αρχές, όπως είπε, τα δεδομένα και τις προοπτικές της σημερινής κατάστασης, καθώς και για το σχεδιασμό των επόμενων βημάτων.

    Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, θα έχει στόχο την ολοκλήρωση αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.Ο κ. Ράις πρόσθεσε ότι η τρόικα θα επικεντρωθεί στη μείωση του ελλείμματος, στα διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και για την εξασφάλιση μόνιμης και υψηλότερης ανάπτυξης.

    Ο κ. Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα παραμονής των μελών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί. Επίσης, είπε ότι δεν γνωρίζει για το πότε θα είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας ώστε να δοθεί στα μέλη του συμβουλίου του Ταμείου και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι πάντα η τακτική που ακολουθείται και από τους Ευρωπαίους συνεργάτες και θα γίνει (η ετοιμασία της έκθεσης) όταν "όλα θα ξεκαθαριστούν", επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

    [02] Ρυθμίσεις 663.422 στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων

    Oι ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, παρουσίασαν, την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, αύξηση του αριθμού κατά 16,4% και ανήλθαν σε 663.422, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

    Σε αξία οι ρυθμίσεις την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011 ανήλθαν σε 18,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,2%. Επίσης, αποδεικνύεται ότι οι τράπεζες υλοποιούν ρυθμίσεις δανείων ακόμα και προς νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό υπόλοιπο δανειοδότησης, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού ανά ρυθμιζόμενο δάνειο έχει μειωθεί κατά 12,2%, και οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις δανείων εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που πιστοποιεί ότι οι προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών είναι προσαρμοσμένες στις τρέχουσες δυνατότητες της πλειονότητας των νοικοκυριών. Ο μέσος όρος ποσού δανείου που ρυθμίζεται είναι 27.528 (30/6/2012) από 31.362 ευρώ (31/12/2011).

    [03] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους μετακλητούς υπαλλήλους

    Υψηλοί τόνοι επικράτησαν σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με αφορμή την πρόταση των 16 βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον πρόεδρο του Σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη να περικοπούν τα προνόμια (πρώην και νυν) αξιωματούχων της Βουλής, ανάμεσα τους και η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων.

    Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε να γίνει συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έρθει το ζήτημα αυτό στην Ολομέλεια της Βουλής και να βρεθούμε όλοι ενώπιος ενωπίω της αλήθειας, αλλά και το τι υπερασπιζόμαστε πραγματικά».

    Με την άποψη του κ. Πολύδωρα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη κατά του Κοινοβουλίου σε μέσα ενημέρωσης αλλά και σε 20-30 βουλευτές που περιφέρονται στα κανάλια, όπως είπε, και ασχημονούν, προσθέτοντας ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτο τους.

    «Είναι φυσικό να μην λειτουργούν απολύτως άψογα κάποια πράγματα. Αυτό μας επιβάλλει και είναι ευθύνη μας να διορθώνουμε ότι είναι προβληματικό, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιζόμαστε το Κοινοβούλιο και τους Θεσμούς. Είναι εμφανές ότι ένα μέρος των Μέσων Ενημέρωσης, που ελέγχονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αξιοποιούν αυτές τις αδυναμίες, έστω και αν υπονομεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κακλαμάνης.

    Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και ο αντίκτυπος που είχε, απασχόλησε και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στενοί συνεργάτες του οποίου σημείωσαν: "Όλα αυτά τα στοιχεία που ζητά η ΔΗΜΑΡ έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που θα γίνει".

    [04] Νέο διήμερο "λουκέτο" στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου βάζουν οι δήμοι

    Τελικά επιβεβαιώθηκε η διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη σημερινή, γεμάτη ένταση, έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ, καθώς στο τελικό ψήφισμα η πλειοψηφία των δημάρχων αποφάσισε να προχωρήσει σε νέο διήμερο κλείσιμο των δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

    Επίσης, αποφασίστηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι δήμαρχοι θα επιδιώξουν συναντήσεις και με τον υπουργό Οικονομικών και το προεδρείο της Βουλής.

    Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι των δημάρχων που μίλησαν στο συνέδριο, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ούτε και από τα 35 εκατομμύρια ευρώ που εκταμίευσε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν από το σημερινό έκτακτο συνέδριο.

    [05] Γιορτή κρασιών στη Νεμέα

    Ξεκινά την Παρασκευή η τριήμερη γιορτή των κρασιών Νεμέας με την επωνυμία "Μεγάλες ημέρες Νεμέας'', που οργανώνονται από τον δήμο Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας.

    Οι "μεγάλες μέρες της Νεμέας'' αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό, που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργήτικο, μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο.

    Εφέτος, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον, με στόχο να αναδείξουν την αξία του, σε συνδυασμό με την αμπελουργική ζώνη Νεμέας για την ανάπτυξη της περιοχής.

    Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται στην προβολή του αμπελώνα, στο ευρύ κοινό, ως ελκυστικό φυσικό τοπίο, σε σχέση με την επισκεψιμότητα και τον οινοτουρισμό. Στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους παραγωγούς και στους οινοποιούς και τους κατοίκους της περιοχής, σε σχέση με τη διαχείριση και την προστασία του προϊόντος.

    Στην ενίσχυση μεθόδων καλλιέργειας και οινοποίησης φιλικών με το περιβάλλον. Στη συζήτηση για δημιουργία φακέλου και των προϋποθέσεων για την ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας, του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανίων, σε φυσικό μνημείο εξαιρετικής ομορφιάς.

    [06] Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου

    Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.

    Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δι' ανατάσεως των χειρών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2012 - 16:30:43 UTC