Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση
  • [02] Εντείνονται οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη
  • [03] Θερινές προβολές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
  • [04] Ομιλητής στο φεστιβάλ της εφημερίδας Liberazione ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης τιμά τον Θ. Αγγελόπουλο
  • [06] Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου
  • [07] Το ΚΚΕ καταγγέλει απόπειρα εμπρησμού του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χ. Φλωράκης»

  • [01] Α. Σαμαράς: Το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση

    Τους στόχους της κυβέρνησης παρουσίασε χθες, στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκαμψη της οικονομίας και την εμπέδωση στους πολίτες του αισθήματος της ασφάλειας.

    Στην ομιλία του προς τους υπουργούς, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως τα μέτρα δεν είναι μάταια και επεσήμανε πως σε δύο χρόνια θα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα. Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

    Ξεκαθάρισε πως «το 2013 θα έχει αναχαιτιστεί η ύφεση και θα έχει περιοριστεί η ανεργία και τα λουκέτα» και ήταν σαφής τονίζοντας πως «η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ». Για μια ακόμα φορά πάντως κατηγόρησε όσους επιδιώκουν με τη στάση τους την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης και της αλλαγής του κλίματος.

    [02] Εντείνονται οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

    Εντείνονται οι προσπάθεις για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

    Ο πρόεδρος της Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, αρχής γενομένης με την γερμανίδα καγκελάριο¶γκελα Μέρκελκαι τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Την Παρασκευή καταφθάνει στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργο Αντώνη Σαμαρά,ενώ την επομένη θα δειτον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

    [03] Θερινές προβολές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

    Με δύο μικρά αφιερώματα -στην εκπαίδευση και την αρχαιολογία- ολοκληρώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τον κύκλο των θερινών προβολών του στο κτίριο της Ερμού 136 (Θησείο).

    Ειδικότερα, τις Πέμπτες του Σεπτέμβρη και σε συνεργασία με τον Διδασκαλικό Σύλλογο «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» και την Ε' ΕΛΜΕ θα προβληθούν ταινίες με θέμα την εκπαίδευση (το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).

    Στο δεύτερο αφιέρωμα, οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν το έργο τους.

    Σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ, τις τρεις πρώτες Τρίτες του Σεπτεμβρίου θα προβληθούν αρχαιολογικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2012 και βραβεύθηκαν από κοινό και κριτικούς. Την τελευταία Τρίτη του μήνα θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους, που δημιουργήθηκαν από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

    Αυτή την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012, θα προβληθούν οι ταινίες:

    «Οι ειδικοί της αρχαιολογίας» (μεταγλωτισμένη), των Joris Clert, Pierre-Emmanuel Lyet, Marc Chevalier. Η ταινία πήρε το Βραβείο Εκπαιδευτικής ταινίας.

    Μέσα από πολλές μικρές ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι ειδικοί της αρχαιολογίας μάς συστήνονται και μας αποκαλύπτουν τα κρυφά μυστικά της δουλειάς τους.

    [04] Ομιλητής στο φεστιβάλ της εφημερίδας Liberazione ο Αλ. Τσίπρας

    Στη Βενετία θα μεταβείαύριο Κυριακή,ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει μέρος ως κεντρικός ομιλητής στο ετήσιο φεστιβάλ της εφημερίδας Liberazione.

    Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Κυριακή, στην κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ στο Campo San Giacomo dell'Orio, με θέμα την εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς για την Ευρώπη και με συνομιλητές τον Εθνικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, Πάολο Φερέρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου της Ιταλίας (FIOM), Μαουρίτσιο Λαντίνι.

    [05] Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης τιμά τον Θ. Αγγελόπουλο

    Αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Ακαδημία Κινηματογράφου (New York Film Academy) και το «Cineaste Magazine».

    Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, θα γίνει αναφορά στη ζωή, το έργο του Αγγελόπουλου, αλλά και το μέγεθος της απώλειας για την 7η Τέχνη. Επίσης, θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Αναπαράσταση», γυρισμένη το 1970.

    [06] Η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου

    Χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και τροφή, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, συνολικής έκτασης 69.000 στρεμμάτων. Η αξία του σημαντικού αυτού υγροτόπου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, είναι πολύ μεγάλη για την ορνιθοπανίδα, γεγονός που αναδεικνύεται μέσα από την επιστημονική έρευνα και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

    Από τη μελέτη της μετανάστευσης, μέσω δακτυλιώσεων, που υλοποιείται στο Δέλτα του Έβρου από το 1994, αποδεικνύεται πως ο υγρότοπος αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού στο ταξίδι των πουλιών μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

    Σήμερα, το Δέλτα του Έβρου έχει αναδειχτεί ως η περιοχή με τα περισσότερα δακτυλιωμένα πουλιά σε όλη τη χώρα (πάνω από 85.000), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα. Επίσης, οι εποχιακοί υγρότοποι της παράκτιας ζώνης της ¶νθειας (Βάλτος ?Αρμύρες) είναι από τους πιο σπουδαίους για τη μετανάστευση των παρυδάτιων και στρουθιόμορφων ειδών.

    Η φετινή «φθινοπωρινή» εξόρμηση από τους ορνιθολόγους του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και εθελοντών, απέδωσε 1651 πουλιά από 38 είδη.

    [07] Το ΚΚΕ καταγγέλει απόπειρα εμπρησμού του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χ. Φλωράκης»

    Απόπειρα εμπρησμού, τη νύχτα στο Χαλάνδρι, του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», καταγγέλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    «Καταγγέλλουμε στον λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε, τη νύχτα, εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη - Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης. Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο τον χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ. Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.

    «Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Αυτή η αντιλαϊκή - αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, και υπογραμμίζει ότι «ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 September 2012 - 8:30:37 UTC