Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [02] Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου
  • [03] Ν. Δένδιας: Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ
  • [04] Μ. Δαμανάκη: Η χώρα μας υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε ελάχιστα
  • [05] Κουβέλης: Θα ψηφίσουμε μόνο μέτρα που εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης

  • [01] Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας του γενους στην δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η χώρα επεσήμανε απόψε από τα Χανιά ,πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στη δυτική Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Στο αεροδρόμιο των Χανίων τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του κλήρου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ παρόντες ήταν , ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης οι βουλευτές Χανίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πλήθος κόσμου.

    Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης καλωσόρισε στην Κρήτη τον κ Βαρθολομαίο με θερμά λόγια, ενώ από τη μεριά του,ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε αρχές κλήρο και πολίτες για την υποδοχή εκφράζοντας την χαρά του που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται το νησί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Την Κυριακή, θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής καί Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις αγίων Λειψάνων και ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.

    Στις 5.30 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τον αγιασμό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου Κυδωνίας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο.

    [02] Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά στο δάσος του Σέιχ Σου

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε πριν από περίπου τρεις ώρες στο δάσος του Σέιχ Σου, στην περιοχή πίσω από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ ελέγχονται όλες οι εστίες της φωτιάς, που έκαψε περίπου δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δέκα στρέμματα δάσους.

    [03] Ν. Δένδιας: Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ

    Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της όπως αποκαλύπτει ο Ν Δένδιας στην Καθημερινη της Κυριακής. Ο υπουργός θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη ενώ σε ότι αφορα το μισθολόγιο τους σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόσησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τροικα, ώστε να διατηρηθει το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών. Αποκαλύπτει ότι αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης επεισοδίων με την ρίψη νερού αντί δακρυγόνων, ενώ προαναγγέλει και ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

    [04] Μ. Δαμανάκη: Η χώρα μας υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε ελάχιστα

    Τον κίνδυνο να καταλήξει η Ελλάδα «παράπλευρη απώλεια της ευρωπαικής ενοποίησης» επισημαίνει σε συνένετυξη της στην Καθημερινη της Κυριακής η επιτροπος Μ Δαμανάκη. Αναγνωρίζει αστοχίες στο Μνημόνιο, αλλά υποστηρίζει πως τη βασική ευθύνη την έχει η χώρα, η οποία «υποσχέθηκε πολλά, αλλά έκανε ελάχιστα». Τονίζει πως θα πρέπει να σταματήσει ο δημόσιος τομέας να καταπίνει το οξυγόνο της οικονομίας, να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες και τα κλειστά επαγγέλματα και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή γιατι διαφορετικά η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός «ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού χώρου».

    [05] Κουβέλης: Θα ψηφίσουμε μόνο μέτρα που εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης

    Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο κ Κουβέλης τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, «αλλά δεν το στηρίζει άκριτα».Σημειώνειπάντως πως η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρω εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα. Καλεί τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διατυπώνουν ενστάσεις στα μέτρα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραμείνουν στο κόμμα καθώς δεν πρόκειται να τους διαγράψει, αν καταψηφίσουν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 September 2012 - 18:30:37 UTC