Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Η Αθήνα να παραδοθεί ασφαλής στους κατοίκους της
  • [02] ΟΟΣΑ: Δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ
  • [03] Άγνωστοι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι στην Κόρινθο
  • [04] Συνελήφθη ο ιμάμης που κατέθεσε μήνυση για βλασφημία κατά της μικρής Ριμσά
  • [05] Ομογενής διατροφολόγος "υμνεί" τα θετικά της μεσογειακής δίαιτας

  • [01] Α. Σαμαράς: Η Αθήνα να παραδοθεί ασφαλής στους κατοίκους της

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, έκανε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

    Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Ν. Δένδιας, δήλωσε στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής" ότι προβλέπεται μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων.

    Ο υπουργός θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη ενώ σε ότι αφορα το μισθολόγιο τους σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόσησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τροικα, ώστε να διατηρηθει το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών.

    Αποκάλυψε επίσης,ότι αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισηςτων διαδηλώσεωνμε την ρίψη νερού αντί δακρυγόνων, ενώ προανήγγειλε και ρύθμιση για τον περιορισμό τους.

    [02] ΟΟΣΑ: Δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, διότι οι σημερινοί οικονομικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν", δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Αχνελ Γκουρία κατά τη διάρκεια διεθνούς φόρουμ στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

    "...το σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν πρέπει να κινδυνεύσει το ευρώ...Η ΕΚΤ οφείλει να κάνει περισσότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο ευρωπαϊκός Μηχανισμός σταθερότητας δεν επαρκούν...Η ΕΚΤ πρέπει να αρχίσει πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών τίτλων χωρίς περιορισμούς όσο το δυνατόν συντομότερα", δήλωσε ο Ανχελ Γκουρία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    "Πιστεύω ότι κανείς δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ και κανείς δεν πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ", είπε.

    [03] Άγνωστοι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι στην Κόρινθο

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων, οι οποίοι έδεσαν και λήστεψαν ζευγάρι στο Κρυονέρι Κορινθίας.

    Ειδικότερα, οι τρεις άγνωστοι, χθες βράδυ, εισέβαλαν στο σπίτι 50χρονου και αφού, με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας, έδεσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και τη σύζυγό του, πήραν όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν.

    [04] Συνελήφθη ο ιμάμης που κατέθεσε μήνυση για βλασφημία κατά της μικρής Ριμσά

    Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε τον ιμάμη που κατέθεσε τη μήνυση κατά της νεαρής Ριμσά, της χριστιανής που κατηγορείται για βλασφημία κατά του κορανίου, με την κατηγορία της κατασκευής πλαστών πειστηρίων, έγινε σήμερα γνωστό από πηγές των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Η Ριμσά, που κατοικεί στη φτωχή συνοικία Μεχραμπάντ, στην περιφέρεια του Ισλαμαμπάντ, είναι φυλακισμένη εδώ και δύο εβδομάδες κατηγορούμενη ότι έκαψε σελίδες του βιβλίου εισαγωγής στη διδασκαλία του ισλάμ που προορίζεται για τα παιδιά και περιέχει στίχους του κορανίου. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, η μικρή είναι 11 ετών, ενώ ιατρική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να προσδιορίσει την ηλικία της κατέληξε σε εκτίμηση ότι είναι περίπου 14 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ριμσά πάσχει από το σύνδρομο Down και είναι αναλφάβητη.

    Στο Πακιστάν η βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ τιμωρείται με θάνατο, ενώ η προσβολή του κορανίου επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Αύριο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα αποφασίσει για την υπό όρους αποφυλάκιση της Ριμσά.

    [05] Ομογενής διατροφολόγος "υμνεί" τα θετικά της μεσογειακής δίαιτας

    «Είσαι αυτό που μαγειρεύεις» (You are what you cook), είναι ο τίτλος ενός από τα βιβλία που έχει γράψει και εκδώσει φέτος η ομογενής διατροφολόγος δρ. Αντιγόνη Κουρή-Μπλάζου. Περιέχει 80 συνταγές ελληνικής -μεσογειακής δίαιτας και ανοίγει τον δρόμο στους Αυστραλούς όχι μόνο για καλύτερη υγεία, αλλά και γευστικότερη καθημερινή εμπειρία.

    Η δρ. Αντιγόνη Κουρή-Μπλάζου θεωρεί ότι οι χορτοφαγία, όταν συνδυάζεται με όσπρια και ξηρούς καρπούς είναι η υγιεινότερη διατροφή.

    Στην έρευνα, που διενήργησε πριν χρόνια, η ομογενής επιστήμονας διαπίστωσε ότι «τα επίπεδα παχυσαρκίας και διαβήτη είναι 2-3 φορές υψηλότερα στην πρώτη γενιά Ελληνοαυστραλών, ιδιαίτερα των γυναικών. Υπάρχουν δε και άλλες μελέτες, που στηρίζουν αυτή τη διαπίστωση».

    Η ίδια τονίζει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ηγείται έρευνας στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης με αντικείμενο το σωματικό βάρος Ελλήνων άνω 65 χρόνων, την υγεία τους και τις διατροφικές τους συνήθειες. Τα στοιχεία, που θα προκύψουν θα συγκριθούν με εκείνα αντίστοιχης έρευνας, που διενεργεί για τον ελλαδικό χώρο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 September 2012 - 8:30:38 UTC