Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοποριακή θερμική κάμερα ανιχνεύει μέθη
  • [02] Ελικοπτεράκι πάνω από τις Πρέσπες
  • [03] Πολυμελές κύκλωμα εξαπατούσε κληρικούς σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη
  • [04] Ακυρώνονται για σήμερα περισσότερες από είκοσι πτήσεις της Lufthansa
  • [05] Ενθουσίασαν οι Red Hot Chilli Peppers στο ΟΑΚΑ
  • [06] Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα στην Αυστραλία
  • [07] Η Πρώτη Κυρία στη μάχη των εκλογών
  • [08] Σε ανησυχητικά επίπεδα η πολυανθεκτική φυματίωση

  • [01] Πρωτοποριακή θερμική κάμερα ανιχνεύει μέθη

    Μια θερμική κάμερα, που ανιχνεύει την αυξημένη θερμότητα του προσώπου, μπορεί μελλοντικά να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προτού αυτοί δημιουργήσουν προβλήματα σε μπαρ, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Η πρωτότυπη τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας "International Journal of Electronic Security and Digital Forensics", έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο μπορεί με αντικειμενικό τρόπο να αναγνωρίσει έναν μεθυσμένο που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, χρησιμοποιώντας ως μέσο εντοπισμού μόνο τη θερμότητα που μία υπέρυθρη θερμική κάμερα ανιχνεύει πάνω στο πρόσωπό του.

    [02] Ελικοπτεράκι πάνω από τις Πρέσπες

    Πετάει κι αυτό, μαζί με τους πελεκάνους και τους ερωδιούς, πάνω από τις Πρέσπες, καταγράφοντας αθόρυβα τις φωλιές και τον πληθυσμό όλων των ειδών της ορνιθοπανίδας. Ως άλλος «κατάσκοπος» αλλά και προστάτης των πουλιών της περιοχής, το μικρό τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι που χρησιμοποιεί τους τελευταίους μήνες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), προσφέρει στους επιστήμονες, μέσα από τις φωτογραφίες που «τραβάει», πολύτιμες πληροφορίες για την ορνιθοπανίδα.

    «Πρόκειται για μία μέθοδο καταγραφής που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δίνει ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό των πουλιών που φωλιάζουν σε καλαμιώνες, όπου αδυνατούμε να προσεγγίσουμε» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Δρ Γιώργος Κατσαδωράκης, βιολόγος-ορνιθολόγος και επιστημονικός συντονιστής της ΕΠΠ.

    Όπως εκτιμά, ο συνδυασμός των δύο μέσων, δηλαδή του εναέριου συστήματος και της καταγραφής, από ξηράς, από ορνιθολόγους, δίνει ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό και τα είδη των πουλιών που φωλιάζουν στις Πρέσπες.

    [03] Πολυμελές κύκλωμα εξαπατούσε κληρικούς σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

    Πολυμελή σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος κληρικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

    Όπως ανακοινώθηκε, στα «δίχτυα» του κυκλώματος, το οποίο δρούσε από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, έπεσαν συνολικά 24 κληρικοί από διάφορες περιοχές των Πατρών και της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους απέσπασαν συνολικά 455.000 ευρώ. Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 52 κληρικούς, από διάφορες περιοχές της χώρας, αξιώνοντας το ποσό των 210.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως αρχηγός τής σπείρας φέρεται 35χρονος, ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα από το εν λόγω Ταμείο, τους έπειθε να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκατηγορουμένων του και μέσα σε προθεσμία λίγων ωρών, μέρος των χρημάτων που υποτίθεται ότι δικαιούνταν.

    Η ανάληψη των χρημάτων γινόταν άμεσα από τους υπόλοιπους δράστες και αφού έπαιρναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον 35χρονο.

    [04] Ακυρώνονται για σήμερα περισσότερες από είκοσι πτήσεις της Lufthansa

    Περίπου είκοσι πτήσεις της Lufthansa κυρίως από Φρανκφούρτη και Μόναχο ακυρώθηκαν σήμερα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων του ιπτάμενου προσωπικού της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας.

    "Ακόμα και μετά το τέλος της απεργίας, η Lufthansa προβλέπει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις", επισημαίνει η εταιρία στην ιστοσελίδα της.

    Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, το ιπτάμενο προσωπικό της Lufthansa προχώρησε σε στάση εργασίας αρκετών ωρών με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Βερολίνου (Τέγκελ). Η στάση έληξε το απόγευμα και στο αεροδρόμιο του Μονάχου το βράδυ.

    Εκτός από τις πτήσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί, η Lufthansa προειδοποιεί τους πελάτες της για ξαφνικές ακυρώσεις και καθυστερήσεις. "Αυτήν την στιγμή η Lufthansa δεν μπορεί να πει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την απεργία", επισημαίνει η εταιρία.

    Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, το συνδικάτο Ufo απείλησε με γενική 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [05] Ενθουσίασαν οι Red Hot Chilli Peppers στο ΟΑΚΑ

    Περίπου εβδομήντα χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την πολυαναμενόμενη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ που «δονήθηκε» από τα κομμάτια του συγκροτήματος και τα χειροκροτήματα του κοινού.

    Το "Monarchy of Roses" σήμανε την έναρξη της βραδιάς στις 10 παρά τέταρτο, ενώ το γήπεδο "σείστηκε" στον ρυθμό του πασίγνωστου Can't Stop και του Californication -που καθιέρωσε και το συγκρότημα.

    Ο τραγουδιστής Anthony Kiedis έβγαλε τη μπλούζα του και την πέταξε στον κόσμο από το δεύτερο μόλις τραγούδι, ενώ αργότερα ο μπασίστας Michael Flea τον αποκάλεσε «Έλληνα θεό».

    «Βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση ότι οι Έλληνες είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, όμως εμείς έχουμε δεχθεί μόνο αγάπη και καλή φιλοξενία από εσάς. Είστε ένας υπέροχος και θερμός λαός που μας έχει αγκαλιάσει», είπε λίγο αργότερα στο ενθουσιώδες στο κοινό ο M.Flea.

    Μεταξύ των τραγουδιών που ακούστηκαν ήταν το «Parallel Universe», το «Hey now» και το «Under the Bridge», ενώ ο «ακούραστος» Anthony Kiedis χόρευε ασταμάτητα συνοδευόμενος από το μπάσο του Micheal Flea.

    Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την άρτια ποιότητα του ήχου και αρκετοί εκείνοι που περίμεναν η συναυλία να διαρκέσει περισσότερο από δυο ώρες.

    "Είμαστε ευγνώμονες που ήσασταν εδώ» είπε ο frontman του συγκροτήματος Chad Smith και χαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό.

    [06] Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα στην Αυστραλία

    Ιδιαίτερα «καρπερή» φαίνεται πως είναι μια 48χρονη γυναίκα από τη Μελβούρνη. Η εν λόγω γυναίκα αν και μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα, χθες, με καισαρική τομή.

    Δυστυχώς το ένα κοριτσάκι δεν επέζησε, αλλά τα δυο αγοράκια και τα δυο άλλα κοριτσάκια είναι μια χαρά, λένε οι γιατροί που σημειώνουν πως οι πιθανότητες για μία γυναίκα να συλλάβει πεντάδυμα φυσιολογικά, είναι μία στα 55 εκατομμύρια.

    [07] Η Πρώτη Κυρία στη μάχη των εκλογών

    "Πόλεμο κατά των γυναικών" διεξάγουν οι Ρεπουμπλικανοί κατήγγειλαν χθες στο συνέδριο των Δημοκρατικών περίπου 24 γυναίκες -μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων .

    Με επικεφαλής την Νάνσι Πελόζι της Καλιφόρνια, την μοναδική γυναίκα που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, υποστήριξαν το επιχείρημα των Δημοκρατικών ότι το κόμμα θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους κατά των επιθέσεων των Ρεπουμπλικανών.

    Οι Δημοκρατικοί θεωρούν την γυναικεία ψήφο "κλειδί" για τις εκλογές του Νοεμβρίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προηγείται στην προτίμηση των γυναικών ψηφοφόρων και έπεται σε εκείνη των ανδρών.

    Ο κατάλογος με τις ομιλήτριες χθες το βράδυ περιελάμβανε ακόμη την Νάνσι Κίναν, πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Δράσης για το Δικαίωμα στην Άμβλωση, την Τάμι Ντάκγουορθ, η οποία πολέμησε και τραυματίστηκε στο Ιράκ και σήμερα είναι υποψήφια για την Βουλή στο Ιλινόις, την Λίλι Λέντμπετερ, ο δικαστικός αγώνας της οποίας για την ισότητα στις εργασιακές απολαβές ενέπνευσε έναν νόμο που πήρε το όνομά της και την Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

    Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε χθες στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον αμερικανικό στρατό χαρακτηρίζοντάς τον επιτομή του "αμερικανικού πνεύματος" και περιέγραψε πως οι εμπειρίες που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα ως παιδί του χάρισαν τις αξίες που καθοδηγούν το έργο του στην προεδρία.

    Η Μισέλ Ομπάμα ηγείται προσπάθειας για την στρατολόγηση εθελοντών με στόχο τη στήριξη όσων υπηρετούν στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και των οικογενειών τους και συχνά επισκέπτεται τραυματίες πολέμου.

    Η ίδια περιέγραψε ακόμη πώς ο πρόεδρος "'απομάκρυνε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής" και πίεσε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας αρνούμενος "να ακούσει όλους εκείνους που του έλεγαν να αφήσει το θέμα για αργότερα, για άλλον πρόεδρο".

    "Δεν τον ένοιαζε αν ήταν το ευκολότερο πράγμα για να κάνει από πολιτικής πλευράς--έτσι μεγάλωσε. Τον ένοιαζε που ήταν το σωστό", είπε.

    Η ίδια πρόσθεσε ότι, παρά τις ανησυχίες της για το πόσο θα άλλαζε η ζωή τους με την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία, συνειδητοποίησε ότι η ανατροφή του, που τον έκανε εργατικό και έντιμο, τον στήριξε όταν χρειάστηκε να λάβει σκληρές αποφάσεις.

    "Ύστερα από τόσους αγώνες και θριάμβους και στιγμές κατά τις οποίες ο σύζυγός μου δοκιμάστηκε με τρόπους που ποτέ μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ, είδα από πρώτο χέρι ότι το να είσαι πρόεδρος δεν αλλάζει αυτό που είσαι--αποκαλύπτει ποιός είσαι", είπε η Μισέλ Ομπάμα.

    Ερωτηθείσα για το αν η προεδρία έχει αλλάξει τον Μπαράκ Ομπάμα, η ίδια είπε ότι "σε ό,τι αφορά στο χαρακτήρα του, στις πεποιθήσεις και στην καρδιά του, ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ο ίδιος άνδρας που ερωτεύτηκα τόσα χρόνια πριν".

    "Για τον Μπαράκ η επιτυχία δεν σημαίνει πόσα χρήματα κερδίζεις, αλλά αφορά την διαφορά που κάνεις στις ζωές των άλλων", είπε η δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα με έναν σαφή υπαινιγμό στην περιουσία του Ρόμνι.

    [08] Σε ανησυχητικά επίπεδα η πολυανθεκτική φυματίωση

    Επιστήμονες διαπίστωσαν έναν ανησυχητικό αριθμό κρουσμάτων φυματίωσης στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική η οποία είναι ανθεκτική μέχρι και σε τέσσερα ισχυρά αντιβιοτικά φάρμακα.

    Σε μια μεγάλη διεθνή μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, ερευνητές βρήκαν ότι η αναλογία τόσο της πολυανθεκτικής φυματίωσης (MDR-TB) όσο και της εξαιρετικά πολυανθεκτικής φυματίωσης (XDR-TB) είναι υψηλότερα απ' ό,τι πιστευόταν και απειλούν τις παγκόσμιες προσπάθειες για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου.

    Η φυματίωση είναι ήδη μια πανδημία που κατά το 2010 έπληξε 8,8 εκατ. ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή σε 1,4 εκατ.

    Η ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση είναι πιο δύσκολη και δαπανηρή στην αντιμετώπισή της από τη συνηθισμένη φυματίωση και είναι συχνότερα θανατηφόρα.

    Επιμέλεια : Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 September 2012 - 6:30:37 UTC