Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι για τα νέα μέτρα
  • [02] Κρίσιμη συνεδρίαση ΕΚΤ για τα ομόλογα παρουσία Γιούνκερ
  • [03] Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό
  • [04] O Μπαράκ Ομπάμα πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών
  • [05] Την ερχόμενη Τετάρτη η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης
  • [06] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση της όγδοης δόσης του δανείου για την Ιρλανδία
  • [07] H Motorola αποκάλυψε τρία νέα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα

  • [01] Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι για τα νέα μέτρα

    Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι ενόψει των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

    Την είσοδο της σχολής των ΜΑΤ στην περιοχή Ζωγράφου, απέκλεισαν τα ξημερώματα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

    Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών μπλόκαρε την κεντρική πύλη της σχολής, εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο των δυνάμεων που μεταφέρονται προς τη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ενόψει ΔΕΘ.

    Το απόγευμα, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο. Την Τετάρτη, οι έξι δικαστικές ενώσεις διοργάνωσαν πανδικαστική συγκέντρωση έξω από τονΆρειο Πάγο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

    Επίσης, στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    H Εκτελεστική Γραμματεία των πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα, ενώ ήδη έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

    Στα ΤΕΙ οι καθηγητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ την Τρίτη οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    Κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι εφοριακοί.

    Αγωνιστική ετοιμότητα δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τραμ.

    [02] Κρίσιμη συνεδρίαση ΕΚΤ για τα ομόλογα παρουσία Γιούνκερ

    Στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς αναμένεται η παρουσίασηενός νέου προγράμματος για την επαναγορά κρατικών ομολόγων, για να βοηθηθούν οι χώρες που βρίσκονται υπό την πίεση των αγορών, όπως η Ισπανία.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα, μια υπόσχεση που έδωσε πριν από ένα μήνα.

    Θα παραστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ευρωπαίοι πολιτικοί παρακολουθούν περιστασιακά τη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αλλά δεν παρίστανται στη συνέντευξη Τύπου που συνηθίζει να παραχωρεί κατόπιν ο επικεφαλής του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για τη νομισματική πολιτική.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν στη συζήτηση για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσαν τηνΤετάρτηπηγές που μετείχαν σε συνάντηση της Μέρκελ και στελεχών του κόμματός της.

    Ο Βάιντμαν αντιτίθεται στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά χρέους χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, λέγοντας ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βάιντμαν απείλησε με παραίτηση όσον αφορά αυτό το σχέδιο της ΕΚΤ, αλλά στη συνέχεια τον μετέπεισε η γερμανική κυβέρνηση.

    [03] Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

    Ένας κατάλογος με τα ονόματα και τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου 54.000 Ελλήνων, οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό, από το 2009 έως το 2011, βρίσκεται στα χέρια των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε CD, το οποίο απεστάλη πριν από λίγες ημέρες στο ΣΔΟΕ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα συνολικά κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό την τριετία 2009- 2011 υπερβαίνουν τα 20 δισ. ευρώ.

    Στόχος του ΣΔΟΕ είναι να αρχίσει αμέσως η επεξεργασία των στοιχείων, για να διαπιστωθεί ποιοι -απ' όσους περιλαμβάνονται στον κατάλογο- φυγάδευσαν στο εξωτερικό «μαύρο» χρήμα, ήτοι κεφάλαια προερχόμενα από αδήλωτα εισοδήματα, ή και «βρώμικο» χρήμα, δηλαδή έσοδα από παράνομες δραστηριότητες (φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ληστείες, μίζες, κ.λπ.). Ο εντοπισμός των παραβατών θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω διασταυρώσεων των ποσών που έφυγαν στο εξωτερικό, με τα εισοδήματα και τα έσοδα που εμφάνισαν στις φορολογικές δηλώσεις τους τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Οι περιπτώσεις, στις οποίες τα ποσά των εμβασμάτων είναι υψηλότερα σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα, θα διαχωριστούν και θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, βασική επιδίωξη είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, τόσο στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, όσο και σε εκείνο των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα «αντισταθμίσουν» τις έντονες αντιδράσεις για το νέο πακέτο των μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ.

    [04] O Μπαράκ Ομπάμα πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών

    τo Δημοκρατικό Κόμμα όρισε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποψήφιό του στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ.

    Ο Ομπάμα έλαβε το χρίσμα του κόμματος, επευφημούμενος από χιλιάδες συνέδρους, στη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών που διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

    Στο πλευρό του Μπ.Ομπάμα τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σήμερα στο συνέδριο των Δημοκρατικών που διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, με μια 50λεπτη ομιλία του υπέρ του απερχόμενου προέδρου ζητώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών για τον Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

    Στο τέλος της ομιλίας του Κλίντον, ο Ομπάμα ο οποίος δεν πήρε τον λόγο, ανέβηκε στο βήμα όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά ενώπιον των σχεδόν 6.000 αντιπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στο κλειστό στάδιο Time Warner Cable Arena, πριν οι δύο πολιτικοί αποχωρήσουν από το βήμα αμέσως μετά.

    Στη ομιλία του ο 66χρονος Κλίντον, ο οποίος παραμένει πολύ δημοφιλής στη χώρα του, υποστήριξε θερμά τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος τονίζοντας τις ικανότητες του Ομπάμα να επιτύχει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ κατηγόρησε τους ρεπουμπλικανούς ότι άφησαν σε "μεγάλη ακαταστασία" τις ΗΠΑ.

    [05] Την ερχόμενη Τετάρτη η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης

    Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους πολίτες, καθώς από τις 15 Οκτωβρίου εξισώνονται οι φόροι του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και οι τιμές πώλησης του τελευταίου θα πάρουν την ανιούσα, ενώ επίκειται περαιτέρω επιδείνωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων.

    Το νομοσχέδιο για την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης), θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τις 15 Οκτωβρίου- οπότε και αρχίζει παραδοσιακά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης- και θα «εκτοξεύσει» την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο 1,40 ευρώ το λίτρο (αύξηση 40%).

    Ως αντιστάθμισμα, θα προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, σε δύο δόσεις, με βάση τέσσερα κριτήρια: κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και επιφάνεια κατοικίας.

    Η πρώτη δόση αναμένεται να χορηγηθεί στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο.

    [06] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση της όγδοης δόσης του δανείου για την Ιρλανδία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε, την Τετάρτη, την χορήγηση μίας ακόμη δόσης, ύψους 920 εκατομμυρίων ευρώ, του δανείου προς την Ιρλανδία, μετά την έβδομη αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την αποδέσμευση της όγδοης δόσης για την Ιρλανδία, από την έναρξη του προγράμματος στήριξης της χώρας. Το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί μέχρι στιγμής στην Ιρλανδία φτάνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, περίπου τα 19,1 δις ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ιρλανδία κατάφερε να αντεπεξέλθει σε όλους στόχους του προγράμματος στα τέλη του Ιουνίου και ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2012 παραμένει υπό έλεγχο.

    Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ τόνισε ότι υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για την οικονομική ανάκαμψη της Ιρλανδίας και ότι τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

    [07] H Motorola αποκάλυψε τρία νέα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα

    Η κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας, Motorola, αποκάλυψε, την Τετάρτη, τα πρώτα της "έξυπνα κινητά", μετά την εξαγορά της από την Google.

    Οι τρεις νέες συσκευές ανήκουν στη σειρά "Razr" και η εταιρεία ευελπιστεί να επαναφέρει την δόξα της δημοφιλούς σειράς που είχε πρώτη φορά κυκλοφορήσει το 2004.

    Η μία εκ των τριών συσκευών ενσωματώνει το λειτουργικό Android της Google για smartphones, ενώ η οθόνη που διαθέτει έχει διαγώνιο 4,3 ίντσες, σε σχέση με την 3,5 ιντσών οθόνη του iPhone. Όσον αφορά το μέγεθος, οι δύο συσκευές είναι περίπου ίδιες.

    Η αποκάλυψη των νέων κινητών τηλεφώνων της Motorola πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Nokia δύο καινούριων συσκευών που θα ενσωματώνουν το λειτουργικό της Microsoft, Windows 8.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 4:30:41 UTC