Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με 54 νεκρούς λαθρομετανάστες ανοιχτά της Σμύρνης
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: "Αυτονόητες" οι τακτικές συναντήσεις των "τριών αρχηγών"
  • [03] Ρύθμιση των δανείων των ενστόλων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [04] Ομόλογα 3,5 δισ. ευρώ διέθεσε η Ισπανία με σημαντικά χαμηλότερες αποδόσεις

  • [01] Τραγωδία με 54 νεκρούς λαθρομετανάστες ανοιχτά της Σμύρνης

    Στους 54 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί στα ανοιχτά της Σμύρνης, καθώς βυθίστηκε τουρκικό σκάφος που μετέφερε παράνομα μετανάστες.

    Ο βοηθός νομάρχης της Σμύρνης, Αρνταχάν Τοτούκ δήλωσε πως έχουν βρεθεί 39 πτώματα, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις έρευνες βατραχανθρώπων, υπάρχουν άλλα 15 πτώματα εγκλωβισμένα στην αποθήκη του σκάφους.

    «Νομίζω ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι 54» είπε ο Τοτούκ. Από τους νεκρούς, 20 είναι παιδιά.

    Έχουν διασωθεί 45 άτομα, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν.

    Ο κ. Τοτούκ είπε, επίσης, ότι πρόκειται για σκάφος μήκους 15 μέτρων και ότι, στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: "Αυτονόητες" οι τακτικές συναντήσεις των "τριών αρχηγών"

    «Είναι δυνατό να μην υπάρχουν τακτικές συναντήσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων, δηλαδή να μην ενημερώνεται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το πώς ενεργεί η κυβέρνηση; Διότι οι κυβερνήσεις σ' ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, υπάρχουν επειδή στηρίζονται στην εμπιστοσύνη της Βουλής. Η πλειοψηφία της Βουλής που στηρίζει, με την εμπιστοσύνη της, την κυβέρνηση, είναι τρικομματική», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας ανοικτά τη δυσαρέσκεια του γιατί δεν αποδέχθηκε το αίτημά του ο Α. Σαμαράς.

    Τόνισε ότι θα έπρεπε οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να είναι καλύτερα συντονισμένοι, αφού θα έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα (σ.σ. τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος), ενώ σε ότι αφορά και την κριτική ή τις παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είναι δυνατό να καθόμαστε σιωπηλοί και να πληρώνουμε την ευθύνη και να μη μπορούμε να μετάσχουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από μια υπόδειξη, μέσα από μια προτροπή, μέσα από την άσκηση ελέγχου; Αν κάποιοι νομίζουν ότι ο ρόλος των δυο μικρότερων εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι να παρακολουθούν μια μονοκομματική κυβέρνηση ν' ακολουθεί πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλα λάθη, με πολύ μεγάλες επιπτώσεις για τον απλό πολίτη, κάνουν λάθος».

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν έχει αλλάξει γραμμή και δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος ή να μπουν στην κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στη διαφωνία του με οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι προβλέπεται, λόγω της ύφεσης, η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

    [03] Ρύθμιση των δανείων των ενστόλων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Ανακούφιση σε 44.000 δανειολήπτες παρέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με νέο πρόγραμμα ρύθμισης των υφιστάμενων δανείων τους.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα ρύθμισης, το οποίο αφορά στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, προβλέπει:

    Α) Επιμήκυνση έως 20 χρόνια από την ημερομηνία αρχικής εκταμίευσης.

    Β) Περίοδο χάριτος έως και 6 μήνες χωρίς καμία καταβολή τόκων, με έντοκη κεφαλαιοποίηση ή/και συνδυαστικά με την ανωτέρω επιμήκυνση.

    Γ) Περίοδο χάριτος έως και 24 μήνες με καταβολή τόκων για όλο αυτό το διάστημα ή/και συνδυαστικά με την ανωτέρω επιμήκυνση.

    [04] Ομόλογα 3,5 δισ. ευρώ διέθεσε η Ισπανία με σημαντικά χαμηλότερες αποδόσεις

    Η Ισπανία διέθεσε ομόλογα 2ετούς έως 4ετούς διάρκειας με πολύ χαμηλότερες αποδόσεις, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα παρουσιάσει σήμερα αναλυτικό σχέδιο για την αγορά κρατικών ομολόγων που βρίσκονται υπό πίεση, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

    Το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών πούλησε 4ετή ομόλογα ύψους 1,4 δισ. ευρώ με μία μέση απόδοση 4,6% έναντι 6% στην προηγούμενη δημοπρασία τον περασμένο μήνα.

    Η απόδοση των 2ετών ομολόγων που εκδόθηκαν, ύψους 682 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε στο 2,8% έναντι 4,7% στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου.

    Πουλήθηκαν, επίσης, 3ετή ομόλογα ύψους 1,4 δισ. ευρώ με μέση απόδοση 3,6% έναντι 5% τον Ιούλιο. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων μειώθηκε το πρωί στη δευτερογενή αγορά κατά 14 μονάδες βάσης στο 6,22%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων υποχώρησε 6 μ.β. στο 5,43%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 10:30:54 UTC