Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδος
  • [02] «Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση λόγω των μέτρων»
  • [03] Μαδρίτη και Βερολίνο μαζί στη «μάχη» επίλυσης της κρίσης του ευρώ
  • [04] Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ
  • [05] Δ. Αβραμόπουλος: H Ελλάδα θα παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης
  • [06] Π. Λαφαζάνης: Απαράδεκτη και αντιθεσμική η άρνηση του Χ. Β. Ρομπάι να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα
  • [07] Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  • [01] Συνάντηση Σαμαρά με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδος

    Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία και των Υπουργών Μακεδονίας Θράκης και Ανάπτυξης.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο, οι δε επιχειρηματίες παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ κ. Πέντζο, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, οι δε βιομήχανοι επεσήμαναν πως «η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

    Ο ΣΒΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, με στόχο να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις.

    [02] «Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση λόγω των μέτρων»

    Για καταστροφική οπισθοδρόμηση που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικα, προειδοποίησε ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σουλμάιστερ, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση μαζί με τον Αυστριακό σκηνοθέτη, Φάμπιαν Έντερ, δημιουργό της πολυσυζητημένης ταινίας-ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθεί».

    Όπως ανέφερε ο κ. Σουλμάιστερ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΜΠΕ στη Βιέννη, όλες αυτές οι «συνταγές» αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ.

    Κατά την άποψή του, η βαθύτατη κρίση δεν είναι ελληνική αλλά είναι κρίση του οικονομικού μας συστήματος, είναι μια κρίση στα μυαλά της οικονομικο-επιστημονικής «ελίτ», της ίδιας που πριν από 40 χρόνια διατεινόταν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές, κάτι που οδήγησε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε οικονομικές «αλχημίες» για να αποκτήσουν πολλά χρήματα, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη οικονομική κρίση.

    [03] Μαδρίτη και Βερολίνο μαζί στη «μάχη» επίλυσης της κρίσης του ευρώ

    «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ», διαβεβαίωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μαδρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

    «Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του», υπογράμμισε παράλληλα η καγκελάριος Μέρκελ.

    «Θέλουμε να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία όσον αφορά τη συνέχεια του σχεδίου του ευρώ», συμπλήρωσε ο Ραχόι.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε εξάλλου ότι δεν μίλησε καθόλου με τον Ισπανό πρωθυπουργό για τους όρους που ενδέχεται να τεθούν στη Μαδρίτη, ενώ λίγο νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είχε ανακοινώσει ότι θα ξαναρχίσει να αγοράζει χρέος κρατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η Ισπανία.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] Πρόστιμα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

    Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε πρόστιμα σε τρεις ΠΑΕ, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για το ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό και 5.500 ευρώ για το παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης τιμώρησε με 5.000 ευρώ την ΑΕΚ για το ματς της 2ης αγωνιστικής με την Ξάνθη και με 3.500 ευρώ τον Ολυμπιακό για τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Βέροια.

    [05] Δ. Αβραμόπουλος: H Ελλάδα θα παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης

    Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη παραμονής στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, «σε πείσμα όλων αυτών που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν την προσπάθειά της χώρας και να την γυρίσουν στη δραχμή», εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Με αφορμή τη συμμετοχή του αύριο και μεθαύριο στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη και ότι ήδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την έρευνα του ενεργειακού δυναμικού στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, όπως και η αξιοποίηση επιβεβαιωμένων κοιτασμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός εκτιμά οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ παρουσιάζουν πολύ θετικές προοπτικές και προσθέτει ότι η ενίσχυση αυτών των σχέσεων θα έχει ευεργετική επίδραση στα περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

    [06] Π. Λαφαζάνης: Απαράδεκτη και αντιθεσμική η άρνηση του Χ. Β. Ρομπάι να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα

    «Η στάση τους είναι απαράδεκτη, είναι αντιθεσμική, δεν είναι δημοκρατική καθόλου», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, σχετικά με την απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να μην συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το σχετικό επίσημο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ό,τι αφορά, εξ άλλου, την εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι μέσα από την εξέταση του όλου προβλήματος μπορεί να προκύψουν ενδεχομένως και ποινικές διαστάσεις και αστικές διαστάσεις σε αδικήματα».

    [07] Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    «Υπάρχει άνεμος αλλαγής για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως η περίφημη Grexit (το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο και παρατήρησε πως και η Γερμανία αλλάζει στάση σιγά- σιγά απέναντι στην Ελλάδα. «Η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι μέρος ευρωπαϊκού σχεδιασμού», προσέθεσε.

    Επιμέλεια: Κ. Χριστοφιλέας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 September 2012 - 14:30:45 UTC