Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [02] Εφικτός ο στόχος για 16 εκατ. τουρίστες φέτος
  • [03] Κατάργηση εισφοράς υπέρ Οργανισμών Εργατικής Εστίας - Κατοικίας
  • [04] Χειροτερεύει η ύφεση φθάνοντας το 6,3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
  • [05] Από το Μεξικό στη Μαδρίτη: Tα κατορθώματα ενός μονόφθαλμου ντετέκτιβ
  • [06] Απανθρακώθηκε 30χρονος σε τροχαίο, στο Πόρτο Ράφτη
  • [07] Πούτιν : "Η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί"

  • [01] Σκληρή κόντρα Στουρνάρα - Τσίπρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Την εκτίμησή του πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε πλήρη υποτέλεια στους δανειστές της, «σε κατάσταση χειρότερη της Αργεντινής», εξέφρασε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο της «ώρας του Πρωθυπουργού».

    Ψέγοντας για μία ακόμη φορά τον Αντώνη Σαμαρά, πως αποφεύγει να εμφανιστεί στη Βουλή αλλά και στη ΔΕΘ («ούτε επί δικτατορίας δεν απουσίασε πρωθυπουργός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά), ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ληστεία τραπέζης» την πορεία που επέλεξε η κυβέρνηση για την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κατηγόρησε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πως απαξίωσε με τις δηλώσεις του το Τ.Τ., προκαλώντας πτώση της μετοχής του κατά 30%, με συνεπακόλουθες απώλειες για τους μικρομετόχους της τράπεζας.

    «Αδικείτε τον πρωθυπουργό, που πιστώνεται τη σαφή αλλαγή του κλίματος που παρατηρείται. Είχα πει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να μένει απ' έξω όταν η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις ομοσπονδιακού χαρακτήρα, σαν την χθεσινή της ΕΚΤ. Είμαστε μέσα στο παιχνίδι λοιπόν», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

    «Αν πραγματικά πιστεύετε πως για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να αναγνωρίσετε πως κάνετε λάθος», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Σήμερα η Ελλάδα έχει πάρει γύρω στα 400 δισ. ευρώ. Πώς αλλιώς θα τα είχε εξασφαλίσει; Μπορείτε να πείτε με το χέρι στην καρδιά στο λαό, πως η κ. Μέρκελ, ή η πρωθυποργός της Φινλανδίας, θα πήγαιναν στα Κοινοβούλιά τους και θα έλεγαν «ας δώσουμε στους κακομοίρηδες τους Έλληνες 400 δισ. επειδή τους αγαπάμε»; Πρέπει να πάμε με το σπαθί μας να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να πάρουμε - και δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

    Σε ό,τι αφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο κ. Στουρνάρας αντέτεινε πως «στο πιο πρόσφατο stress test το 2011, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ανάμεσα στις τελευταίες τράπεζες από πλευράς επιδόσεων».

    [02] Εφικτός ο στόχος για 16 εκατ. τουρίστες φέτος

    Εφικτός παραμένει ο στόχος των 16 εκατομμυρίων τουριστών για την εφετινή περίοδο μετά και τα τελευταία στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας που δημοσιεύει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

    Πλέον, η μείωση των αεροπορικών αφίξεων για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012 σταμάτησε στο 3,11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, γεγονός που περιορίζει τις αρνητικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη τις τουριστικής περιόδου. Σε απόλυτα νούμερα, οι αεροπορικές αφίξεις για το 2012 ανήλθαν στις 8.559.165, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2011 είχαν φτάσει τις 8.833.785.

    Στον πίνακα των αφίξεων αυξημένες κατά 12,71% είναι οι αφίξεις στην Κεφαλονιά, ακολουθούν τα Χανιά με 8,66%, η Θεσσαλονίκη με αύξηση 7,95%, η Κέρκυρα με 7,91%, αλλά και η Μύκονος με 6,14%.

    Πρόβλημα τέλος για μια ακόμη φορά εμφανίζεται στις αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς καταγράφεται μείωση 13,56% σε σχέση με πέρυσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό της πρωτεύουσας.

    [03] Κατάργηση εισφοράς υπέρ Οργανισμών Εργατικής Εστίας - Κατοικίας

    Την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), η οποία ανέρχεται σωρευτικά σε 1,1%, προανήγγειλε σήμερα ο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Η κατάργηση θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Βρούτσης, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τη διοίκηση του ΙΚΑ και ζητεί από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία επιχειρείται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του υπουργείου για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

    [04] Χειροτερεύει η ύφεση φθάνοντας το 6,3%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Σε μεγάλη ύφεση, της τάξης του 6,3%, βρέθηκε και το β΄τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, εξαιτίας της συρρίκνωσης επενδύσεων και κατανάλωσης. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μετέβαλε, έστω και οριακά, επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο κατά 6,2%. Ως αποτέλεσμα, μετά και την πτώση του ΑΕΠ κατά 6,5% το α΄ τρίμηνο, η ύφεση στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο να είναι της τάξης του 6,4%.

    Διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι για το σύνολο του 2012 η μείωση του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία θα αγγίξει το 7% και η χώρα θα βιώσει το 5ο έτος συνεχούς ύφεσης. Ενώ, θεωρείται δεδομένο ότι οι πρόσθετοι περιορισμοί στα εισοδήματα με το νέο πακέτο των μέτρων, θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι βασικές αιτίες για τη συνεχιζόμενη ύφεση είναι η συρρίκνωση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 19,4%, και η πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών κατά 8% (η συνολική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 7,2%).

    [05] Από το Μεξικό στη Μαδρίτη: Tα κατορθώματα ενός μονόφθαλμου ντετέκτιβ

    Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας θώρακας από συμπαγή χρυσό του αυτοκράτορα των Αζτέκων Μοκτεζούμα, ένας μονόφθαλμος ντετέκτιβ που καπνίζει τις πιο εκλεκτές μάρκες πούρων αλλά πίνει μόνο αναψυκτικά, μια ξεπεσμένη ερμηνεύτρια λαϊκών μεξικανικών τραγουδιών και μια νεαρή γυναίκα από τον Καναδά η οποία πηδάει στο κενό από ένα μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Μαδρίτη;

    Όταν πρόκειται για τον Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο και τη σπιρτόζικη αστυνομική του πένα τα πάντα είναι δυνατά.

    Με το μυθιστόρημά του «Αντίο Μαδρίτη», που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μετάφραση Κρίτωνα Ηλιόπουλου από τις εκδόσεις Άγρα, ο Τάιμπο στήνει μια συναρπαστική ίντριγκα, που ξεκινάει από την Πόλη του Μεξικού και καταλήγει στην ισπανική πρωτεύουσα, κρατώντας μέχρι την τελευταία σχεδόν σελίδα επτασφράγιστα κλεισμένο το μυστικό της.

    [06] Απανθρακώθηκε 30χρονος σε τροχαίο, στο Πόρτο Ράφτη

    Τριαντάχρονος απανθρακώθηκε όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού και άρπαξε φωτιά, στις 4.30 τα ξημερώματα, στον δρόμο Πόρτο Ράφτη- Μαρκοπούλου, στα Μεσόγεια Αττικής.

    Στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο φίλοι του 30χρονου, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

    Από την Τροχαία διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

    [07] Πούτιν : "Η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί"

    ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα πως ο κόσμος έχει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, με την ανάκαμψη να καθυστερεί από τα υψηλά δημόσια χρέη και την αστάθεια των αγορών.

    "Η συσσώρευση αντιφάσεων δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη", τόνισε ο Πούτιν σε επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο που συναντώνται στο Βλαδιβοστόκ, πριν από τη σύνοδο των ηγετών των 21 χωρών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec).

    Οι ηγέτες του Apec αναμένεται να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κρίση στην ευρωζώνη και να τονίσουν πως έχει αρνητικές επιπτώσεις" στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Επίσης θα εκφρασουν την αποφασιστικότητά τους να συνεργαστούν, να στηρίξουν την ανάπτυξη, αλλά και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές.

    Επιμέλεια : Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 8:30:36 UTC