Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει στις 10 το πρωί τη ΔΕΘ
  • [02] Ρομπάι: "Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη"
  • [03] Προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει ο Ομπάμα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

  • [01] Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει στις 10 το πρωί τη ΔΕΘ

    Επίσκεψη- εξπρές στη Θεσσαλονίκη, μακριά από τις κοστοβόρες επισκέψεις των προηγούμενων ετών, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για να εγκαινιάσει στις 10 το πρωί τη ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους απαραίτητα αρμόδιους υπουργούς, θα συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ) και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Δηλαδή, το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο το βράδυ και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι μερικές ημέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Eurogroup για την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.

    Την Κυριακή, στις 7:00 μμ, ο κ. Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όπου θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων.

    Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στις 11.45 τους εκπροσώπους της τρόικας και την Τρίτη θα ταξιδεύσει στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

    [02] Ρομπάι: "Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη"

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρομπάι τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θυσίες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και την ανάταση της οικονομίας.

    «Τόνισα την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σημερινό πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και ήταν σαφής λέγοντας πως η κρίση «δεν είναι μόνο ελληνική κρίση».

    [03] Προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει ο Ομπάμα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση

    Τα ποσοστά αποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται, την τελευταία εβδομάδα, να ανεβαίνουν έναντι του αντιπάλου του, Μίτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, Γκάλουπ, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μετά τη λήξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα διεκδικεί πλέον το 48 με 45 τοις εκατό, έναντι του 47 με 46 τοις εκατό που διεκδικούσε λίγες ημέρες πριν.

    Η Γκάλουπ, η οποία θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, διευκρινίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Ομπάμα φαίνεται να προηγείται του Ρόμνεϊ, τα ποσοστά μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 20:30:38 UTC