Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: «Επίπονες οι περικοπές αλλά θα είναι και οι τελευταίες»
  • [02] Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι ένστολοι
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, η σημερινή
  • [04] Αυλαία σήμερα για την 69η Μόστρα
  • [05] Το «Curiosity» μυρίζει τον Άρη
  • [06] Κίνα: Ογδόντα νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από τους δύο σεισμούς
  • [07] Νέα ταινία για τα «Διαστημικά Σκουπίδια» στο Πλανητάριο
  • [08] Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο

  • [01] Α. Σαμαράς: «Επίπονες οι περικοπές αλλά θα είναι και οι τελευταίες»

    Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του, δήλωσε ότι οι περικοπές που αναγκάζεται να προβεί η κυβέρνηση είναι επίπονες αλλά θα είναι οι τελευταίες. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες ενώ υποσχέθηκε διόρθωση των σκληρών αυτών περικοπών, μόλις η οικονομία της χώρας αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ανακτήσει την εθνική της αξιοπιστία, να εξασφαλίσει ρευστότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο ύψιστος στόχος.

    Με την επόμενη δόση θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά καθώς και θα πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

    [02] Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι ένστολοι

    Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα οι ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις μισθολογικές περικοπές που έχουν δρομολογηθεί.

    Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο, ενώ το απόγευμα θα μετάσχουν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

    Τα μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα συγκεντρωθούν στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

    Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, ενώ λίγο μετά τις 7 το βράδυ θα ξεκινήσουν οι πορείες στο κέντρο της πόλης.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αναπτύσσονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των κινητοποιήσεων.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και από τις 2 το μεσημέρι το κέντρο της πόλης θα κλείσει για τα αυτοκίνητα.

    [03] Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, η σημερινή

    Η Φυσικοθεραπεία είναι επιστήμη με σημαντική προσφορά στη Δημόσια Υγεία και μεγάλη συμβολή στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Η 8η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα Φυσικοθεραπείας.

    Πολύ συχνά, κακώσεις ή τραυματισμοί, παθήσεις ή διαταραχές, η ηλικία ή περιβαλλοντικοί παράγοντες, περιορίζουν την κίνηση και τη λειτουργικότητα ενός ατόμου επηρεάζοντάς το σωματικά, ψυχολογικά αλλά και επαγγελματικά και κοινωνικά. H φυσικοθεραπεία μπορεί να επιτύχει ανακούφιση του πόνου, μέγιστη δυνατή βελτίωση των ανθρώπινων λειτουργιών ή αποκατάσταση της κίνησης, συνεπώς, συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, «ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί την κίνηση, τη μάλαξη, το φως, το νερό, τη θερμότητα, τον ηλεκτρισμό και συμπληρωματικά διάφορα μηχανικά μέσα, για τη βελτίωση και την αποκατάσταση τραυματισμών, παθολογικών καταστάσεων, καθώς και άλλων διαταραχών, όπως αθλητικές κακώσεις, μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, παιδιά με κινητικά προβλήματα, καρδιοαναπνευστικά περιστατικά, προβλήματα ηλικιωμένων, άτομα με ειδικές δυνατότητες και χρόνιες παθήσεις».

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών, Γιώργος Τσαγρής, τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων που απευθύνονται στους φυσικοθεραπευτές για να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, καθώς γνωρίζουν πλέον καλά, τι είναι η φυσικοθεραπεία και πόσο πολύ μπορεί να τους βοηθήσει. Σημειώνει δε ότι τα μυοσκελετικά προβλήματα έχουν αυξηθεί και οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πως με τη φυσικοθεραπεία είναι δυνατόν να υπάρξει αποκατάσταση της υγείας τους, χωρίς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα φάρμακα.

    Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας είναι: «Αν θες να είσαι υγιής, μείνε δραστήριος σε όλη σου τη ζωή».

    [04] Αυλαία σήμερα για την 69η Μόστρα

    Τελευταία ημέραχθες, του διαγωνιστικού τμήματος της 69ης Μόστρας του Κινηματογράφου της Βενετίας, με προβολές του ερωτικού θρίλερ «Passion» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, και της ιταλικής «Μια ειδική μέρα» της Φραντζέσκα Κομεντσίνι, γύρω από την «ξεχωριστή» μέρα που περνούν στη Ρώμη δυο νέοι ? μια νεαρή κοπέλα που πρόκειται να συναντήσει έναν πολιτικό για να τη συστήσει σε μια δουλειά και ο νεαρός σοφέρ που την οδηγεί εκεί.

    Η σημερινή μέρα προσφέρει μερικές εκτός συναγωνισμού ταινίες, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η τελετή της λήξης του φεστιβάλ και η απονομή των βραβείων από τη διεθνή κριτική επιτροπή, στην οποία πρόεδρος είναι ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μαν. Ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι καλύτερης ταινίας είναι δυο ευρωπαϊκές ταινίες, η γαλλική «Μετά τον Μάη» του Ολιβιέ Ασαγιάς, η ιταλική «Η ωραία κοιμωμένη» του Μάρκο Μπελόκιο, καθώς και οι αμερικανικές «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον και «To the Wonder» του Τέρενς Μάλικ. Ένα από τα βραβεία (ειδικό ή σκηνοθεσίας) διεκδικούν και οι ταινίες «Thy Womb» του Μπριλάντε Μεντόζα, «Η πέμπτη εποχή» των Τζέσικα Γούντγουερ και Πίτερ Μπρόζενς και «Pieta» του Κιμ Κι-Ντουκ.

    [05] Το «Curiosity» μυρίζει τον Άρη

    Το όχημα «Curiosity» της NASA άρχισε να φέρνει σε πέρας την επιστημονική αποστολή του, ξεκινώντας ήδη να «μυρίζει» τη χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας του Άρη. Το ρόβερ -επιστημονικό εργαστήριο- χρησιμοποίησε ένα από τα όργανά του για να «ρουφήξει» αέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», ώστε να αναλύσει τις συγκεντρώσεις των διαφορετικών αερίων που περιέχονται σε αυτόν.

    Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με το BBC, που θα μελετηθεί η ατμοσφαιρική χημεία του πλανήτη από την επιφάνεια του, από τότε που προσεδαφίστηκαν σ' αυτόν τα σκάφη «Viking» στη δεκαετία του '70. Δεν αναμένονται πάντως εκπλήξεις, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα είναι σαφώς κυρίαρχο στον αρειανό αέρα.

    Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επί τόπου ανάλυση του μεθανίου, που ήδη έχει ανιχνευθεί από δορυφορικές παρατηρήσεις και από επίγεια τηλεσκόπια. Η παρουσία μεθανίου είναι αινιγματική και παραπέμπει σε κάποια γεωχημική ή ακόμα και βιολογική (μικροβιακή) πηγή. Ελπίζεται ότι το «Curiosity» θα διαφωτίσει τους επιστήμονες επ' αυτού. Τα αποτελέσματα του πρώτου σχετικού τεστ θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα χρειαστεί κι άλλος καιρός έως ότου υπάρξει ένα οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του μεθανίου στον Άρη.

    [06] Κίνα: Ογδόντα νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες από τους δύο σεισμούς

    Στους 80 ανήλθε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τους δυο σεισμούς που έπληξαν απομακρυσμένες περιοχές της νοτιοδυτικής Κίνας και από τους οποίους τραυματίσθηκαν πάνω από 700 άνθρωποι.

    Οι σεισμοί, μεγέθους 5,7 και 5,6 βαθμών, σημειώθηκαν με διαφορά μιας ώρας και κατέστρεψαν τουλάχιστον 1.900 σπίτια, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε 37.000 σπίτια της επαρχίας Γιλιάνγκ και γειτονικών περιοχών.

    Πάνω από 200.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ορεινές περιοχές των επαρχιών Γιουνάν και Γκουιζού.

    Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι σεισμοί προκάλεσαν ζημιές σε τηλεφωνικές γραμμές και δρόμους, εμποδίζοντας τις προσπάθειες πρόσβασης σε ορισμένες περιοχές και συλλογής πληροφοριών για τα θύματα.

    [07] Νέα ταινία για τα «Διαστημικά Σκουπίδια» στο Πλανητάριο

    Με μία νέα ταινία θόλου, που βραβεύθηκε στη Γαλλία με το «Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France 2012» και η οποία έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου -όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα- εγκαινιάζει το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου τη νέα φθινοπωρινή περίοδο. Η ταινία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, έχει τίτλο «Διαστημικά Σκουπίδια» και μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των κάθε είδους διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν τους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

    Η ταινία αποτελεί ένα θεαματικό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη έως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, με στόχο να βοηθήσει τους θεατές να κατανοήσουν τις νέου είδους προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, προκειμένου να προστατεύσει στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας. Ένα στέλεχος του σχετικού τμήματος της NASA, ο οποίος μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο Διάστημα πριν από 35 χρόνια, ο Ντον Κέσλερ, μιλάει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.

    Η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ταινίας θα λάβει χώρα στις 17/9 και τη ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (ώρες 19:30, 20:30 και 21:30). Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:30 της ίδιας ημέρας και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων.

    [08] Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο

    Εκατό περίπου άτομα, που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν πριν από λίγο να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

    Μετά απ΄αυτό οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 September 2012 - 6:30:40 UTC