Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη
  • [02] Η 7χρονη που επέζησε της δολοφονικής επίθεσης στο Σεβαλίν, βγήκε από το κώμα
  • [03] Με «φορολογική έξοδο» σε χώρες όπως το Βέλγιο απειλούν οι Γάλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη

    Με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησησυναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τους οποίους θα συζητήσουν το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ενόψει της αυριανής, κρίσιμης συνάντησησης του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Χθες, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και υπογράμμισε οτι "προτεραιότητά μας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή" σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ παραδέχθηκε ότι μέσα σε αυτά που κόβονται είναι και εισοδήματα που δεν έπρεπε να αγγιχτούν, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι αυτές οι περικοπές θα είναι οι τελευταίες και ότι "όλες οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των αδικιών, ισχύουν στο ακέραιο".

    [02] Η 7χρονη που επέζησε της δολοφονικής επίθεσης στο Σεβαλίν, βγήκε από το κώμα

    Το επτάχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία που επιβίωσε από μια επίθεση με όπλο στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο πατέρας και η μητέρα της σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, έχει βγει από το κώμα και θα ανακριθεί από την αστυνομία μόλις μπορέσει, ανέφερε σήμερα η γαλλική εισαγγελία.

    Η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ-Χίλι, του βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την Τετάρτη.

    Επιμέλεια: Β. Χρίστη

    [03] Με «φορολογική έξοδο» σε χώρες όπως το Βέλγιο απειλούν οι Γάλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες

    Σεισμική δόνηση στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους, έχει προκαλέσει η απόφαση του Μπερνάρ Αρνό μεγαλοεπιχειρηματία και πλουσιότερου ανθρώπου στη Γαλλία, να ζητήσει τη Βελγική υπηκοότητα.

    Η πολεμική προκλήθηκε λόγω της ισχύουσας φορολογίας του Βελγίου που είναι πολύ ελαφρότερη από αυτή της Γαλλίας, η δε απόφαση του Μπερνάρ Αρνώ θεωρείται ως αντίδραση στα αναμενόμενα σκληρότερα νέα φορολογικά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης.

    Η ένταση αυξήθηκε και από το γεγονός ότι η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη τηλεοπτική συνέντευξη του Φρανσουά Ολάντ απόψε στο κανάλι TF1.

    Eτσι ορισμένα μμε όπως το κανάλι France 24, θεωρούν ότι με την κίνηση αυτή ο Μπερνάρ Αρνό "θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ".

    Το θέμα αφορά στην υπόσχεση του Ολάντ για "φορολογική δικαιοσύνη" με κορωνίδα τη φορολόγηση κατά 75% του τμήματος των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου, που έχει αναστατώσει τα μεγάλα αφεντικά, τα διευθυντικά στελέχη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 September 2012 - 14:30:40 UTC