Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου
  • [02] Ένα αντίτυπο της Βίβλου που ανήκε στον Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία προς 74.000 ευρώ
  • [03] Εκατοντάδες Εβραίοι και Μουσουλμάνοι στη Γερμανία πραγματοποίησαν κοινό συλλαλητήριο για τη "θρησκευτική ελευθερία"
  • [04] Οι ισλαμιστές της MUJWA θεωρούν πως η δολοφονία 16 ιεροκηρύκων ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

  • [01] 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου

    «Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι πρωτίστως κρίση αξιών. Επικράτησε τα τελευταία χρόνια μία νοοτροπία ήσσονος προσπάθειας, μία νοοτροπία ευδαιμονισμού, ευμάρειας με δανεικά, που μας απόκρινε από τις αληθινές αξίες και στρέβλωσε τον αξιακό μας κώδικα. Απομακρυνθήκαμε ως κοινωνία από το πνεύμα από την τέχνη, από τα βιβλία. Για αυτό και έξοδος από την κρίση και ανάκαμψη της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αν δεν υπάρξει μία πνευματική αναγέννηση, μία επιστροφή στις αληθινές αξίες. Και φορέα γι? αυτή την πνευματική αναγέννηση δεν μπορεί να είναι άλλος από το βιβλίο» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων/νος Αρβανιτόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη του 41ου Φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνεται από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

    Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού που χαρακτήρισε το φεστιβάλ βιβλίου ένα θεσμό ανθεκτικό στο χρόνο που αξίζει τη στήριξη όλων, περιηγήθηκε σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, αγόρασε βιβλία αλλά δέχτηκε και αρκετά δώρα από εκδότες.

    Στο 41ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) συμμετέχουν 150 Έλληνες εκδότες σε 130 περίπτερα και παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

    «Είναι ουσιαστικό βήμα η ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνταν από την ασυνεννοησία των δύο φορέων που στην αρμοδιότητά τους ανήκει το βιβλίο. Φτάνει να μην μείνει μόνο στον εντυπωσιασμό και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Γιάννης Σολδάτος, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση στον χώρο του βιβλίου επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

    Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον ιστορικό θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων που διοργανώνονται από το 1956 από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Διεύθυνση Γραμμάτων. Σε ειδικό χώρο εκτίθενται βραβευμένα και σπάνια βιβλία από το 1956 έως σήμερα.

    Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 - 22.30

    Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 - 23.00

    Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί έως τις 22.30.

    [02] Ένα αντίτυπο της Βίβλου που ανήκε στον Έλβις Πρίσλεϊ πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία προς 74.000 ευρώ

    Ένα αντίτυπο της Βίβλου, το οποίο κάποτε ανήκε στον Έλβις Πρίσλεϊ και περιέχει χειρόγραφες σημειώσεις και σκέψεις του βασιλιά του Ροκ εν Ρολ, πωλήθηκε την Κυριακή σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, προς 74.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς, το θρησκευτικό βιβλίο, το οποίο ο Πρίσλεϊ χρησιμοποιούσε μέχρι και το θάνατό του, στις 16 Αυγούστου του 1977, αναμενόταν να πωληθεί προς 31.000 ευρώ, αλλά η τιμή έφτασε τελικά παραπάνω από το διπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων.

    Ορισμένα ακόμα από τα προσωπικά αντικείμενα του θρυλικού τραγουδιστή παρουσιάστηκαν και πωλήθηκαν, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, όπως δύο μανικετόκουμπα, ένα χρυσό μενταγιόν και ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια της μάρκας Flagg Brothers.

    [03] Εκατοντάδες Εβραίοι και Μουσουλμάνοι στη Γερμανία πραγματοποίησαν κοινό συλλαλητήριο για τη "θρησκευτική ελευθερία"

    Εκατοντάδες Γερμανοί Εβραίοι και Μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν, την Κυριακή, κοινό συλλαλητήριο στο Βερολίνο, απαιτώντας το σεβασμό προς τη "θρησκευτική ελευθερία", σε μια σπάνια κίνηση ενότητας, διαμαρτυρόμενοι για μια δικαστική απόφαση που απαγορεύει την τελετουργική περιτομή.

    Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, η απόφαση, η οποία πάρθηκε τον Ιούνιο από δικαστήριο της Κολονίας, έχει πυροδοτήσει ισχυρές αντιπαραθέσεις σχετικά με την θρησκευτική ελευθερία.

    Παρόλο που η απαγόρευση αφορά μόνο την περιοχή της Κολονίας, γιατροί σε όλη τη χώρα αρνούνται να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω επεμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο.

    [04] Οι ισλαμιστές της MUJWA θεωρούν πως η δολοφονία 16 ιεροκηρύκων ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

    Η οργάνωση ισλαμιστών μαχητών του Μαλί, MUJWA, ανακοίνωσε την Κυριακή πως η δολοφονία 16 μουσουλμάνων ιεροκηρύκων, οκτώ από τη Μαυριτανία και οκτώ από το Μαλί, από στρατιωτική περίπολο στο Μαλί ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

    Το Κίνημα για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (MUJWA) είναι μία από τις οργανώσεις ισλαμιστών που έχει υφαρπάξει μια εξέγερση των Τουαρέγκ στο βόρειο Μαλί από τον Απρίλιο με την πρόθεση να επιβάλει το νόμο της σαρία στη χώρα.

    "Με αυτή τη βάρβαρη πράξη που ήταν αδικαιολόγητη δεν βλέπω κανένα μέλλον για το στρατό ή την κυβέρνηση του Μαλί επειδή θα συνεχίσουμε την βορειοδυτική προώθησή μας προς το Μπαμακό. Αυτή ήταν μια κήρυξη πολέμου", δήλωσε ο Ούμαρ Ουλντ Χαμάχα, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος των ισλαμιστών που μιλούσε εκ μέρους του MUJWA.

    "Οι 16 ήταν μετριοπαθείς ισλαμιστές. Σκοτώθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου στο Ντιαμπαλάι στην επαρχία Σεγκού, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία", είπε τηλεφωνικώς στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Είπε πως οι ιεροκήρυκες ταξίδευαν με μια αυτοκινητοπομπή προς την πρωτεύουσα Μπαμακό για μία διάσκεψη όταν μία στρατιωτική περίπολος άνοιξε πυρ.

    Αφού μείωσε αρχικά την παρουσία του σε τρεις επαρχίες, την Γκάο, το Τιμπουκτού και την Κιντάλ, το MUJWA ανακατέλαβε την πόλη Ντουέντζα ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο Μάλι, στις 2 Σεπτεμβρίου, αυξάνοντας τους φόβους ότι προτίθεται να προχωρήσει προς το Μπαμακό.

    Η κυβέρνηση του Μαλί επιβεβαίωσε σε μια σύντομη δήλωση το βράδυ της Κυριακής πως: "Ένα περιστατικό συνέβη στο σημείο ελέγχου Ντιαμπαλάι το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του οποίου 16 άνθρωποι, οκτώ από τη Μαυριτανία και οκτώ από το Μαλί, σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς".

    Ανέφερε πως έχει ξεκινήσει έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 September 2012 - 0:30:53 UTC