Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω", απαντά η Liberation
  • [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου σήμερα με τραπεζικούς υπαλλήλους
  • [03] Καταβολή απόδοσης προνομιούχων μετοχών από τράπεζες στο Δημόσιο
  • [04] Πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία με πολωνικό πούλμαν το οποίο ντελαπάρισε
  • [05] Βιολειτουργικά... τρόφιμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • [06] Επιστροφή άλλων 103 παράνομων μεταναστών στη χώρα τους

  • [01] "Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω", απαντά η Liberation

    Ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της εφημερίδας Liberation για εξύβριση μέσω του χθεσινού πρωτοσέλιδου τίτλου της "Casse-toi riche con" (Αντε χάσου πλούσιε μ...!) με τον οποίο η εφημερίδα "υποδέχθηκε" την αίτησή του για την απόκτηση της βελγικής υπηκοότητας με στόχο να αποφύγει την φορολόγησή της τεράστιας περιουσίας του στη Γαλλία.

    "Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας...από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

    "Μπερνάρ, αν γυρίσεις, τα παίρνουμε όλα πίσω" , απαντά με τον σημερινό της πρωτοσέλιδο τίτλο η εφημερίδα.

    Επειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στη Γαλλία η είδηση, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, διευκρίνισε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι "είναι και θα παραμείνει γάλλος φορολογούμενος".

    "Αυτό το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι απαράδεκτο", ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του.

    Το χθεσινό πρωτοσέλιδο περιλάμβανε φωτογραφία του Αρνό με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ ο επίμαχος τίτλος ήταν μία αναφορά στη φράση που ο "φακός" είχε συλλάβει τον Νικολά Σαρκοζί να απευθύνει σε πολίτη που είχε αρνηθεί να τού σφίξει το χέρι: "Casse toi pauvre con" (Αντε χάσου μ...!).

    Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Liberation, δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του.

    [02] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου σήμερα με τραπεζικούς υπαλλήλους

    Με τη διοίκηση της ΟΤΟΕ και εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους.

    [03] Καταβολή απόδοσης προνομιούχων μετοχών από τράπεζες στο Δημόσιο

    Αποδεκτή έκαναν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσια σταθερή απόδοση των προνομιούχων μετοχών, που εκδίδονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμων τραπεζικών εταιρειών και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, σε ποσοστό 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου.

    Με την αποδοχή της ανωτέρω γνωμοδότησης επιβεβαιώνεται η υποχρέωση καταβολής στο Δημόσιο Ταμείο των σχετικών χρηματικών ποσών από τα πιστωτικά ιδρύματα.

    [04] Πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία με πολωνικό πούλμαν το οποίο ντελαπάρισε

    Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε με πούλμαν με 68 επιβαίνοντες και πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, σήμερα στην ανατολική Γαλλία στο ύψος της πόλης Μιλούζ, ανακοίνωσε ο νομάρχης του Άνω Ρήνου.

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, "ίσως και τρεις" και οκτώ τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι έξι είναι σε "κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει", δήλωσε ο νομάρχης Αλέν Περέ.

    [05] Βιολειτουργικά... τρόφιμα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

    Εδώ και περίπου 11 χρόνια, στο Εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας κάνει τη δική του επανάσταση, δημιουργώντας ... βιονικά τρόφιμα!

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρέτας και η επιστημονική του ομάδα μελετούν και παρασκευάζουν βιολειτουργικά τρόφιμα, που όσοι τα έχουν δοκιμάσει διαβεβαιώνουν ότι έχουν την ίδια νοστιμιά με τα συμβατικά και λειτουργούν ως «ασπίδα» του ανθρώπινου οργανισμού από ασθένειες.

    Το παραπάνω εργαστήριο κατασκεύασε το ευρέως γνωστό πλέον κέικ τυρογάλακτος, πριν από περίπου έξι χρόνια, όπως και δική του επιτυχία θεωρείται η παραγωγή αλευριού με εκχύλισμα σταφυλιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων.

    Μάλιστα, το συγκεκριμένο προϊόν έλαβε την επίσημη άδεια του Ενιαίου Φορέα Τροφίμων να χρησιμοποιεί «ισχυρισμό Υγείας», σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, καθώς διαθέτει την ιδιότητα να προστατεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

    Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει ο κ. Κουρέτας στο ΑΜΠΕ, πρόκειται για τρόφιμα που μπορούν να αναγράφουν στη συσκευασία νόμιμα ότι μπορούν να βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού. Και τέτοια τρόφιμα είναι τα βιολειτουργικά, τρόφιμα που οφείλουν την παρασκευή τους σε κλινική μελέτη, διευκρινίζει.

    [06] Επιστροφή άλλων 103 παράνομων μεταναστών στη χώρα τους

    Άλλοι 103 παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, θα επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, σε επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Αστυνομία.

    Σε βάρος των 103 αλλοδαπών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα και η επιστροφή τους θα πραγματοποιηθεί με ειδική πτήση «charter». Συγκεκριμένα οι 88 από αυτούς θα αναχωρήσουν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ οι άλλοι 15 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», με προορισμούς το Ισλαμαμπάντ και τη Λαχώρη.

    Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 6:30:40 UTC